icon

Pocítili ste už následky konsolidácie?

Včera o 13:11

Ahojte, zachytila som už ľudí ako sa sťažujú na nižšiu výplatu a vyššie odvody. ako to vnímate vy? pocítili ste to už?

Strana
z4
anonym_431a4d
Včera o 13:14

@anonym_autor pocítila som to už minulý rok v decembri, kedy som prišla o prácu

anonym_031723
Včera o 13:18

@anonym_autor áno, všetko je drahšie

biba_18
Včera o 13:22

no, zatiaľ neviem. ale pocíti to môj tréner, vzhľadom na zvýšené energie (nemám nárok na energopomoc) - zruším zatiaľ tréningy ...

anonym_163d50
Včera o 13:23

každý deň keď niečo platím, vždy keď prídem do obchodu ceny sú vyššie

katkazatka
Včera o 13:24

Uz daaaaavno. Nevolajme to konsolidacia. Je to sproste zdrazovanie, aby oni mali na vily v Chorvatsku a machove steny. A aby VYSTEGDO mohla lietat 1.triedou za dcerou do Usa za nase.

oriesocek
Včera o 13:24

ano, pocitili sme a dost zasadne - zvysenie zalohových platieb na byt, zvýšenie cien potravín (premietnuté vsetky poplatky, co stat dáva podnikatelom)... akoze kam sa pohnem, tak to na mna vyskoci..

btus
Včera o 13:26

@anonym_autor jasné. Všetko drahšie a výplata menšia. ☹ Hlavne aby mal ficiak na frajerky. Aj tak Slovensko krachuje. Len ficovoliči si myslia, že je všetko OK.

alica110
Včera o 13:29

Každú chvíľu niečo zdražuje. Mám sa fajn, vďakabohu nemusím riešiť každú jednu položku, ale nedá sa si to nevšimnúť.

anonym_43f800
Včera o 13:30

Veru je to cítiť, všetko išlo hore, od potravín, služby, energie, a ešte aj platy sú nižšie kvôli zvýšeným odvodom.

anonym_7522a6
Včera o 13:33

Ale aká konsolidácia??? Veď konečne máme lacné energie, lacné potraviny a lacné palivo. Vidíš, ako tu denno-denne ďakujeme ženám, ktoré volili túto vládu. No, ale sranda bokom... človek to počúva denne, ako ľudia sa majú horšie a horšie.
Mi napríklad sme prišli pred rokom a pol o daňový bonus na dieťa aj keď stále študuje o strednej škole, teraz maturuje. Tak isto platím dane, ako iný a čo mám s toho 🤐

anonym_6b4166
Včera o 13:35
@anonym_7522a6

Ale aká konsolidácia??? Veď konečne máme lacné energie, lacné potraviny a lacné palivo. Vidíš, ako tu denno-denne ďakujeme ženám, ktoré volili túto vládu. No, ale sranda bokom... človek to počúva denne, ako ľudia sa majú horšie a horšie.
Mi napríklad sme prišli pred rokom a pol o daňový bonus na dieťa aj keď stále študuje o strednej škole, teraz maturuje. Tak isto platím dane, ako iný a čo mám s toho 🤐

@anonym_7522a6 no tak tá gramatika je iný gól :/

loyda
Včera o 13:40

Pocítila som to doma, už nie som schopná našetriť si toľko, ako tomu bolo pred 2 rokmi. Začínam mať pocit, že opäť sme v stave, že pred výplatou rozmýšľame, čo si kúpime a či si to vôbec dovolíme. Muž je SZČO, ja síce pracujem v štátnej správe (aspoň nejaká istota), ale konsolidáciu som pocítila aj v práci, kde sme prišli o 2 kolegyne. To znamená že som v práci dlhšie ako som bola, mám dvojnásobne viac práce a nulovú zastupitelnost. Len plat stále rovnaký - tabuľkový, biedny. Nehovoriac o tom, že každý denný nákup má stojí minimálne 20 eur. Dcéra ide do školy v prírode, kde štát znížil dotáciu zo 150 na 100 eur a to ešte nemusí byť konečne. Na energopomoc nárok nemáme.

A Slovensko sa zadlzuje tak, že som si istá, že budúci rok si poviem, že tento som sa mala ešte celkom dobre.

anonym_b2c913
Včera o 13:46

@anonym_autor Samozrejme jednak na cenách v obchodoch ale aj drahšie energie.

anonym_5395ef
Včera o 13:46

@anonym_autor V JANUAROVEJ VYPLATE KTORA PRIDE TERAZ VO FEBRUARI, ano.

anonym_aebd53
Včera o 13:53

Prijmovo sme to nepocitili,lebo nam prijem isiel hore,ale potraviny su drahsie,nafta tiez.To je pravda.

moonlight1210
Včera o 13:57
@katkazatka

Uz daaaaavno. Nevolajme to konsolidacia. Je to sproste zdrazovanie, aby oni mali na vily v Chorvatsku a machove steny. A aby VYSTEGDO mohla lietat 1.triedou za dcerou do Usa za nase.

@katkazatka a XXL svetlene tabule na praci, kam si chodia sadnut na dve hodiny mesacne.

anonym_886b7d
Včera o 14:05

Prišli sme o niekoľko zákazníkov a príjmy sú nižšie. Na výdavkoch musíme viac šetriť.

anonym_c760ab
Včera o 14:08

áno pocitili a dosť
ale držíme sa nejak, veľa veci sme okresali ,zálohove platby išli hore
čakáme ešte ako dopadne szoč a mikroodvod, prišli by sme o prilepšenie , prácu zatial máme
už sa prepúštalo,
odmeny neboli ,
vianočny večierok, mikulašsky baliček pre deti zrušili

ekira1
Včera o 14:17
@anonym_5395ef

@anonym_autor V JANUAROVEJ VYPLATE KTORA PRIDE TERAZ VO FEBRUARI, ano.

