Platby na neblokovanom účte počas konkurzu
Ak mám konkurz na majetok a účet nemám blokovaní ale píše že je na konkurze môžem robiť platby ?ýbe?
@gejza12 Už mate doručené uznesenie o oddlžení, ale spravca ešte neukončili konkurz? V tomto štádiu sa nachádzate? Peniaze, ktoré máte na úcte, patria do konkurznej podstaty a spravca ich použije na uspokojenie veriteľov.
Ak už bol skončený konkurz, už môžete v účtom voľne narábať vy. Treba sa pozrieť do obchodneho vestníka, či už spravca ukončil konkurz.
@didi35 dobrý deň kde to najdem lebo exekúcie mám zastavené. A skúsil som urobiť prevod z účtu a bol úspešný
@gejza12 Už mate doručené uznesenie o oddlžení, ale spravca ešte neukončili konkurz? V tomto štádiu sa nachádzate? Peniaze, ktoré máte na úcte, patria do konkurznej podstaty a spravca ich použije na uspokojenie veriteľov.
Ak už bol skončený konkurz, už môžete v účtom voľne narábať vy. Treba sa pozrieť do obchodneho vestníka, či už spravca ukončil konkurz.
@didi35 Podľa zoznamu majetku dlžníka, zisťovania majetku dlžníka správcom s odbornou starostlivosťou v zmysle § 166i
ZKR, vrátane vlastných šetrení a zistení, vyjadrenia dlžníka, dlžník nie je vlastníkom žiadneho speňažiteľného
majetku, ktorý by mohol byť zapísaný do súpisu majetku podstát.
Takto je to tam napísané
@didi35 Podľa zoznamu majetku dlžníka, zisťovania majetku dlžníka správcom s odbornou starostlivosťou v zmysle § 166i
ZKR, vrátane vlastných šetrení a zistení, vyjadrenia dlžníka, dlžník nie je vlastníkom žiadneho speňažiteľného
majetku, ktorý by mohol byť zapísaný do súpisu majetku podstát.
Takto je to tam napísané
@gejza12 Kde je zapísané to, čo citujete?
@gejza12 Kde je zapísané to, čo citujete?
@saraxyz vdaka, ta otazka nebola na Vás, ale na autora príspevku. Chcela som vedieť, odkiaľ cituje vyjadrenie správcu v príspevku včera o 17:58.
@saraxyz vdaka, ta otazka nebola na Vás, ale na autora príspevku. Chcela som vedieť, odkiaľ cituje vyjadrenie správcu v príspevku včera o 17:58.
@didi35 na stránke dal som moje meno a napisal som konkur aviskocily mi údaje ale účty môžem využívať naplno lebo mám zrušene exekúcie a volal som na centrum právnej pomoci a potvrdili mi to na účte som mal 1000€ a normal vyber bol
@didi35 na stránke dal som moje meno a napisal som konkur aviskocily mi údaje ale účty môžem využívať naplno lebo mám zrušene exekúcie a volal som na centrum právnej pomoci a potvrdili mi to na účte som mal 1000€ a normal vyber bol
@gejza12 My sa nerozumieme, tak ešte raz. Exekúcie musí exekútor zastavit, akonáhle je v Obchodnom vestníku zverejnené uznesenie o Vašim oddlžení. Takze ste oddlzeny a exekúcie mate zastavené.
Následne spravca konkurznej podstaty hlada Váš majetok, ktorým by mohol uspokojiť veriteľov. Prezerá aj účty. Takze: ak už spravca zrušil konkurz, lebo nenašiel žiaden Vás majetok, tak áno, môžete so svojim účtom voľne nakladať. To, či spravca konkurz zrušil, nájdete na stránke Obchodný vestnik.
Tam si to pozrite a podľa toho sa zariaďte.
To, že ste mohli robil prevody znamená len tolko, že Vám spravca nezablokoval účet.
Už sa rozumieme?
@gejza12 Vychádza mi z toho, že spravca dôkladne nezisťoval Váš majetok, peniaze na úcte Vám nevzal a len formálne napísal, že podľa jeho šetrenia nemate žiaden majetok. Tak to mate šťastie na formalistickeho správcu, podľa mna už konkurz zrušil. V takom prípade môžete s účtom voľne nakladať