icon

Požičali ste si peniaze na úroky?

emapticka
7. júl 2024

dobry vecer prosim o radu,alebo nazor,

Strana
z2
svetlonos
7. júl 2024

A na aký problém potrebujes radu?

viestta
7. júl 2024

A v com je problem?

emapticka
autor
7. júl 2024

ahojte,dobry vecer,ide o to,ze som si pozicala peniaze na uroky samozrejme 🤦 minuly rok... zmluva bola podpisana pred notarom, samozreRejme,ze kopia mi nebola vydana a 300 eur mam splacat 18 mesiavov.. z so dbodu pn som jeden mesiac nedala 75 € druhy mesiac 75€ a treti mesiac o 100 menej.teraz ten dotycny sa mi vyhraza,ze bude muteny ma dat k sudu,z omeskania,ale pri tom sme boli dohodnoty,ze mu to doplatim.ma na to pravo?

berenika39
7. júl 2024

@emapticka dohodnutý? je to ve smlouvě?

emapticka
autor
7. júl 2024

@berenika39 tak slovne sme sa dohodli,ale proste nechapem moZe ,ma dat na sud a vyhrat? ak mam pozicane 3000 eur na 18 mesiacov?

berenika39
7. júl 2024

Slovně je bohužel špatně. Platí to, co je ve smlouvě.

emapticka
autor
7. júl 2024

takze vlastne,ak by ma ozaj dal na sud,tak by vyhral? aj stym,ze pozicam 3000 eur a zaplatim o cc 2 000 nieco naviac?

berenika39
7. júl 2024
emapticka
autor
7. júl 2024

@berenika39 a je nejaka moznost,dokazat,mu to,aby bol potrestany? ved podla mna to ke jasna uzera a obohatie,ale bohuzial b tej situacii som nemala inu moznost

ukgirls
7. júl 2024

@emapticka bola si zbavena svojpravnosti ked si podpisovala? vedela asi si zmluvu precitat a podpisat pri plnom vedomi .. bol tam aj notar vsetko je na papiery a ty si suhlasila- prepac,ale koho chces udavat? pochybujem,ze ta da na sud,ale zalezi aj co je v zmluve a ci uz naozaj splacas a aj doplatis to co si nesplatila

emapticka
autor
7. júl 2024

@ukgirls ja nechcem udavat nikoho,ale ide o to,ze podstivo platim kazdy mesiac vedel a vie o tom,ze som pn,ze mu tol doplatim..dohoda bola usta,ze v poriadku,zrazu sud? pri tom a kolko platim,si myslim,se tychb250 € je uz chamtivost nie?

emapticka
autor
7. júl 2024

@emapticka a ktomu zbytocne vyhrazky

zuzubb007
7. júl 2024

Požičala si si, máš splacat, jeho čo tvoje výhovorky nemajú zaujimat

ukgirls
7. júl 2024

co nieje dane na papiery neexistuje... a 250 je dost plus zrejme to bude este navysovat - nabuduce nepodpisuj tak nevyhodny obchod .. keby si ty bola na jeho mieste a zrejme sa tym zivy vie kolko ludi mu takto nesplaca ? ani banku nezaujima ci ci pn alebo nie-raz sa ma splacat tak hold splacaj

januska12323
7. júl 2024

Ty si niečo podpísala tak ty máš dohodu dodržať, nikoho nezaujíma prečo ale neplatíš.

emapticka
autor
7. júl 2024

pozname sa prilis dlho na to,aby bola medzi nami dovera,bohuzial nejak ma opantal... vsetko bollo v poriadku,teraz uz ked sa nechcem snim stretavat tak zacal toto,ze bude nuteny ma dat k sudu,ze pojdu uroky z omeskania atd. a predtym vedel ,ze som pn bolo vsetko v poriadku,duhlasil s tym,ze ok doplatis ak budes vypisana a budes pracovat.

