icon

Platba vopred cez bazár

sandra49
18. aug 2023

Ahojte 🙂 ponúkala som tovar na bazosi, napísal mi pan, normálna komunikácia nie ako keď píšu tí zblastni kde je aj čudná adresa, normálne adresa meno a priezvisko. Dohodli sme sa ze príde po tovar v sobotu. A trval na tom ze mi pošle dopredu peniaze. Tak som povedala ôk a dala mu adresu a moje číslo. Písal mi v utorok ze peniaze už poslal. Je piatok a peniaze mi na účet neprišli. Predávam cez bazár tu na mk aj v skupinách, este sa nestalo aby som do 2 dní nemala peniaze na účte a do 3 už vôbec nie. Tak som mu teraz písala ze bez peňazí tovar nemôžem dať preto to musíme presunúť na iný deň keď budem mať peniaze na účte. Som zvedavá na reakciu. Dúfam že bude pozitívna. Stalo sa vám už také? Daiujem

miamia04
18. aug 2023

@sandra49 tak som tiež zvedavá, čo ti pán odpíše. Ale ty si mu dala svoje telefónne číslo a aj on tebe svoje číslo? Nemôžeš mu zavolať?

sandra49
autor
18. aug 2023

@miamia04 nedal mi číslo. Ale ja som dala lebo sak keď zaplatí vopred nech ma nejakú istotu aspoň. Pan mi ešte neodpísal, co je divne lebo odpisoval max do hodiny. Celá som z toho pokazená.

miamia04
18. aug 2023

@sandra49 no tak radšej buď doma cez víkend a s niekým, chlapom pre istotu, v dnešnej dobe , nevieš kto to je ..cudzí človek.. nechcem strašiť. Len pre bezpečnosť.

miamia04
18. aug 2023

@sandra49 a tie peniaze už ti mali dávno prísť. Predávala si niečo drahšie?

sandra49
autor
18. aug 2023

@miamia04 jasne sak muz je doma cely víkend. Aj mňa napadlo všeličo 🤣🙈 no 15.mi písal ze poslal..hej drahšie za 70€ cez bazos. Ale akoze divne lebo ja by som isto niekomu cez bazos neposielala takú vysokú sumu keď je aj tak v podmienke osobný odber. Ja len dúfam ze mi tu zajtra niekto nebude búchať a robiť cirkus🙈🙈 🙏 už som mu písala druhy mail a nereaguje..

jaroslav81
18. aug 2023

Podľa mňa to je podvod. Možno tak pošle email 100 ľuďom denne a jeden zo 100 sa nechá nachytať a tovar predá, lebo si povie, že peniaze snáď prídu neskôr..

sandra49
autor
18. aug 2023

@jaroslav81 jaaaj tak toto ma nenapadlo takto nad tým rozmýšľať.. hm

sandra49
autor
19. aug 2023

@jaroslav81
@miamia04 no baby konečne odpísal. Poslal mi fotku platby s mojim účtom a s dátum 15.8.no neviem co si mam o tom myslieť. Napísala som mu ze pokiaľ nemám peniaze tovar nemôžem dať. Sak to by mi už došlo aj zo zahraničnej banky od 15.8.

miamia04
19. aug 2023

@sandra49 to ako na základe tej fotky akože platby si chce prísť pre ten tovar? Alebo čo ti napísal, že si pre to príde? Dobre si mu odpísala, to už by ti platba dávno prišla, daj vedieť, ako to skončí, prajem nech bez problémov.🙂

sandra49
autor
19. aug 2023

@miamia04 napísal iba "toto je váš účet?" A v prílohe screenshot akože platby..ďakujem dúfam ze to skončí ok

miamia04
19. aug 2023

@sandra49 neviem z akej banky to ma screenshot, ale normálne sa dá predsa stiahnuť potvrdenie o platbe a to ti má poslať, na tom, čo ti poslal nie je ani dátum, kedy bola platba REALIZOVANÁ .. dátum spracovania znamená iba že platbu možno zadal, a vzápätí zrušil, je tam nejaký čas na to vždy, ale keď tam nie je uvedený dátum realizácie platby, tak nebola realizovaná... nič to neznamená , taký screenshot. Akože chápe ten pán, čo nemá potvrdenie o realizovanej platbe? . Veď to už mohol riešiť v banke, keď odoslal... A neprišlo ti nič, mohol ti zaplatiť pri prevzatí... No čudné... celé...ozvi sa potom.💙

miamia04
19. aug 2023

@sandra49 to tam je napísané okamžitá platba, teda ti to malo prísť v ten deň, nie? ...

