Postup pri kúpe bytu cez Štátny fond rozvoja bývania
Zdravím,
prosím, tí, ktorí máte skúsenosti - aký je postup pri kúpe bytu prostredníctvom Štátneho fondu rozvoja bývania? Podmienky som si už čítala, len si nie som istá či sa do toho oplatí ísť - vraj je tam dlhá čakacia doba a neviem, či by predávajúci bytu tak dlho čakal.
Mám 28 rokov, bezdetná, slobodná. Pracujem v školstve na TPP. Čistý mesačný príjem je okolo 1100€. Bývam v nájme. Chcela by som kúpiť byt na západnom Slovensku do 125 000€.
Ďakujem za odpovede.
Ahoj, 95% predavajucich do toho ist nechce. Ti, co s tym nemaju problem to casto uvadzaju aj v inzerate ako plus, ze sa da kupovat aj cez sfrb.
Ono tie podmienky su fajn, ale... Je okolo toho vela vybavovania, papierov, cakania.
@colsami Ďakujem. Ja si zasa hovorím, že za ten 1% úrok to stojí.
@bakafakamaka ano, ak zvladnes proces, podmienky su fajn. Mam ale v blizkom okoli ludi, ktori sa tomu poctivo venovali x mesiacov a nic z toho, alebo sa nakoniec na to museli vykaslat lebo to nevyslo alebo nebolo mozne za to realne nieco normalne kupit vtedy, ked potrebovali a tam kde chceli, atd...
@bakafakamaka my sme takto predavali, a trvalo to skoro rok
@bakafakamaka predávajúci majú s tým problém. Nikto.nechce pol roka čakať za peniazmi lebo tak to reálne dlho trvá
Neviete mi povedať, či môžem takýto byť prenajať potom?
Neviete mi povedať, či môžem takýto byť prenajať potom?
@hipuska nie, nemôžete. Je to v podmienkach, musíte ho užívať vy.
@hipuska nie, nemôžete. Je to v podmienkach, musíte ho užívať vy.
@bakafakamaka dakujem

Ahoj, 95% predavajucich do toho ist nechce. Ti, co s tym nemaju problem to casto uvadzaju aj v inzerate ako plus, ze sa da kupovat aj cez sfrb.
Ono tie podmienky su fajn, ale... Je okolo toho vela vybavovania, papierov, cakania.