Prečo bol daňový bonus za 3 deti len 717 eur?
Žienky, je medzi vami daňovnicka, ktorá by mi vedela povedať, prečo mi bol vyplatený na 3 deti daňový bonus len vo výške 717 eur? Pracujem v Rakúsku som rozvedená, na SK podávam len informatívne DP, ale bonus beriem už 11 rokov. ( to je info pre tie co sa do toho nerozumejú a tvrdia ze nemám nárok, nárok mám, to je overené). Je tu niekto, kto sa v tom vyzná? Bližšie info o príjme pošlem potom do súkromnej správy. Veľmi pekne ďakujem.
Trochu pohrat s danovym? To sa ako da? Max tak neuplatnit vydavky, ak je szco. Ale to ma zas vplyv na dan a odvody - v konecnom dosledku to moze byt aj nevyhodne.
DB suvisi so zakladom dane. Ak si zamestmanec, tak rozhodujuci je ZD: hruba mzda - odvody.
Ak si szco, tak rozhodujuci je zaklad dane: prijmy - vydavky - odvody.
@katarinaba áno pohrať presne u SZČO vylúčením výdavkov alebo neuplatnenim paušálnych s ohľadom na výšku budúcich odvodov.
@zalka otazka je, ci je alebo nie je szco a tiez zakony v Rakusku. Jasne pise, ze tu podala DP, lebo je rezident SR a mala tu povinnost. Asi tazko sa bude hrat s DP, ked cely prijem, ktory tu priznala zaroven aj vyjme. Co tam akoze moze zmenit?
@katarinaba no to je lepšie vidieť to daňové aké podala ...takto zbytočne sa mi budeme naťahovať. 😉
@zalka nepotrebujem ho vidiet. Ak je zamestnanec, tam sa nic neda robit. Ak je szco - rakuske zakony nepoznam, ako sa tam co pocita, cize nemozem radit hrat sa s tym. A aj keby som vedela, potrebovala by som rakuske udaje a rakuske DP.
Kazdopadne do slovenskeho DP v podstate len opisuje udaje z rakuskych dokladov, tu uz nema co ako ovplyvnovat.
@katarinaba tiež si myslím, že ak by aj sa podalo opravne daňové na SK, nebolo by už totožné s rakúskym. Možno danovnicka robila daňové tak,aby nevznikli veľké dane v Rakúsku.
@katarinaba daňové zákony sú rozdielne...nikdy sa daňové na SVK a v at nebudú zhodovať...
Tak ako sa nezhodujú daňové z iných krajín...veď už len nczd je v AT oveľa vyššie...
Ak Vám daňový bonus bol vyplatený v tejto výške na základe podaného daň.priznania, tak tú sumu 717 EUR ste si tam musela uviesť vy.. Ak ste si uviedla inú sumu, tak by Vám prišla výzva na opravu údajov v podanom DP. Treba sa informovať na daň.úrade. Každopádne pri živnosti v Rakúsku sa neuplatňuje vyňatie príjmov ale zápočet.
@armica152 ja si daňové dávam robiť, nerobím ho sama. Účtovníčka mi robí súčasne rakúske, aj slovenské DP.
to mi je jasné, ale podpísať ho musíte sama - a takisto vidíte čo podpisujete akú sumu
@armica152 ak ide o zavislu cinnost, moze uplatnit aj vynatie prijmov. Co je vyhodnejsie.
@katarinaba áno pri závislej činnosti áno vyňatie.. myslela som že má živnosť.
Tento mesiac to bude 4 mesice že neprišli ešte dane za ako dlho prídu

No zrejme na tú sumu si ho mala vyratany... trebalo sa trošku pohrať s daňovým.. skús poslať