icon

Poistné plnenie pri rizikovom tehotenstve

16. sep 2025

Ahojte. Som na rizikovom tehu od začiatku, platím si poistku, v komerčnej poisťovni, mám nárok na denne vyplatenie počas trvania dočasnej pn. Chcem si poistku uplatniť, na pn budem až do msterskej. Dostala som formulár kde musím tlacivo vyplniť ja ako poistený, zamestnávateľ, ošetrujúci lekár ktorý vystavil ePN. No tu nastáva môj problém, predložila som a poprosila som lekára na vypísanie údajov pre poistné plnenie aby som si poistku mohla uplatniť. Lekárka na mna začala zvyšovať hlas, že ako si to ja predstavujem, to sa takto nerobí, ona potrebuje súhlas od poisťovne že tie údaje môže vypísať. Pretože moje lekárske záznamy alebo údaje nemôže len tak vypísať. Na poisťovni mi povedali že oni nemajú aké tlacivo predložiť lekárovi, že s týmto sa ešte nestretli. Pritom viem že dr posiela bežne na pn počas tehu, aj známu mám a vraj u nej nebol problém s potvrdením pred 2-3 rokmi keď bola na pn. Stretli ste sa s niečim takým že proste lekár by odmietol vypísať papiere, formuláre, na poistku či na pn alebo úrazová alebo na dentálnu hygienu? Ďakujem za odpovede.

janka286
16. sep 2025

@anonym_autor
Bohužiaľ, sú aj takýto lekári. Niektorí sú normálni a iní nie.
Postraš lekárku, že pokiaľ ti to nevypíse, tak berieš kartu a dovi dopi 🤷🏻‍♀️
Zvykne to fungovať

sajmonka_1216
16. sep 2025

Nestalo sa mi to. Bola som poistená v Generali a vyplatili mi PN počas tehotenstva, lekár nemal problém.

autor
16. sep 2025
@sajmonka_1216

Nestalo sa mi to. Bola som poistená v Generali a vyplatili mi PN počas tehotenstva, lekár nemal problém.

@sajmonka_1216 nebojím sa o to že by mi to nevyplatili. Ja som poistená v kooperative ale problém je na strane dr, nechápem prečo má problém

autor
16. sep 2025
@janka286

@anonym_autor
Bohužiaľ, sú aj takýto lekári. Niektorí sú normálni a iní nie.
Postraš lekárku, že pokiaľ ti to nevypíse, tak berieš kartu a dovi dopi 🤷🏻‍♀️
Zvykne to fungovať

@janka286 len či mi postrasenie pomôže. Lebo je to akože dosť peňazí ktoré môžem mat z poistky, prvý krát si chcem poistku uplatniť za tie roky čo ju platím a nakoniec nastane problém na strane lekára? No toto som ešte nepočula že lekár by mal problém niečo vypísať. Myslím že nemá ani na tabuli pred ambulanciou napísané rôzne poplatky u gynekológa ako napr u mojej obvodnej

anonym_fd4a4c
16. sep 2025

@anonym_autor povedz doktorke, aby ti to vypisala a ty sama to posles do poistovne. Tym padom ona bude kryta ze to neposlala a ty mozes poskytnut poistovni doklady k poistne udalosti.