icon

Poplatok za vklad

20. jan 2023

Ahojte,ja by som sa chcela spýtať na vec napísanú dole v komentári.

autor
20. jan 2023

Jedna pani si u mňa kupovala vec ale platbu nepreviedla ,ale vložila ju na môj účet, peniažky mi ešte neprišli,a na papieri ktorí mi odfotila je napísaný poplatok a mňa by zaujímalo či ho uhradila ona alebo to strhnú mne z tej sumy čo mi zaplatila za vec ?

tanyan
20. jan 2023

Pozri si v cenníku svojej banky.
Štandardne (zvyčajne) platí poplatok ten, kto peniaze vkladá.

ufatess
20. jan 2023

Malo by to byť tak, že ten poplatok hradí ten, kto vkladá peniaze. Však to by bolo asi divné, keby ti niekto ide dať na účet peniaze a tebe nejaké kvôli tomu z účtu zmiznú.

simca06022011
20. jan 2023

Ak vlozila peniaze na ucet tebe, bankovy, v tvojej banke. Peniaze mas na ucte hned. daj si pozor aby neslo o podvod s nejakym poprepisovanym papierom (samozrejme nemusi byt, len pre istotu). Ak tam ma uvedeny poplatok, tak aj vidis dokopy, ze uhradila spolu aj s poplatkom tu sumu (na bankovych potvrdeniach je to vzdy). AK to nebodaj vkladala napr. postovou poukazkou alebo ako, lebo tiez sa to da rozne vysvetlit, tak tam je to zas eine, ale ten poplatok tiez plati ten, kto vyplaca sek.
@ufatess bezne sa to stava, firemny ucet mam, ak mi tam vlozia hotovost zakaznici, stiahne mi to poplatok za vklad v hotovosti. Ale vtedy nemaju tento poplatok uvedeny na potvrdeni, mne to ide cez pohyby iba. Niektore ucty to maju tak ako som pisala vyssie, ale vtedy uhradena suma je vyssia o ten poplatok a aj je to tam uvedene, ze vkladatel vyplatil napr. nie 100EUR ale 100+7EUR=107EUR.

vlado818
20. jan 2023

Pri vklade je suma ihned pripisana v kazdej banke na ucet.

nelca84
20. jan 2023

samozrejme, ze poplatok plati ten, co vklada 🙈

maranco
20. jan 2023

Ten odfotený papier je s hlavičkou tvojej banky? Vtedy máš peniaze hneď, alebo s hlavičkou jej banky?
Poznám aj takých čo majú účet v banke, ale prevod na účet idú riešiť osobne do banky a platia poplatok 🙂
V mobile dokážu používať len sociálne siete, ale banku nechcú "boja sa".

maranco
20. jan 2023

@simca06022011 * bezne sa to stava, firemny ucet mam, ak mi tam vlozia hotovost zakaznici, stiahne mi to poplatok za vklad v hotovosti *
To máš v akej banke takýto firemný účet?
Takto by ti niekto mohol natruc vkladať na účet v hotovosti 0,10€ a tebe ak zoberú poplatok 0.20€ tak si v strate 🙂

autor
20. jan 2023

Ďakujem všetkým už mi prišli a nechýba mi ani cent .

autor
20. jan 2023

A ešte by som sa chcela spýtať či číslo účtu ktoré je uvedené ako odosielateľ je tej banky alebo toho človeka čo mi to dal vložiť? pýtam sa kvôli tomu ak by mi ostalo pár drobných z poštového,tak aby som vedela či mám vrátiť tam na ten účet .

maranco
20. jan 2023

Číslo účtu je toho človeka kto ti poslal peniaze a v prijatej platbe na svojom účte vidíš aj meno majiteľa účtu. Ak meno majiteľa účtu je názov banky, tak pani nemá účet a platila v hotovosti.

Cenu poštovného si vieš presne vypočítať na stránke https://cennik.posta.sk/ ak odváziš svoj balíček/list. Údaje k zásielke zapíš cez internet https://eposta.posta.sk/epodaci-harok/ a bude lacnejšie poštovné

autor
20. jan 2023

@maranco Nemám tam meno majiteľa účtu ale iba odosielateľa ako tú banku čo mi to poslala, čiže pani asi nemá účet však?

maranco
20. jan 2023

Tak nemá účet.
Ja posielam na mail QR kód a občas sa nájdu ľudia čo to nezaplatia prevodom, ale idú zaplatiť na poštu.
Vtedy príde platba z účtu SK0865000000000211211211 majiteľ účtu je SKPAY, a.s. a v poznámke je napísané meno a adresa toho kto zaplatil.
Linku na kód vytváram cez stránku payme.sk

autor
20. jan 2023

@maranco ďakujem veľmi pekne :⁠-⁠)