Pôžička pre nezamestnaného 24 ročného chalana
Ciao, predtym ako zacnem, chcem sa hned ospravedlnit za moju gramatiku. Studoval som, a zil som vecinu mojho zivota v zahranici cize moja slovencina je ta co je.
Pred rokom moji rodicia mali nehodu a dnes uz niesu medzi nami. Bol som nuteny opustit universitu a zacat pracovat. V taliansku je hrozna kriza. Zivot je drahy a roboty je malo. Ja a moj brat sme boli nuteny sa prestahovat na Slovensko a zit u starkej. Pomenil som uz ani neviem kolko prac a hned som zistil ze na Slovensku nechcem a nemozem zit.
Neni mozne ze architekt z bakalarskim titulom si nedokaze najst decentnu pracu. Po 17tich rokoch studia nechcem pracovat 8 hodin denne za 350 euro mesacne.
Mam 24 rokov a momentalne som nezamestany.
Nasiel som par dobrych prac v zahranici. Lenza problem je ze nemam dost penazi na to aby som sa tam dostal. Vsade treba aspon 800-1000 euro len aby som sa do tej roboty dostal ( let, ubytovanie, agentura a podobne ).
A prave toto ma donieslo ma tento forum.
Hladal som na googli informacie o pozickach pre nezamestanych a nasiel som toto forum.
Dufam ze niekdo mi bude vediet odpovedat na moje otazky.
Kde by som mohol poziadat o jednu tak aby ma kompletne neokradli? Aky typ pozicky by som mal poziadat? Co by som mal vediet pred tym ako o jednu pozicku poziadam?
Kazda informacia by bola vyborna.
Nemam nikoho od koho by som si tieto peniaze mohol poziciat. Jedina rodina co mi zostala je moja starka ktora zije iba z dochodku.
Situacia je naozaj zla a musim mysliet na mna a na mojho mladsieho brata.
Nemam ako nasporit tych 800-1000 euro cize jedinu moznost co vidim je tato pozicka.
Som si isty ze tu pozicku mozem vyplatit uz ked budem zamestany v zahranici cize ziadnej exekucie sa nebojim ( aj ked nemam nic co by mi mohli zobrat ).
Ako mozte vidiet, tato situacia mi bere spanok a jedina vec co mozem robit je hladat daku odpoved na moj problem.
Dakujem za kazdu odpoved.
@dai Dakujem za odpoved..
Uz som pozeral v BA a situacia je podobna ako zo zahranicim. Treba stale daky kapital aby som sa tam dostal. Firmy ktore by ma zobrali neposkytovali relocation peniaze ani nic podobne.
Ak mam pravdu povedat, bolo by to aj horsie pretoze v BA, kazdy byt v prenajme si pyta 2-3 mesiace deposit. To znamena priblizne 600 euro len za byt. Cesta do BA, strava a podobne na prvy mesiac a hned potrebujem tu istu sumu co potrebujem aby som sa dostal do UK. Lenze by som mal o vela nizsi plat.
V zahranici uz pracu mam istu cize som nezamestany dnes, ale tyzden na to ako by som mal tie peniaze, uz by som mal pracu.
Praca je tato, http://www.profesia.sk/praca/personela/O887369 ...
A poznam osobne ludi ktory tam pracuju alebo tam pracovali.
Podla toho co mi povedali, za mesiac sa da odlozit priblizne £400-£500 a to znamena ze by som tu pozicku vedel splatit.
Situacia je takato...
Risknut to z pozickou, dostat sa do UK a pracovat ako picker 6-12 mesiacov a po pri tom hladat lepsiu robotu alebo zit z 350 euro mesacne na Slovensku.
Celé mi to príde scestné..... najprv si nájdi nejakú obyčajnu prácu a keď si našetriš, potom chod do zahraničia.....si moc nedočkavy a hneď hrr-brr brat si nevýhodnú pôžičku.....a istá práca v zahraničí- takých už bolo aj bude, čo mali takú "istotu"
@zuanach Ako som povedal, praca je ista.
http://www.profesia.sk/praca/personela/O887369
Nesiel by som tam na slepo.
Uz som agenturu volal a maju nastupy kazde 2 tyzdne v skladoch po celom anglicku.
Neodckavy by som nepovedal pretoze som v tejto situacii uz 8 mesiacov.
A ako som uz povedal, nasetrit z platou ktore dostavam v DT je dost tazke ak nemozne.
