Poznáte Bondoru, Mintos alebo Trading 212?
15. jan 2025
Ahojte, poznáte bondoru go and grow/mintos/Trading 212? nejake recenzie alebo skúsenosti?
@littlehop no, pouzival som ho, ked zacinali... jeden cas to slo super... potom velmi klesli uroky na hypo/pozickach a odrazilo sa to aj tu... bonitni klienti brali za relativne nizky urok a nebonitni casto prestali platit... takze z nejakeho 11% rocneho vynosu (po odratani zosplatnenych poziciek) to kleslo na - neviem - 8% ci kolko... k tomu zdanovanie... tak som to vrazil normalne do ETF a akcii... to je bez starosti.
Neviem, ci nejako "postupili" odvtedy... viem, ze uz vtedy bol Mintos viac automatizovany a taky modernejsi (od kolegov, sam som to neskusal)

Mintos - P2P pozicky - myslim, ze uplne legit business (taky lepsi ZltyMelon)...
T212 - to je taky asi trosku hrackarsky broker... urcite nic zle ale osobne by som (pre celozivotne uspory) hladal radsej IBKR (internactive brokers), alebo ak nevies anglicky, tak XTB, Degiro, popripade FIO... ale teda urcite aspon 2 brokerov... nedaval by som vsetky vajicka do 1 kosicka...