@anonym_5395ef a píše niekde niekto niečo iné?

anonym_119b6b
Včera o 14:26
@anonym_7522a6

@anonym_7522a6 na 💩 slovenčinu? Žeby?

anonym_119b6b
Včera o 14:39

@anonym_autor aspoň sa ľudia naučia hospodáriť. Zili si mnohí nad pomery a teraz sú nemilo prekvapení.
A ano, mam o niečo vyššie výdavky, ale nežijem na doraz výplaty, akurát menej odložím.

sara07
Včera o 14:59
@anonym_119b6b

@anonym_autor aspoň sa ľudia naučia hospodáriť. Zili si mnohí nad pomery a teraz sú nemilo prekvapení.
A ano, mam o niečo vyššie výdavky, ale nežijem na doraz výplaty, akurát menej odložím.

@anonym_119b6b ano jasne konečne sa ta sprosta slovač naučila hospodarit, nebyt konsolidacie tak normálne žiju 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
čo je na tom zlé mať prachy dopriat si obed, večeru, divadlo, vylet, dobru knihu atd , nie len preživat poplatim základne nutne veci a čakam na vyplatu
boha snad ani nie je pravda, ešte ich velebte za to
mimochodom aj ked sa konsolidovalo aj tak budeme mat zlé vysledky a krajimu v krachu ale nevadi , ešte by sme sa snad mali podakovat
a len tak mimochodom vlada nemusí šetriť ???? tam netreba, je uplne v poriadku mega oslavy .mega obrazovky a podobne lakocinky

sticker
oriesocek
Včera o 15:03
@anonym_119b6b

@anonym_119b6b ani ja som nevedela hospodáriť, bez toho aby mi to Fico neukázal a nerozkradali z druhého konca… akoze status na zamyslenie…

anonym_f4284f
Včera o 15:04
@sara07

@anonym_119b6b ano jasne konečne sa ta sprosta slovač naučila hospodarit, nebyt konsolidacie tak normálne žiju 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
čo je na tom zlé mať prachy dopriat si obed, večeru, divadlo, vylet, dobru knihu atd , nie len preživat poplatim základne nutne veci a čakam na vyplatu
boha snad ani nie je pravda, ešte ich velebte za to
mimochodom aj ked sa konsolidovalo aj tak budeme mat zlé vysledky a krajimu v krachu ale nevadi , ešte by sme sa snad mali podakovat
a len tak mimochodom vlada nemusí šetriť ???? tam netreba, je uplne v poriadku mega oslavy .mega obrazovky a podobne lakocinky

@sara07 asi tak… a takych prid*banych ludi, ktori budu vladu tlapkat po pleci za kazde poleno hodene pod nohy pre slusnych ludi, sa este najde…

hopatko
Včera o 15:06
@anonym_119b6b

@anonym_119b6b aha takze o toto sa jedna. Tu ide teda o edukativny charakter tohto ozobracovania a osprostievania naroda. Vzdelavame sa! Fico nas to nauci ako zit jak v ruskej gubernii, uz rozumiem...

anonym_9bc573
Včera o 15:11

Otazka je, ci takto "konsoliduju" = osklbme ovecky, aj ine krajiny. (Transakcnu dan ma iba Madarsko, ale aj madarsko zarove nizke dane pre podniky a Venezuela. Mame najvyssie DPH, najvyssie dane, najvyssie odvody, najhorsie skolstvo a najhorsie zdravotnictvo. Zuby stoja pomaly ako nove male auto). Cesi urcite nie. To len my kvoli 4 vladam sprosteho Smeru. Dakujeme tymto vsetkym ficovolicom, nech si to uziju pri pohlade na ceny. A samozrejme, moze za to Dzurinda, Radicova, a Simkova stara mat a nie ti, co su pri koryte 16 rokov.

ria_sprout
Včera o 15:12

A ty si to nepocítila, keď si to len zachytila? Je všetko drahšie, výplata nižšia - odvody vyššie. Nie je to síce tak, že teraz budeme prevracat každé euro, ale áno máme menej mesačne ako bolo. Dva krát si rozmyslím čo dám do košíka a nakupujem viac akciových veci. Častejšie chodíme do Rakúska kde tie ceny a kvalita je na inej úrovni. Energopomoc nám nevyšla. Máme dokopy podľa vlády dost. Aj keď máme 4ri deti. My teda naozaj vychádzame, ale cítiť ubúdanie peňazí a to asi nikoho nepoteší. Tobôž nie, keď vidím veľké LED na budovách za pol mega, alebo doživotne renty pre senilnych debilov v politike.

beronsche
Včera o 15:14
@anonym_119b6b

@anonym_119b6b hľadať pozitíva v absurditach, no to sme sme dopadli.. dúfam, že si aj nabudúce zvolíme tu bandu vsivavu, mafiansku , aby sme sa čosi priučili..
.. smiech cez slzy...

anonym_9bc573
Včera o 15:15

A nech nezabudnem, ked studenti protestuju proti Ficovi, tak ich vyhodi z rodnej krajiny, nech odtialto vypadnu, ked sa im nepaci. Moresy hodne Vojtecha Tuku a hlinkovej gardy v 1939. Nepaci sa ti? Vsetko tu nechaj a vypadni, my si to tu rozdelime.

anonym_9bc573
Včera o 15:21
@anonym_119b6b

@anonym_119b6b "akurát menej odložím". Kazdy rok odlozis menej a menej a ked potom nedostanes dochodok, pripadne uz len zobracenku na prezitie, tak sa postupne naucis aj zo vzduchu zit.

Strana
z4