@nomeacaso mlady muz. mate 24 rokov a 17 rokov ste studovali? prosim vas, to je co za blud? nezamestnanemu nikto nikdy pozicku neda, ziadna banka. nebankovky urcite obchadzajte velkym oblukom, lebo tie vas len a len okradnu. bohuzial, nemate sancu dostat pozicku. pozicat si mozete od rodiny a znamych. situacia na slovensku je tiez mizerna, nielen v taliansku. ste sam, nematemanzelku a deti, tak 350e na zaciatok je bohuzial jedina vasa moznost. z toho nasetrit 1000e a potom hor sa zahranicie. su na slovensku muzi, zivitelia rodiny, 2-3 deti a maju 350e a musia z toho vyzit.
@stanislavao asi ratal aj ZS
@nomeacaso hm a v banke kde mas ucet ti nedaju kreditku alebo povolene precerpanie? sice ked si teraz bez prace tak neviem.
inak drzim palce. neuspokoj sa s tym, ze su tu aj chlapi zivitelia co musia vyzit s 350€ ich problem (aj ked verim, ze su aj za to radi). ak sa chceme mat lepsie treba preto aj nieco urobit nie len nariekat.
@stanislavao Aky blud ? Zacal som zakladnu skolu ked som mal 6 rokov. To je 5 ( scuola elementare ) , dalsie 3 roky ( scuola media ) a zakladne skoly skoncili. Dalsich 5 rokov ( stredna skola ako Geodet ci ako sa to vola po slovensky) a to je dalsich 5 rokov. A 4 roky universita ( Prvy rok som bol zapisany na Civilnu Inzinieriu. Boly tam predmety ako Analiza 2 a dalsie ktore by som nikdy v zivote nevyuzil a ktore mi nesli cize som zmenil na Architekturu. ). Ja nevidim ziadne bludy. To je 17 rokov ktore som stravil v skole prave pre to aby som neskoncil ako dobry otcovia rodin ktory musia uzivit vlastnu rodinu z 350 euro mesacne. Ja nemam manzelku a nemam deti ale mam mojho 12 rocneho brata o ktoreho sa musim starat pretoze jedina rodina co nam zostala je nasa 68 rocna starka u ktorej uz zijeme skoro rok.
Znamych ja dako nemam. Moji jediny znayi su moji kamarati z university ktory nemaju ako mi pomoct ( prave pre to som sa musel vratit z Talianska na Slovensko. ) a znamy mojich rodicou su znamy mojich rodicou. Ja ich nepoznam.
Ano, ziadna banka mi neda pozicku pretoze som nezamestany ale nebankovky ano. A ak chcem zit bez toho aby som musel robit kotrmelce aby som mohol zivit mna a mojho brata, aby som mohol kupovat skolske knihy mojmu bratovy aby z neho daco bolo jedneho dna, musim daco risknut a skusit to z pozickou.
Ako som uz povedal, z 350 euro vela neusetrim ak ratame to ze starkej z platenim musim pomoct, dokazem odlozit mozno 50-100 euro mesacne. To znamena 10-20 mesiacov mizerneho zivota v DT pracovat 10 hodin denne dakde na stavbe.
Prave preto som sa pytal ktora nebankovka, co by som mal vediet a podobne informacie.
Chcem lepsi zivot pre mna a pre mojho brata a ak to znamena risknut a zobrat si pozicku, som ochotny si to zobrat na chrbat a skusit to v zahranici.
Ako som povedal, robotu mam istu a som si isty ze budem vediet vyplatit tu pozicku.
Potrebujem len vediet kde je to najvyhodnejsie.
Toto mi pripomína jedného absolventa strednej školy ktorý sa v našej firme uchádzal o miesto...... nástupný plat min. 80 000,- SKK a preplatenie benzínu ktorý minie ak príde na pohovor 😕 na otázku čo na oplátku za takéto podmienky ponúka odpovedal že flexibilitu, pracovitosť a vôľu ďalej sa vzdelávať 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@nomeacaso do UK chodia aj autobusy 😉 a popravde ja som nikdy 350,- Eur nezarábala 😕 veď hocijaký roboš na stavbe zarába oveľa viac. Tak šup z teplej kancelárie na stavbu maltu míšat (chápem že pre skoro architekta ponižujúca pozícia, ale za účelom zarobenia peňazí je to ospravedlniteľné 😉 )
@zuanach Za 8 mesiacov som dal dokopy skoro 250 euro. Cize nie, nesuhlasim s vami. Pracu som mal. Opustil som ju tento mesiac.
A nie, nikdy som nepovedal ze by som chcel daco take. Nikde som nenapisal aby mi nietko z tochto fora pomohol financne. Pytal som sa na informacie, nie o financnej pomoci.
