PN kvôli pracovnému úrazu
Ahojte , prišla vám pnka? Bola som na pn cca 20 dní. A neprišlo mi nič ani rozhodnutie ani peniaze . ( predtým problém nebol - rovnaký zamestnávateľ už dlhé roky )
@anonym_autor pn som bola kvôli pracovnému úrazu
@anonym_autor prve dni ti plati zamestnavatel a dalsie socka. rozhodnutie ti dojde do 60dni, v pripade urazu sme stym mali opletacky. museli sme zvlast spisovat zapisnicu do sp.
@anonym_autor prve dni ti plati zamestnavatel a dalsie socka. rozhodnutie ti dojde do 60dni, v pripade urazu sme stym mali opletacky. museli sme zvlast spisovat zapisnicu do sp.
@anonym_119649 čiže je možné že tento mesiac pn nepríde? Zo sociálnej mi neprišlo vôbec nič zatiaľ
@anonym_119649 čiže je možné že tento mesiac pn nepríde? Zo sociálnej mi neprišlo vôbec nič zatiaľ
@anonym_autor kedy sa stal úraz?
@anonym_autor bol pracovný raz zo strany zamestnávateľa riadne nahlásený a prešetrený? V min roku, prvých 10 dní hradí zamestnávateľ, tých zvyšných 10 dní SP. Od nového roka 14 dní hradí zamestnávateľ.
@anonym_autor hlásenie o úraze si vypísala a poslala do SP?
@anonym_autor kedy sa stal úraz?
@anonym_2cca03 01.12. 2025
@anonym_autor bol pracovný raz zo strany zamestnávateľa riadne nahlásený a prešetrený? V min roku, prvých 10 dní hradí zamestnávateľ, tých zvyšných 10 dní SP. Od nového roka 14 dní hradí zamestnávateľ.
@anonym_382cf8 nahlásený aj spínaný bol . Vedenie somnoi momentálne nekomunikuje takže netuším akým smerom sa to vybralo . U lekára som nahlásila pracovný uraz, kópiu sok zamestnávateľovi doložila včas
@anonym_autor hlásenie o úraze si vypísala a poslala do SP?
@martul vypisoval to zamestnávateľ, podpísala som a mal to odoslať. Dúfam že tak urobil
Ak je to pracovny uraz,socialna poistovna ti mala poslat tlacivo,kde sa vyjadrujes,ci ide o pracovny uraz,kedy sa to stalo,ako sa to stalo.Tvoj zamestnavatel vsetko spise,da ti fukat,zavola policiu a ta to riesi.Vzdy sa to tak robi,su to opletacky pre vsetkych.Muz bol takto na pn a ten papier mu dosiel,ale nedal to ako prac.uraz aj ked uraz bol poznaceny v praci.
Ak je to pracovny uraz,socialna poistovna ti mala poslat tlacivo,kde sa vyjadrujes,ci ide o pracovny uraz,kedy sa to stalo,ako sa to stalo.Tvoj zamestnavatel vsetko spise,da ti fukat,zavola policiu a ta to riesi.Vzdy sa to tak robi,su to opletacky pre vsetkych.Muz bol takto na pn a ten papier mu dosiel,ale nedal to ako prac.uraz aj ked uraz bol poznaceny v praci.
@anonym_2b578b kto to nedal ako prac. úraz? tvoj manžel?
@anonym_2cca03 01.12. 2025
@anonym_autor
za december chodia PN v januari/ vo februari najneskor. od SP.
vyplatny den 15 den a 27 den v mesiaci.
PN platenu zamestnavatelom mal mat zohladnenu vo vyplatnej paske za mesiac december, v januari.
@anonym_2b578b kto to nedal ako prac. úraz? tvoj manžel?
@anonym_9bd119 ano,dali sme to,ze sa to stalo doma,ked vystupoval z auta po praci.
@martul vypisoval to zamestnávateľ, podpísala som a mal to odoslať. Dúfam že tak urobil
@anonym_autor pre nemocenskú dávku musíš vypísať tlačivo "hlásenie úrazu" - dajú ti na pobočke alebo si ho vieš stiahnuť zo stránky SP v sekcii formuláre - nemocenské oddelenie-hlasenie úrazu
@anonym_autor oni maju cas, je prelom roka, co Ti poviem.
Manzel siel na Pn kvoli operacii zac.novembra a rozhodnutie mu prislo neviem ci nie pred Vianocami, co uz pomaly aj koncil Pn. Takze tak.
Prídu ti ešte peniaze. Vyckaj. Poľa mňa až 27.1.
@anonym_autor pre nemocenskú dávku musíš vypísať tlačivo "hlásenie úrazu" - dajú ti na pobočke alebo si ho vieš stiahnuť zo stránky SP v sekcii formuláre - nemocenské oddelenie-hlasenie úrazu
@anonym_ff20f7 tlačivo jej pošlú zo Sociálnej poisťovne. Zvyknú volať predtým, že ho posielajú aj emailom. Nech ho vyplní a pošle aj emailom a potom poštou. Bude to skôr zúradované.
@anonym_9bd119 ano,dali sme to,ze sa to stalo doma,ked vystupoval z auta po praci.
@anonym_2b578b môžem sa spýtať, aký bol dôvod?
@anonym_2b578b môžem sa spýtať, aký bol dôvod?
@anonym_2cca03 dohodli sa
@anonym_ff20f7 tlačivo jej pošlú zo Sociálnej poisťovne. Zvyknú volať predtým, že ho posielajú aj emailom. Nech ho vyplní a pošle aj emailom a potom poštou. Bude to skôr zúradované.
@anonym_30de7d vôbec nie je pravidlo,že volajú a pošlú mailom, to je skôr ochota a iniciatíva pracovníčky. Keď ho nemá od začiatku decembra, tak buď ho neposlali alebo poslali na nesprávnu adresu alebo sa cestou stratilo. Keď chce peniaze, musí ho vypísať. Keď ho zatiaľ nevypisovala, na čo bude čakať, treba riešiť - vypísať, doručiť
@anonym_30de7d vôbec nie je pravidlo,že volajú a pošlú mailom, to je skôr ochota a iniciatíva pracovníčky. Keď ho nemá od začiatku decembra, tak buď ho neposlali alebo poslali na nesprávnu adresu alebo sa cestou stratilo. Keď chce peniaze, musí ho vypísať. Keď ho zatiaľ nevypisovala, na čo bude čakať, treba riešiť - vypísať, doručiť
@anonym_ff20f7 ale veď to hlásenie je len na vyplatenie úrazového príplatku, ak jej bude uznaný. Na dávku nemocenského nemá žiadny vplyv. Nemocenské rieši iné oddelenie.
@anonym_ff20f7 pre ňu je podstatné, či poslal zamestnávateľ do Sociálnej poisťovne Záznam o registrovaným pracovnom úraze.
@anonym_ff20f7 ale veď to hlásenie je len na vyplatenie úrazového príplatku, ak jej bude uznaný. Na dávku nemocenského nemá žiadny vplyv. Nemocenské rieši iné oddelenie.
@anonym_30de7d nie, je to presne naopak. Tlačivo hlásenie úrazu je iba pre nemocenské oddelenie a je dôležité pre rozhodnutie o nároku na dávku. Na dávku má dosť veľký vplyv, keďže na základe údajov v ňom môžu dávku znížiť na polovicu. Záznamník registrovaným uraze je pre úrazové oddelenie a úrazový príplatok
@anonym_2cca03 dohodli sa
@anonym_2b578b ok, chápem

@anonym_autor pn som bola kvôli pracovnému úrazu