icon

Platí sociálna poisťovňa maródku na dieťa len 10 dní?

lara1705
18. apr 2012

Som zamestnana, ochorel mi syn, šla som s nim na marodku, a doktorka mi povedala, že ak chcem s nim ostať dlhšie ako je potrebne na marodke, tak len 10 dni, že tolko preplaca poistovna. Že na 11 deň už musim nastupiť do zamestnania. Ako to myslela, nechapem. Prosim o vysvetlenie. Ďakujem za každe vysvetlenie.

aduskatt
18. apr 2012

nemusis nastupit do zamestnania, mozes byt doma, ale platenych mas len 10 dni, ostatok si doma bez naroku na peniazky

marthuska
18. apr 2012

asi myslis OČR. ta je naozaj len 10 kalendarnych dni. na jeden den si zober bud dovolneku alebo chod do prace a potom mozes nastupit na dalsiu OCR (osetrovanie clena rodiny), ale zase len na desat kal. dni, a neviem ci na tu istu diagnozu, cize doktor ti musi napisat, ze syn ma nieco inu alebo tusim recidivu. alebo pozeram ze mas viac deticiek, ist na OCR na ine dietatko

jahody11
18. apr 2012

Ale ak mas normalnu dr. a trebalo by ti dlhsie ostat doma, tak ta moze vypisat 10 dni na jednu diagnozu, potom ukoncit a potom 10 dni na inu diagnozu, vtedy dostanes peniaze za 20 dni...

nadhera
18. apr 2012

ako radia maminy, po 10tich dnoch OCR som brala Paragraf /mozes zobrat dovolenku,nastupit na 1den do prace/ a opat OCR ale s inou dg. resp. na ine dieta. Je to smutne,ked maminy musia takto "carovat" len aby dostali daku korunu, ked uz maju deculo chore.