Postup pri kúpe bytu cez Štátny fond rozvoja bývania
Zdravím,
prosím, tí, ktorí máte skúsenosti - aký je postup pri kúpe bytu prostredníctvom Štátneho fondu rozvoja bývania? Podmienky som si už čítala, len si nie som istá či sa do toho oplatí ísť - vraj je tam dlhá čakacia doba a neviem, či by predávajúci bytu tak dlho čakal.
Mám 28 rokov, bezdetná, slobodná. Pracujem v školstve na TPP. Čistý mesačný príjem je okolo 1100€. Bývam v nájme. Chcela by som kúpiť byt na západnom Slovensku do 125 000€.
Ďakujem za odpovede.
Ahoj, 95% predavajucich do toho ist nechce. Ti, co s tym nemaju problem to casto uvadzaju aj v inzerate ako plus, ze sa da kupovat aj cez sfrb.
Ono tie podmienky su fajn, ale... Je okolo toho vela vybavovania, papierov, cakania.
@colsami Ďakujem. Ja si zasa hovorím, že za ten 1% úrok to stojí.
@bakafakamaka ano, ak zvladnes proces, podmienky su fajn. Mam ale v blizkom okoli ludi, ktori sa tomu poctivo venovali x mesiacov a nic z toho, alebo sa nakoniec na to museli vykaslat lebo to nevyslo alebo nebolo mozne za to realne nieco normalne kupit vtedy, ked potrebovali a tam kde chceli, atd...
@bakafakamaka my sme takto predavali, a trvalo to skoro rok
@bakafakamaka predávajúci majú s tým problém. Nikto.nechce pol roka čakať za peniazmi lebo tak to reálne dlho trvá
Neviete mi povedať, či môžem takýto byť prenajať potom?
@hipuska nie, nemôžete. Je to v podmienkach, musíte ho užívať vy.

Ahoj, 95% predavajucich do toho ist nechce. Ti, co s tym nemaju problem to casto uvadzaju aj v inzerate ako plus, ze sa da kupovat aj cez sfrb.
Ono tie podmienky su fajn, ale... Je okolo toho vela vybavovania, papierov, cakania.