icon

Poistenie bytu - skúsenosti a ceny rôznych poisťovní

jadodowa
23. júl 2025

Ahojte, chcem sa opýtať kde máte poistený byt a kolko platíte.. my sme uzatvorili poistku v Allianz v roku 2018 platba 112€ a momentálne bez zmenených podmienok je to za 180€. Úžitková plocha bytu je 68m2.

katulienkax
23. júl 2025

Navyšujú to podľa aktuálnych cien bytov. Keď si podpisovala zmluvu, tak si s tým vlastne súhlasila, bolo tam take políčko

zalka
23. júl 2025

@jadodowa 60m2, 3izb byt, poistná suma 125000e, zmluva z roku 2024,výška poistky necelých 100e.. Uniqa
Ak pôjdu ceny bytov hore tak budúci rok zase budem meniť poistku.

lucka_ke
23. júl 2025

máme Allianz aj Uniqua, Allianz dvíha každý rok cca o 20 Eur, tiež to vystúpalo na skoro 200 Eur

jadodowa
autor
23. júl 2025
@lucka_ke

máme Allianz aj Uniqua, Allianz dvíha každý rok cca o 20 Eur, tiež to vystúpalo na skoro 200 Eur

@lucka_ke presne kvôli tomu sa pozeráme po inej.poistke

zalka
23. júl 2025
@jadodowa

@lucka_ke presne kvôli tomu sa pozeráme po inej.poistke

@jadodowa hm tiež som niekedy mala allianz... Nízke krytie vysoká cena... Odišla som
Bolo nereálne mat krytie 70000e a platit 120e, v case keď byt stal na trhu 120000e...

jadodowa
autor
23. júl 2025
@zalka

@jadodowa hm tiež som niekedy mala allianz... Nízke krytie vysoká cena... Odišla som
Bolo nereálne mat krytie 70000e a platit 120e, v case keď byt stal na trhu 120000e...

@zalka ved tiež mi to príde ako nezmysel, už pozeráme uniqua ;)

maminkadeticiek
Autor odpoveď zmazal
mamka34
23. júl 2025

@jadodowa nadávala som na zvýšené ceny poistiek a vďaka Bohu, keď som vytopila susedov, veľmi slušne Allianz odškodňuje.

balerina2025
23. júl 2025
@jadodowa

@zalka ved tiež mi to príde ako nezmysel, už pozeráme uniqua ;)

@jadodowa aj my spekulujeme nad Unikou

keszter
Odpoveď bola odstránená
lencik32
Odpoveď bola odstránená
katyrose
Odpoveď bola odstránená
sweet20
24. júl 2025
@lencik32
Odpoveď bola zmazaná

@keszter
@lencik32 rovno nahlasujem, toto nie je hladanie si klientov

sweet20
24. júl 2025
@katyrose
Odpoveď bola zmazaná

@katyrose tak isto

lencik32
25. júl 2025
@sweet20

@keszter
@lencik32 rovno nahlasujem, toto nie je hladanie si klientov

@sweet20 kazim Vám biznis?

anonym_45ae16
25. júl 2025
@lencik32

@lencik32 nerobí to tak okato ako ty ...

sweet20
26. júl 2025
@lencik32

@lencik32 dakujem, super vtip.. som sa pobavila na rano

sweet20
26. júl 2025
@lencik32

@lencik32 ked sa ides do mna navazat, tak si najprv precitaj podmienky co mozes pisat a co nie... 🥰😘

lencik32
26. júl 2025
@sweet20

@lencik32 ked sa ides do mna navazat, tak si najprv precitaj podmienky co mozes pisat a co nie... 🥰😘

@sweet20 to je v poriadku, podmienkam rozumiem, tu skôr ide o princíp odpovedí, ktoré títo ľudia dostávajú..som priama, nebudem písať, koľko kto zaplatí za akú nehnuteľnosť, keď toto je potrebné naozaj len prerátať.. Rozhodujú tam rôzne faktory, mesto, miesto poistenia, vek poistnika, poschodie, radové výstavby a ďalšie záležitosti...kto sa rozumie vie, že odpoveď pod do takej poisťovní lebo super cena je riadny blud, ktorému by ľudia nemali veriť...
Lenže toto nie je na písmenkovanie vo fóre..
Tak sa ospravedlňujem, za porušenie pravidlá a prajem Vám pekný večer..

sweet20
26. júl 2025
@lencik32

@sweet20 to je v poriadku, podmienkam rozumiem, tu skôr ide o princíp odpovedí, ktoré títo ľudia dostávajú..som priama, nebudem písať, koľko kto zaplatí za akú nehnuteľnosť, keď toto je potrebné naozaj len prerátať.. Rozhodujú tam rôzne faktory, mesto, miesto poistenia, vek poistnika, poschodie, radové výstavby a ďalšie záležitosti...kto sa rozumie vie, že odpoveď pod do takej poisťovní lebo super cena je riadny blud, ktorému by ľudia nemali veriť...
Lenže toto nie je na písmenkovanie vo fóre..
Tak sa ospravedlňujem, za porušenie pravidlá a prajem Vám pekný večer..

@lencik32 aj vam pekny vecer, mne to vysvetlovat nemusite, stale trvam na tom, ze vase obhajovanie u mna neobstoji, nakolko ste porusili pravidla a klientov hladajte inde

srnka79
17. sep 2025

@jadodowa presne, ako pisu dievcata, allianz ma vytocil, lebo mi prisiel predpis 135,60. pred 5 rokmi sme poistovali 64m staru tehlu a bolo to 103,44. tento rok zdvihli len tak na supu o 20. absolutne nizke poistne krytie, nizucke poistne sumy. poistovak ma dozral, ze co chcem, mam to bez spoluucasti. co je to za argument? ak mi vyplatia viac, tak snad bez problemov obetujem spoluucast 100 eur (mozno len zle uvazujem, nie som poistovak🙂). a teda kam by ste odporucali poistit byt? lebo allianz sa ohana tym, ze oni aj realne preplacaju a ine poistovne s problemami, tak neviem a dik za radu...

sweet20
17. sep 2025
@srnka79

@jadodowa presne, ako pisu dievcata, allianz ma vytocil, lebo mi prisiel predpis 135,60. pred 5 rokmi sme poistovali 64m staru tehlu a bolo to 103,44. tento rok zdvihli len tak na supu o 20. absolutne nizke poistne krytie, nizucke poistne sumy. poistovak ma dozral, ze co chcem, mam to bez spoluucasti. co je to za argument? ak mi vyplatia viac, tak snad bez problemov obetujem spoluucast 100 eur (mozno len zle uvazujem, nie som poistovak🙂). a teda kam by ste odporucali poistit byt? lebo allianz sa ohana tym, ze oni aj realne preplacaju a ine poistovne s problemami, tak neviem a dik za radu...

@srnka79 ak ti mozem poradit tak ja poistenia bytu a domu davam do premiumu.. super krytie za dobre ceny

srnka79
17. sep 2025
@sweet20

@srnka79 ak ti mozem poradit tak ja poistenia bytu a domu davam do premiumu.. super krytie za dobre ceny

@sweet20 dik

katyrose
17. sep 2025
@srnka79

@srnka79 ak vám nevadi spoluúčasť za každú poistnú udalosť, tak treba ísť do toho aj s. A platba bude samozrejme nizsia