icon

Podmienky pre invalidný dôchodok pri strate sluchu

bartova1691
29. sep 2025

Podával niekto žiadosť o inv. dôchodok pri obojstrannej strate sluchu? Ja mam teraz 67% ,slabsie počujem od malička, bola som na socialke a ona pytala aspon 3,4 spravy za posledny rok abo minuly, ja mam len od Orl audio ked som bola 2x , pred dvoma mesiacmi , predtym som na orl bola az pred 5 rokmi, mam pockat so ziadostou ked budem mat dalsie spravy, ci ako čo treba presne na ten inv dochodok? Ďakujem za rady

alickapusinka
29. sep 2025

Vždy ked sa ide na ID musia byť správy každy rok ak chybaju tak neviem či prejdeš.Ak nepočuješ alebo slabo tak mala by si chodiť každý rok.Ja som epileptička a ked som išla na ID musela som mať správy s posledných troch rokov každy rok.Pýtala lekárka SP.

oriesocek
29. sep 2025

Nemusia byt každý rok, keď sa situácia zhoršila náhle… proste stav je aky je - ale neviem kolko stačí na polovičný ID…

lilyianka
29. sep 2025

@bartova1691 neviem ako je to teraz,ale nemuseli byť lekárske správy každý rok za posledné roky (ale to píšem o kritériách viac ako 10r dozadu). Ci ti uznajú ID aspoň polovičný ťažko povedať.
Môj muž má obojstrannú hluchotu 96% a ledva mu polovičný dali.
Nosíš aj načuvaci aparát/aparáty? Iné dg nie sú?

bartova1691
autor
30. sep 2025
@lilyianka

@bartova1691 neviem ako je to teraz,ale nemuseli byť lekárske správy každý rok za posledné roky (ale to píšem o kritériách viac ako 10r dozadu). Ci ti uznajú ID aspoň polovičný ťažko povedať.
Môj muž má obojstrannú hluchotu 96% a ledva mu polovičný dali.
Nosíš aj načuvaci aparát/aparáty? Iné dg nie sú?

@lilyianka áno nosim.načuvacie aparaty, iné diagnozy nemam