icon

Poslané peniaze na zrušený účet v banke

jafko22
15. apr 2025

Zdravím vás chcem sa vás spýtať reklamoval som tovar v alze tovar mi vyreklamovali ale poslali peniaze hned na účet (údajne ich refundovali teda peniaze akože ani neodišli stým dátumom)ale ten účet som už dávno zrušil lebo som zmenil banku.
Alza mi dala nejaky kód a stým kódom mám ísť do svojej starej banky a podľa toho kódu vyhľadajú platbu a následne mi pošlú na môj nový účet v inej banke..ale tu nastáva problém v banke som bol a tam mi tvrdia že ony stým už nič nemajú lebo účet tam mám zrušený a žiadne peniaze tam už prísť nemohli.a teraz si ma prehadzujú ako horúci zemiak..má niekto nejaké skúsenosti ?

maranco
15. apr 2025

@jafko22 peniaze poslané na zrušený účet sa na druhý deň vrátili odosielateľovi
platil si prevodom na účet alebo platobnou kartou?

pinkgirl
15. apr 2025

Tiež som poslala peniaze na neexistujúci účet. Vrátili sa o pár dní späť s poznámkou vi výpise zamknutý účet. Znovu som ich poslala na správny účet.

janai1
15. apr 2025

@jafko22 veď alza keď ide vracať peniaze tak posiela aj formulár kde máš vyplniť číslo účtu tak si pozri na stránke alzy.

Ak poslali peniaze na zrušený účet tak sa im museli vrátiť

jafko22
autor
15. apr 2025

@janai1 Alza sa má na nič nepýtala automaticky vrátili peniaze na starý účet platil som kartou .Alza mi stále tvrdí že ich refundovali čo znamená že tie peniaze z účtu ako keby ani neodišli..zvláštna situácia.

jafko22
autor
15. apr 2025

@maranco kartou pri prevzatí..Alza tvrdí že peniaze odišli..dali refundáciu to znamená že tie peniaze ako keby ani neodišli z účtu..

liz_lemon
15. apr 2025

zrejme to je v banke na nejakom zbernom ucte, ak to alza poslala, musia to mat
@jafko22

maranco
15. apr 2025

@jafko22 karty fungujú inak, takže to naozaj treba riešiť s bankou
ak by si platil prevodom a oni by poslali platbu na zrušený účet tak sa vtedy automaticky vrátia alze

jafko22
autor
15. apr 2025

@maranco
@maranco ako inak? Bol som v banke aj stým kódom čo mi poslala Alza ..a v banke na mňa kukla pracovníčka že vôbec nevie čo je to aký kód. A že ten účet je zrušený z ony stým už nemajú nič...tak ja teraz už neviem čo.

maranco
15. apr 2025

@jafko22 povedal si pracovníčke že je to vrátená/zrušená platba kartou?

jafko22
autor
15. apr 2025

@maranco
@maranco tak toto som jej asi nepovedal že je to refundacia..lebo som do v tej dobe ani ja sám nevedel ale po par dňoch som sa to dozvedel .ale ukazoval som jej aj to potvrdenie čo mi dala Alza ten kód podľa ktorého by mala tú platbu vyhľadať.. ona nato kukalana vôbec nevedela čo to je .

maranco
15. apr 2025

@jafko22 tak sa pozri v objednávke Alzy z akého dátumu je nákup a znovu vysvetli v banke o čo sa jedná, že je to platba kartou z toho dátumu a takej sumy

jafko22
autor
15. apr 2025

@maranco zajtra tam pôjdem znova dúfam že tam bude iná pracovníčka a tej to polopate vysvetlim. Je to platba z roku 2023/5

nelka93
16. apr 2025

@jafko22 ako si dopadol?

jafko22
autor
17. apr 2025

@nelka93 bol som tam dnes.v druhej pobočke u druhej pracovníčky..taká istá odpoveď že stým nič nemajú .ale dala to prešetriť niekam vyšiel a dajú mi vedie. Následne NATO som volal hneď do alzy a to isté že to celé preveria a budú mi volat ..čiže bez úspechu nemám ani tovar ani peniaze ..neviem kam sa už vyššie obrátiť..