Platí nové tlačivo na daňový bonus?
ahojte, to je dake nove tlacivo pre DB na dieta, alebo to nove plati len pre tych co si zacnu od 1.1 2025 poberat, pricom dovtedy nepoberali vobec?
ja som podpisovala v 09/2024, takze mi bude platit ci nie?
dakujem.
@mk1111111111 dakujem, pojdem za mzdarkou
je nove tlacivo, my sme ho museli v praci podat do 31.12.2024 aby sme mali narok na bonus uz za januar.
@mirola mne nikto nic nepovedal, co teraz :( za januar nedostanem?
Nové tlačivo,treba tam zaškrtnúť o jedno políčko viac ako na tom pôvodnom.
U nás ľudí volali osobne na personálne kvôli tomu
@doriiis idem zajtra do roboty, tak som pisala uz mzdarke dakujem
Autorka nestresuj, v januari predsa dostanes decembrovu mzdu, december je rok 2024, tak sa nan nevztahuje bonus 2025 ze ano 🙂 v januari treba vsetko sprocesovat, aby vo februari, ked sa bude vyplacat mzda za januar a ludia si uplatnuju mesacne to uz bolo sprocesovane
@petamich ok dakujem
@petamich neviem preco nám to napisali takto (kopirujem mail zo mzdoveho):
Vážené kolegyne,
Vážení kolegovia,
v súvislosti so zmenou zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov od 01.01.2025 bol určený nový vzor tlačiva Vyhlásenia na uplatnenie nezdaniteľnej časti základu dane na daňovníka a daňového bonusu podľa § 36 ods. 6 ZDP, ďalej len „tlačivo“.
V zmysle hore uvedeného Vás žiadame, aby ste nám doručili vyplnené tlačivo najneskôr do 31.12.2024 (fyzicky nie mailom), ak si i naďalej chcete uplatňovať daňový bonus na dieťa v januári 2025. V prípade ak nám nebude doručené nové tlačivo, nárok na daňový bonus Vám bude pozastavený k 31.12.2024.
Zmeny v daňovom bonuse od 1.1.2025
Jednou z kľúčových zmien od 1.1.2025 je obmedzenie nároku na daňový bonus len na deti mladšie ako 18 rokov. Maximálna suma mesačného bonusu bude 100 eur pre deti do 15 rokov a 50 eur pre deti od 15 do 18 rokov.
inak ak by si chcela tlacivo mam aj to, ale mzdarka ho mat bude.. nechcem vytvarat stress nam to bolo delegované takto..
@mirola no ved ano bude pozastaveny k 31.12.2024 ale nie je ziadny dovod, pre ktory by nove muselo byt podpisane do 31.12.2024 🙂 to sa tam nikde nepise, preco prave takyto termin si zvolili, kedze prvykrat to bude relevantne pri spracuvani mzdy za januar pri mesacnom uplatnovani (a kedykolvek neskor si predsa mozes ziadat a o bonus neprides, lebo to vies vzdy v rocnom zuctovani potom poriesit, ak by aj tlacivo sa dorucilo neskor). Nam nasa napr. len poslala informaciu, ze budu zmeny a ze v januari sa ozve tym, ktori maju nadalej narok (kedze je tam ten klesajuci bonus podla vysky prijmu) ale tak kazdy ma ine postupy 🙂 vy uz to mate aspon hotove, len mozno zbytocny stres pred koncom roka, ked to chceli este aj fyzicky.
tu je vsetko tak hrotene cez kosice 🙂
V podstate mas pravdu, ja som sa nad tym uprimne nejak nezamyslala..
U nás to mal doteraz manžel, keďže zarobí viac, od januára si to dávam na seba. Nám mzdárka povedala už v decembri, že máme prísť podpísať papier, aby som už v januári dostala daňový bonus, nakoľko by ani manžel nedostal, keďže automaticky to končí 31.12. U nás podpisovali všetci nový papier aj tí čo poberali daňový bonus
Ak mas podpisany stary papier, od jan.25 ti neplati.
Musis/ ak chces, podpisat nove tlacivo, nam ho mzdarka vsetkym poslala mailom a museli sme ho odovzdat v dec.
Choď za mzdárkou, je dosť možné, že ti to proste dá podpísať s dátumom 31.12.2024, aj keď to reálne budeš podpisovať čo ja viem 7.1.2025 😉. U nás mzdárka povedala, že daňový bonus budeme mať a aj za január a "žiaden stres" a veselé Vianoce a doriešiem v januári 😁. Tak snáď aj u vás to bude ok.
Dobry den chcem sa spytat priatelovi priesiel papier ze ma stopnuty danovy bonus na deti co to moze znamenat moze byt ze nedostaneme peniazky
Dobry den chcem sa spytat priatelovi priesiel papier ze ma stopnuty danovy bonus na deti co to moze znamenat moze byt ze nedostaneme peniazky
@denisaaaaa666 a ziadal on? mas na mysli DB za rok 2024?

Vcera bolo v spravach, ze treba ist podpisat nove tlacivo na rok 2025