sandra49
autor
19. aug 2023

@miamia04 hej hej to tam není ze realizovaná. A tiež netuším z akej banky je to. Ja mam tb inak to tam vyzerá. A len z unicreditky a prima tusim mi chodia platby nie v ten den keď poslu ale na druhy, ostatne prídu hneď. Cele zle toto. Uz viac ani neodpísal. Som mu napísala nech skontroluje ci ju nemá v čakajúcich platbách. A ze keď chce môže mi zaplatiť na ruku a keď peniaze prídu obratom mu ich pošlem. Ale neodpísal. Cele divne akože..dám vedieť ako to celé dopadlo. Ďakujem 😊

jaroslav81
19. aug 2023

Jasný podvod.. Falošný screen platby, alebo screen nezrealizovanej platby. Podvodníci už nevedia čo vymyslieť

miamia04
19. aug 2023

@jaroslav81 možno ešte skúsi, že pošle kamaráta pre ten tovar alebo aby bola pani taká "zlatá" a poslala mu poštou, alebo, že pošle kuriéra🤦, také otrepané..., veď akože peniaze poslal... No snáď dá pokoj, keď mu @sandra49 napísala, že tovar nedá, kým nie sú peniaze na účte.🍀

sandra49
autor
19. aug 2023

@jaroslav81 myslíš ze je falošný? Na hodinkách tam je čas 10:08 a odpovedal mi na mail 10:09..ja uz neviem ozaj ze co si mam myslieť. Ďalší 3ja mi čakajú ci pre to príde alebo nie. Ah. Mam počkať do pondelka ci dojdu peniaze?
@miamia04 inac už zas neodpísal na posledný mail od rana 🙄

miamia04
19. aug 2023

@sandra49 jasné, že je to falošné potvrdenie. To si napíše aj sám. Veď mu napíš, že to predáš inému záujemcovi, keďže nekomunikuje, a keby náhodou , že prídu tie peniaze, čomu neverím,tak mu ich vrátiš) veď keď mám záujem, volám, riešim, komunikujem. Napíš mu nech ti zavolá mobilom, ak sa neozve, že predávaš inému.

Ty naozaj veríš tomu screenshotu, čo ti poslal? Ani ti nezavolá??? Prečo?

sandra49
autor
19. aug 2023

@miamia04 ja ani neviem čomu verím lebo už som predala toľko veci za svoj život ale toto sa mi ešte nestalo 🤣🙈 taka som z toho znechutena ze ani neviem co si mam myslieť. Ale asi to nechám do pondelka, a v pondelok mu napíšem keď neprídu peniaze co teda asi neprídu ze posúvam ďalej. 🤣 🙈 dám ti vedieť jak to dopadlo 😊

miamia04
19. aug 2023

@sandra49 no vidíš, máš kopec skúseností a pribudne nová, ešte si aj natoľko slušná, že počkáš.👍 Aj ja som zvedavá na záver. Ďakujem 😊

miamia04
21. aug 2023

@sandra49 Ahoj, ako to dopadlo? Peniaze prišli? Pán sa ozval? Všetko ok?

sandra49
autor
21. aug 2023

@miamia04 ahoj nakoniec volal do banky aj on aj ja, chyba bola u mňa lebo internet banking mal minulý týždeň veľa krát poruchu a z tohto dovodu som niektoré pohyby nemohla vidieť🙈 platba prišla ešte toho 15.8.ked ju poslal..no akože ďalšia skúsenosť naviac. Takže si pre ňu príde. Ale zmiatlo ma to cele ako nekomunikoval a aj to ako vyzeral ten screen, vôbec nevyzeral dôveryhodne. Takže všetko ok našťastie 🙏😅🙈

miamia04
21. aug 2023

@sandra49 to by som nečakala ani ja veru, dobre, že si počkala, asi by som tiež nakoniec počkala.😊 Len sa mi to zdalo už trošku podozrivé, v dnešnej dobe už človek ozaj nevie... Som rada, že všetko v poriadku. Akú to mal vlastne banku?

miamia04
21. aug 2023

@sandra49 bože,teraz ma napadlo, že ako to asi vnímal ten pán..🙈 , čo si asi myslel, že on poslal a ty tvrdíš iné.. dnes to nemá ľahké ani kupujúci ani predávajúci niekedy... prepáč za tie moje podozrenia.😌 Prajem krásny deň.🌼🙂

sandra49
autor
21. aug 2023

@miamia04 0900 to je asi slsp. Veru nemá to ľahké ani jedna strana. Ja tiež keď niečo kupujem Odtiaľto z bazáru hneď pozerám recenzie a dávam si doporucene posielať. Aj keď ide o pár euro oblečenie pre malú. Uz 2x mi neprišiel balík lebo som nedala doporucene 🙈 ďakujem a krásny deň aj tebe 🙂🩷