Prosim vas, nedavajte mi do ust slova ktore som nikdy nevyslovil.
Dakujem
@nomeacaso a ako dlho máš účet v banke? Po nejakom čase ti vznikne nárok na prečerpanie (výška závisí od toho aká pravidelná suma ti na účet chodí) a to môžeš potom zaplatiť aj jednorázovo.
@marcelatje
Ja bohuzial mam toho viac na ponuknutie ako flexibilitu, pracovitost a volu. Ja som, ako ste povedali, skoro architekt ( potreboval by som 2 roky praxe alebo dalsie 2 roky skoly aby som bol. Pravdaze okrem toho su aj statne skusky ).
Ja nevyzadujem vysoky plat za nic. Mam certifikaty a ako som uz povedal, studoval som 17 rokov. Okrem toho mam vseliake certifikaty Trinity 5ty level ( anglicky jazyk ), AutoCAD a 3D studio max ( pracovne softwary ).
A na stavbe som robil posledne mesiace a ano, mal som 350 euro mesacne. Z ktorych trebal odtratat permanentku na autobus, strava. Na konci mesiaca ja som mal zarobenych 180 euro.
Tu nejde o ponizujucu poziciu. Mne ide o to aby som sa dostal z tejto situacie.
Keby som dostal lepsi plat cistenin verejnich zachodov, tak by som tu pracu zobral.
@marcelatje iba 6 mesiacov. A uz som sa o tom informoval. Nemam na to este narok a aj keby som mal, tak by to nestacilo na cestu do UK.
@nomeacaso prosim vas, nepocitajte zakladnu skolu medzi studium. 9 rocna skolska dochadzka je povinna, to ma kazdy. nebankovku vam vazne neodporucam. jedna pani si brala z nejakej nebavkovky pozicku 1.000 eur a chcu od nej naspat vuse 8.000e, lebo sa omeskala s nejakou splatkou. nebankovky su cista uzera na SK.
@nomeacaso no certifikátov dosť tak neviem kde je chyba? Posielaj životopisy a skúšaj kde sa dá. Len ešte jednu radu ... nehovor že si študoval 17 rokov (aj keď si to tu pekne zdôvodnil) v konečnom dôsledku je to skôr na smiech (bez urážky) 😉
tak skus este zlty melon. neviem ale podla mna vsetci ocakavaju aspon aky taky prijem ako doklad. cetelem, homecredit.
nemam ale skusenost tak treba si to obvolat a skusat.
brat od kadejakych uzernikov by som asi neriskla.
@stanislavao Tak 9 rokov. Nevedel som ze na slovensku zakladna skola nepatri do studia.
Chcu od nej 8 000 euro pretoze omeskala. Ako som uz povedal, ja by som tu pozicku vedel zaplatit za 6 mesiacov.
@marcelatje Uz posielam curriculum rok. Nemozem dalej cakat. Musim daco zacat robit.
Chyba neni nikde. Jedine roboty kde by som mohol normalny plat ( okolo 600-700 euro mesacne ) ma vyzaduju prestahovat sa. A sme zas tam kde predtym. Nemam kapital aby som sa prestahoval do ineho mesta. V BA roboty je dost. Lenze problem je kapital ktory nemam.
Oh, ok. Uz to nebudem hovorit ked je to take smiesne =D.
Dobre rozmyslas, ze sa musis presunut inde a fandim ti. Ale skus pogooglit skor nejake diskusie ludi, ktori uz tam su a cez nich si nieco najst. Ta agentura co si poslal velmi ruzova nie je
http://www.hedvabnastezka.cz/diskuse/prace-pomo...

@nomeacaso ahoj. Ako nezamestnana by som si pozicku ur ite nebrala - nemas ju ako splatit, peniaze ti pozicaju len institucie ktorych cielom by bolo na tebe poriadne zarobit...
Takze len 2 veci : ak je tvojim cielom zarobit 800- 1000 euro yak to sa v ba urcite da, nemusis ist do zahranicia - netvrdim ze budes robit architekturu - nato sa musis etablovat a ziskat meno - ked to spravis tak urcite nebudes zarabat 350 euro... ak ovladas taliancinu a anglictinu tak si pozri it firmy - urcite si nieco najdes - nastupny plat je tam 1000 plus euro
2. Vaecsina dobrych firiem ti poskytne aj relocation peniaze - pripadne zalohu aby si mohol fungovat v meste kde posobia od nuly...
Predpokladam ze nasporit 1000 euro pri troske skromnosti stihnes este v skusobnej dobe a nasledne peniaze pouzit kde chces