icon

Poisťovňa Generali nevypláca peniaze po ukončení zmluvy

11silvia11
11. feb 2023

Dobrý večer .Máte prosím vás niekto skúsenosť s touto poisťovňou,ohľadne nevyplácania peňazí?V júli som zrušila poistku aj so sporením ,od vtedy mi chodili správy,maily a automatické telefonáty ,že neplatím poistku.Stále som to riešila a nič.Peniaze mi do teraz nevyplatili .Veľa ľudí ma s nimi takúto skúsenosť ,vraj sa vedia pekne vynájsť a klamat .Je mi to divne,predsa sú nejaké zákony a oni nemôžu nevyplácať ľudí len preto ,že si to zmyslia🙈

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
trgypadl
12. feb 2023

@11silvia11 a poslala si im to aj pisomne, ci si iba prestala platit??

11silvia11
autor
12. feb 2023

@trgypadl všetko to za mna riešila agentka,poistka sa rušila online.

trgypadl
12. feb 2023

@11silvia11 tak si Ty over priamo na poistovni, je to jeden email alebo telefonát, ci to bolo dorucene, nejaky papier o zruseni by si mala dostat

jakubvojcik
12. feb 2023

@11silvia11 investičné životné poistenie je asi najhorší finančný produkt poskytovaný overenými inštitúciami aký existuje. V prvých rokoch sporenia a poistenia je tá odkupná hodnota často žiadna kvôli počiatočným poplatkom, na ktoré ide často prvé roky 100% z investovanej čiastky. Takže ak ste poistenie zrušila napríklad v druhom roku, je viac než pravdepodobné, že ani vám nemá byť čo vyplatené.

Skúste tam ešte zavolať, poinformujte sa v akom to je stave, ale ak ste tú zmluvu nemala roky v platnosti tak by som peniaze veľmi nečakal, možno smiešnu sumu ak vôbec.

123hombre
12. feb 2023

@11silvia11 Ahoj. Ja som rušil takúto poistku v novembri. Problém bude že si to riešila online, alebo teda tá agentka. Zrušenie poistky sa musí urobiť priamo na pobočke a osobne. Ja som musel kvôli tomu dôjsť zo zahraničia. Musia ti dať potvrdenú žiadosť o zrušenie poistky, aby si mala doklad že to prevzali. Potom majú 6 týždňov na vyplatenie peňazí. No oni ešte Potom niekoľko krát volali chceli ma presvedčiť nech ju nerušim. Ale peniaze poslali na účet ktorý som im dal. Počítaj však s vysokou pokutou za zrušenie. U mňa to bolo 1300€! Takže tá agentka ťa asi len naťahuje, lebo oni neradi rušia poistky. Určite to musíš vybaviť osobne na pobočke. Pekný deň

123hombre
12. feb 2023

@11silvia11 Ešte som zabudol, keďže si to od júla neplatila a nemáš ani potvrdenú žiadosť o zrušenie poistky, môže sa stať že nič nevyplatia kvôli porušeniu podmienok a neplateniu poistného

sasa1310
12. feb 2023

@11silvia11 treba riešiť s agentkou. Je veľmi pravdepodobné, že ti nič nezrušila. Mne generali vždy vyplatila všetko promptne.
Okrem toho všetko máš aj na stránke generali vo svojom klientskom portáli.

katika901
12. feb 2023

@11silvia11 ja som u nich poistku rušila, písomne dostali výpoveď, poslali mi ešte info, čo treba doplniť, peniaze som mala rýchlo na účte.
Na ich stránke sa vieš prihlásiť do portálu a tam si to skontrolovať. Je tam vidno aj zmluvy, ktoré boli stornované.
Ak sa nevieš dostať do portálu, riešila by som to s agentúrou, aj dôvod nevyplatenia.

11silvia11
autor
12. feb 2023

@trgypadl overila na pobočke ,je to zrušené .

11silvia11
autor
12. feb 2023

@123hombre Pekný deň prajem,bola som poistená 6-7 rokov a bola som sa pýtať aj na pobočke,je to zrušené ale viac mi nechcela povedať kedy dostanem a koľko peňazí ,vraj ona mi poistku nerobila.🤷🏻‍♀️Prečo by som mala dostat pokutu🙈

11silvia11
autor
12. feb 2023

@123hombre mám žiadosť mailom aj potvrdenie .

123hombre
12. feb 2023

@11silvia11 Keď máte potvrdenie o zrušení, neviem kde môže byť problém. Ja som mal peniaze do 4 týždňov na účte. Ale nerozumiem prečo nechcela povedať nič bližšie. Mne to rušila tiež iná pani,nie tá čo uzatvárala poistku. Sumu ktorú mi vyplatia ,vyčíslila hneď keď som podal žiadosť o zrušenie a aj výšku pokuty. Oni to vlastne nazývajú poplatok za zrušenie.

martinp288
12. feb 2023

@jakubvojcik Súhlasím IŽP je zlý produkt. K tým poplatkom. Prvý rok 50%, druhý 40% a tretí 30% z prostriedkov, ktoré idú do investičnej zložky.