butterflyeffect
7. júl 2024

Ak mate zmluvu a ty ju je nedodrzis tak v prave je on, a ano ma narok aj na urok z omeskania podla zakona, plus ako by ti dal na sud tak sudne trovy znasas ty.

emapticka
autor
7. júl 2024

ja to vsetko chapem,ak by som nebola nutena,takto neurobim ale pri tom,ze sa obohacuje,na tych ludoch ako som ja,ze mu to len tak prejde... to je nefer ,proste len som chcela nejaku radu,a tym,ze ja mu splacam preplatim raz tolko,htozi mi sudom a on vyjde s toho ako hrdina

vler
7. júl 2024

@emapticka nie je to nefer. Precitala si si podmienky zmluvy a podpisala.

ajdika
8. júl 2024

@emapticka mas v zmluve aj moznost predcasneho splatenia? Ak ano, skusila by som poziadat o pozicku v banke a vyplatila ho a platila uz iba banke, ktora ma ferove uroky a dala dlhsie obdobie splacania, ale nizsiu splatku plus poistku k splatke, aby si vedela bez stresu normalne zvladat platit.

domka222
8. júl 2024

Ja nechápem, čo akože vlastne chceš ? Pri požičaní peňazí treba byť sakra obozretný. V tomto prípade sa niekedy nedá veriť ani rodine,nie známemu. Ty si vedela,že splatíš skoro raz toľko a nemala si s tým problém, keďže si to podpísala. A teraz zrazu je to úžera,obohacuje sa. No áno, obohacuje sa a preto si ho nemala podporovať, ale ísť pekne do banky a požičať si tam

maca1984
8. júl 2024

Vedela si do čoho ideš, podpísala si to, a nevadila ti ani tá úžera ktorú spomínaš.
V práve je on.

palicka
8. júl 2024

@emapticka nebude sa ti to páčiť, ale ani, je to v poriadku. Peniaze si zobrala, s dohodnutou splátkou si súhlasila. On bol natoľko rozumný, že to dal na zmluvu a podpísanú pred notárom. Lebo vyzerá to tak, že by sa k svojim peniazom viac nedostal. Žiaľ, zobrala si peniaze, tak musíš splácať!

ekira1
8. júl 2024

@emapticka prepáč, ale podpísala si zmluvu a súhlasila s koľko? 80% úrokom 😲 bola si pri vedomí, podpisovala si bez nátlaku a ešte si si ani nevypýtala kópiu zmluvy. On je zlý, že sa tým živí, tak netreba si od neho požičiavať a nebude takto okrádať ľudí. Ešte možno keby ti dal kópiu zmluvy a ísť za právnikom sa poradiť, či zmluva má všetko čo mať má a vlastne aké podmienky splácania tam máš.

oli18
8. júl 2024

Ons nepozna podmienky zmluvy, lebo pise, ze kopia zmluvy jen nebola u notara vydana. To co za notar? A preco si nepytala?

dadis
8. júl 2024

@ekira1 Aky 80% urok?

mk1111111111
8. júl 2024

On zije z urokov, Ty si si pozicala, vedela si, ze aj urok musis zaplatit. Ak neplatis nacas, tak aj urok z omeskania. Neviem, preco sa na neho hnevas? Ked si potrebovala pozicat, nehnevala si sa. Tak ste sa dohodli, tak to plati. Ze sa poznate, to na tom nic nemeni. Ani banke nemozes len tak prestat platit, lebo si PN. Banka na Teba tiez posle exekutora. Ani sud nemusis mat.

ekira1
8. júl 2024

@dadis požičala si 3 000€, zaplatí 5400€, tak preplatí o 80%.

alickapusinka
8. júl 2024

@emapticka áno

danica2711
8. júl 2024

úžera je svinstvo, ale ty si bohužiaľ bola hlúpa a išla si do toho. Teraz ti neostáva nič iné, len dodržať zmluvu, aj keď je nemorálna, ale právo je na jeho strane

Strana
z2