icon

Platí sa za vedenie účtu v Raiffeisen banke?

10. máj 2024

Dobrý ty čo máte tam účet platí te niečo za vedenie lebo im neverím že je bez polplatku ďakujem za odpoveď

teletubbies
10. máj 2024

2.75€ s tým že mi tam príde min400€

tanyan
10. máj 2024

Keď splníš podmienky, tak dostaneš zľavu vo výške poplatku. Reálne teda naozaj platím 0€ za vedenie účtu.

niekto2hy
10. máj 2024

Platim ,,0",1 trvaly prikaz a 400€ na ucet.

birika
10. máj 2024

neplatim nic, mam trvale prikazy a pravidelny prijem na ucet

maranco
10. máj 2024

Účty bez poplatku má viacero bánk s rôznymi podmienkami a jedna banka nemá žiadne podmienky.

A keď máš mesačný príjem do 825€ tak máš v každej banke bezplatný účet s kartou a bezplatnými výberami na pobočke alebo z ich bankomatov.
https://www.mfsr.sk/sk/financie/financny-trh/oc...

tomasisa
11. máj 2024

@niekto2hy presne dve splnitelne podmienky a 0.00...

blue_horse_1
11. máj 2024

Staci trvaly prikaz alebo inkaso?
@tomasisa
@birika

tomasisa
11. máj 2024

@blue_horse_1 no to neviem jedno z toho,ja by som splnala oba..a mne osobne vyhovuje ze nic neuctuju ked tam pridem osobne a chcem nieco zaplatit,zmenit,poslat niekomu na ucet...preto som odisla z CSOB cky,tam pocas jedneho roka z 2.50 na 12 eur,a v RAI ke netlacia na mna aby som mala internetbanking,aby som platila online...

niekto2hy
11. máj 2024

@tomasisa V CSOB mas SMART ucet zadarmo.

tomasisa
11. máj 2024

@niekto2hy nie je zadarmo bez podmienok,a tam som mala 4 podmienky tusim...a CSOB tlacili s online platbami,a tie ja nevykonavam a ani neplanujem...co mam nastavene mam,a ked som si prisla zmenit trvaly prikaz lebo mi znizili najomne,resp. naklady na byt tak odo mna chceli 12 eur naposledy..obcas potrebujem niekomu poslat peniaze,ci zaplatit dan apod. a zakazdym 12 eur tak to teda nie...a ak sa dobre pamätam tak jedna z podmienok bolo 4x za mesiac platit kartou..uprednostnujem hotovost...

maranco
11. máj 2024

@tomasisa posielaj peniaze cez poštu šekom, banky nemajú radi keď ideš na pobočku a žiadaš od pracovníka aby urobil prevodný príkaz keď to zvládneš urobiť sama cez IB/mobil.
Z banky si osobne vyberieš hotovosť a odnesieš na poštu aby si poslala na účet.
Tak sa vyhneš karte aj IB ktoré nechceš používať, len je otázne načo potom potrebuješ banku, keď si peniaze môžeš držať doma.
Daň môžeš zaplatiť v hotovosti na obecnom úrade a za byt do pokladne na bytovom družstve.

tomasisa
12. máj 2024

@maranco zamestnavatel mi nechce dat vyplatu v hotovosti,a ci zvladnem nwzvladnem,jednoducho nechcem

birika
12. máj 2024

@blue_horse_1 mne ano

tanyan
13. máj 2024

@blue_horse_1 Musí to byť zrealizované inkaso. Preto som si dala povolenie na inkaso u mobilného operátora, lebo tam sa realizuje inkaso každý mesiac. Napríklad elektrárne SSE v mesiaci vyúčtovania nesťahujú platbu a potom by som mala v tom mesiaci zľavu iba 2,75€.
Tu je aktuálny popis k parádnemu účtu:
https://www.raiffeisen.sk/sk/ucet/paradny-ucet/

maranco
13. máj 2024

@tanyan na tej stránke je "okamžité platby do vybraných bánk cez Internet banking."
cez aplikáciu v mobile sa nedá poslať okamžitá platba?

tanyan
13. máj 2024

@maranco Nie je aplikácia len iná forma internet bankingu?

maranco
13. máj 2024

@tanyan aplikácia je samostatná od IB, vyzerá takto https://play.google.com/store/apps/details?id=s...
IB sa dá otvoriť aj v priehliadači v mobile len nemusí byť celkom prispôsobený pre malé obrazovky a zvyčajne tam chýba funkcia načítanie QR kódu fotoaparátom, to majú len aplikácie.
Sme na obede, chceme si rozdeliť spoločný účet, ten kto platil ukáže v mobile svoj QR kód ostatný si ho nasnímajú cez aplikáciu banky a pošlú mu okamžite platbu.
Alebo nejaký opravár nepoužíva terminál na karty, ukáže QR kód v mobile a zaplatím mobilnou aplikáciou banky po nasnímaní QR kódu.

tanyan
13. máj 2024

@maranco Aplikácia je internet banking v mobile a má nejaké bonusové funkcie oproti ib cez prehliadač.

maria.vinea
8. aug 2024

@teletubbies dávate si peniaze aj do kasičky? Ja len či to má zmysel

teletubbies
8. aug 2024

@maria.vinea vôbec nie

katulka3333
4. apr 2025

@maranco toto nieje pravda ja mám tiež aký príjem a platím 6€ za účet

niekto2hy
4. apr 2025

@katulka3333 Nepises v akej banke.

maranco
4. apr 2025

@katulka3333 ale je pravda pozri si Základný bankový účet (ďalej len „Základný zákonný účet“)
https://www.raiffeisen.sk/sk/ucet/ine-ucty/

ty v banke musíš požiadať, že chceš zmeniť účet na "Základný zákonný účet" a budeš ho mať bez poplatku aj bez poplatku výbery z bankomatu a bez poplatku vklady/výbery na pobočke

oni ako sami od seba majú vedieť že ho chceš ak sa neozveš