icon

Potvrdenie o poberaní dôchodku

kika_9
18. aug 2022

ahojte,
chcem sa Vás spýtať potrebujem potvrdenie o tom, že moja matka poberá dôchodok ale neviem, či sa to dá aj online, či len tam musím fyzicky ísť nakoľko tam nemám absolútne najbližšie dva týždne ako ísť lebo stále robím a je to ďaleko od nás. Neviete či sa to dá aj online. Dozvedela som sa dnes, že ho potrebuje v pondelok, kvôli obecnému úradu aby neplatila daň za niečo ani neviem za čo. Je to posledný termín, ktorý jej predĺžili už mesiac a ani mi o tom nepovedala.

vopred ďakujem za odpovede.

pinkgirl
18. aug 2022

Veď na to by mal stačiť aj jej posledný výmer dôchodku zo sociálnej poisťovne. Určite ho doma má. Urob kópiu a odnes na obecný úrad.

kaktusik007
18. aug 2022

@kika_9 potvrdenie o poberani dochodku v socpoist daju iba poberatelovi dochodku - nie tebe

blancheporte
18. aug 2022

@kika_9 Potvrdenie daju iba poberatelovi dochodku.

kika_9
autor
18. aug 2022

@kaktusik007 mám jej splnomocnenie na tieto veci overené aj notárom. Aj v banke hocikde som s tým chodila bez problémov. Mali by to aj tam uznať. Je staré asi mesiac a pol

e1i
18. aug 2022

@pinkgirl vymer dochodku nie je potvrdenie o poberani. To treba ziadat u SP.

matullienka
18. aug 2022

@kika_9 musí mať doma rozhodnutie o priznaní starobného /invalidného dôchodku. Prehladaj papiere u nej určite nájdeš

modryyyy
19. aug 2022

Môžete zavolat na ustredie sociálnej poisťovne do Bratislavy, oddelenie dôchodkov a požiadať o potvrdenie. Pošlú ho na adresu Vašej matky. Trvá to pár dní.