icon

Prechod z podnikateľského účtu SZČO na firemný účet s.r.o

17. mar 2025

Ahoj som ešte szco do konca potom idem zrušiť, prechádzam na sro .. keď si založím podnikatelsky ucet (co szco musí do konca marca ) tak môžem si ten podnikateľský ucet pretransformovat na firemný s.r.o ? Alebo potom musím nový založiť firemný sro ? Ďakujem

autor
17. mar 2025

Do konca mája som szco cca

melanta
17. mar 2025

Podľa mňa áno. Jednak, ak si otvoríš živnostenský účet, tak ten je pre živnostníkov. Ak si otvoríš všeobecne biznis účet, tak podľa mňa tiež budeš meniť účet, pretože zmeníš identifikačný údaj. Občas má rodné číslo, podnikateľský subjekt má IČO. To je otázka na konkrétnu banku.

autor
17. mar 2025

@melanta ano ďakujem a myslite ze keď potom prejdem na sro, nebude problém zrušiť tento podnikateľský ucet pre szco ?

melanta
17. mar 2025

V mojej banke môžem hociktorý účet zrušiť kedykoľvek. Takže informuj sa v tvojej banke na možné poplatky spojené so zrušením. Určite to nájdeš aj na webe v cenníku alebo sadzobníku banky. Ale ak nebudeš mať živnosť, nie si povinná mať účet ako živnostník.

autor
17. mar 2025

@melanta ďakujem idem pozrieť ako to ma Unicredit nikde som nenašla pripadne zrušenie podnikatelskeho uctu

mk1111111111
17. mar 2025

Zrusis ucet szco a otvoris novy. Poplatok tam nebude, ak skoncis zivnost