Potrebujem k daňovému priznaniu potvrdenie z úradu práce?

denka97
31. jan 2024

Ahojte treba mi potvrdenie z úradu na DP ze som.bola na RD do Augusta ? Nasledne som bola na urade práce, potvrdenie mám a od novembra pracujem.

primadona
31. jan 2024

podľa mňa áno mali by ti vracať ak si bola na RD a pracovala si

zuzkaa1991
31. jan 2024

@denka97 ano kazdy rok ziadam o potvrdenie z uradu ohľadom RD pre manzela kedze si na mna uplatnuje a doklada sa k danovemu

katarinaba
31. jan 2024

K svojmu danovemu priznaniu / rocnemu zuctovaniu nepotrebujes ziadne potvrdenie. Pre rocne zuctovanie manzela, ak by vysiel narok na nczd na manzelku a chcel si to uplatnit, tak potrebujes.

mima172
31. jan 2024

@denka97 Tipujem, že sa skôr pýtaš na papiere pre muža do prace, sebe DP podávať nemusíš, keďže si asi nemala zraniteľný príjem. Bola som v podobnej situácii, ja som bola do mája na RD, od mája som evidovaná na UP. Účtovníčka z manželovej práce povedala, že treba bud potvrdenia z UP alebo čestné prehlásenie. Mala som zrovna cestu do mesta, tak som si skočila po tie potvrdenia. Jedno som si vybavila na oddelení štátnych dávok a druhe na oddelení nezamestnanosti u pracovníčky, pod ktorú vrámci evidencie patrím.

wagea
31. jan 2024

Potvrdenie o poberaní RP netreba, rovnako ako netreba potvrdenie zo SP o poberaní materského (tam je dôležité vedieť len výšku materského/tehotenského/príspevku na opatrovanie/nemocenského/ošetrovného/dôchodku/dávky v nezamestnanosti...). Zbytočná byrokracia, ktorú vyžadujú niektorí pracovníci, každý jeden rok. Ak si manžel uplatňuje NČZD na manželku (alebo naopak) - sobášny list kópia, ak treba RL detí /potvrdenie o zaradení do evidencie uchádzačov/ rozhodnutie o poberaní príspevku na opatrovanie... (ak minulé roky neboli dodané. ak boli a nič sa nezmenilo, netreba znova), spoločná domácnosť - čestné vyhlásenie.