icon

Poštový poukaz - peniaze na adresu

bloger
8. máj 2023

Ahojte ked chcem poslať na adresu peniaze na to je ten modrý šek z pošty? Neviem ako to teraz vyzerá. A stačí tam vypísať iba adresu a sumu?

patka06
8. máj 2023

Vyplňaš adresu odosieľateľa, príjemcu, sumu - aj slovom a môžeš napísať aj správu pre prijímateľa

bloger
autor
8. máj 2023

@patka06 A nevieš aký je poplatok za túto službu? Napríklad pri sume 40 eur.

patka06
8. máj 2023
bloger
autor
8. máj 2023

@patka06 Diky moc si zlatá.

maranco
8. máj 2023

@bloger lacnejšie ťa vyjde dať 40€ do obálky a poslať ako poistený list za 2,40 €

bloger
autor
9. máj 2023

@maranco Viem ale väčšinou sa tie peniaze stratia. Neprídu tomu komu ich posielam. Niekto ich ukradne aj to sa stáva často.

smaile25
18. mar 2024

Ahojte baby.Dnes mi prišiel sek z upsvar na výplatu prídavkov na dieťa.Len sa mi stala nehoda zo šekom.Ustrizok čo vám dajú na pošte zo seku sa mi odtrhol.Vezmu mi to aj tak na pošte vyplatia mi prídavky?Aj keď sa mi ten ustrizok odtrhol?Ďakujem za odpoveď

maranco
18. mar 2024

@smaile25 dajú, ak by nedali pýtaj si vystavenie duplikátu, to sa dá ak ho stratíš.
A jednoduchšie a bezpečnejšie ak si dáš vyplácať prídavky na účet, nemusíš vystáť rad na pošte.

smaile25
18. mar 2024

@maranco Ahoj.Vystavenie duplikatu z upsvar?

maranco
18. mar 2024

2.2.5 Pri strate platobného dokladu pred výplatou môže požiadať adresát o vystavenie duplikátu platobného dokladu:
- ktorúkoľvek poštu - pričom uvedie minimálne tieto údaje: okresná pečiatka podacej pošty, podacie číslo a deň podania poštového poukazu,
- svoju dodávaciu poštu - pričom uvedie
a) v prípade PP na adresu 1. triedy minimálne meno a adresu adresáta,
b) v prípade PP na adresu 2. triedy minimálne podacie číslo, deň podania a sumu poštového poukazu.
https://www.posta.sk/subory/36958/postove-podmi...

smaile25
18. mar 2024

@maranco Ďakujem krásne za info.