icon

Prečo sa mi nepripísali peniaze na účet?

19. jan 2025

Ahojte, posielala som si pred pol hodinou cez internetbanking sumu 22 000 z osobného účtu na sporenie v slovenskej sporiteľni. Z účtu peniaze odišli, ale ku celkovej sume na sporení sa nepripocitali? V čom môže byť problém? Som z toho na nervy😪 ďakujem

alickapusinka
19. jan 2025

nikde je nedeľa večer 22:21 až ráno ich dostaneš.

petamich
19. jan 2025

nemala banka prave uzavierku? zvycajne okolo 22:00 byva uzavierka a platby sa zrealizuju hned po nej (cakaju) 🙂 podla mna o chvilu ich budes mat odpisane/pripisane (ak teda su oba SLSP co chapem, ze su)

ladyblcha
19. jan 2025

V Georgeovi je denný limit 5 000 eur (limit na okamžitú platbu nie je možné upraviť), nabehnu ti zajtra okolo 10,30

portret7
19. jan 2025

Ako pisu vyssie, nabehne zajtra, neboj, vsetko je ok.

janai1
19. jan 2025

@ladyblcha a čo má limit na platby spoločne s prevodmi vrámci vlastných účtov?

autor
19. jan 2025

@petamich teraz pozerám, že na sporení mi už zobrazuje v zelenom obrat, že príšla suma 22000. Ale pri celkovej sume na sporení to ešte nie je prepočítané. Takže ráno by to mali byť ok? Vdaka
Obe produkty v slovenskej sporiteľni.

petamich
19. jan 2025

Urcite 🙂 aj mne sa to stava v Tatra banke, ze ked kliknem napr. na sporiaci, tak tam vidim pripisanu platbu ale na hlavnej obrazovke (pred kliknutim na detail) je este stary zostatok, neviem cim je toto sposobene, ze je tam nejaka asynchronnost. Urcite to bude v poriadku.

alickapusinka
19. jan 2025

minule som poslala za tovar večer prima banka aj ja mám prima banku a došlo pani za tovar ráno.Mala datúm že som poslala v nedeľu ale na účet v ramci banky dostala ráno.

autor
19. jan 2025

@petamich po akom čase ti to potom ukazuje správne?
Mne prišli peniaze za vyplatenie podielu z domu, tak som ich chcela dat hneď na sporenie.
Len som sa strašne zľakla, že mi to nepripocitalo.

petamich
19. jan 2025

Neviem presny casovy udaj, lebo ked su tam su tam, prihlasim sa potom niekedy inokedy a uz je to ako ma 🙂 ak ich vidis pripisane, vobec nemusis byt v strese. Rano to uz bude na 100% v poriadku.

chrobak7
20. jan 2025

Bankový systém je jedna vec a internetbanking je druhá vec. To nie je to isté. Ty nemôžeš mať priamo prístup na bankový systém z bezpečnostných dôvodov.

Takže to, čo sa udeje na účtoch v bankovom systéme, ty vidíš v internetbankingu o niečo oneskorenie, kým sa dáta dostanú cez interface do internetbankingu. V banke si peniaze na účte mala už po realizácii transakcie, len trvalo chvíľu, kým sa ti to zobrazilo v IB.

autor
20. jan 2025

@chrobak7 ďakujem za vysvetlenie. Peniaze tam už ráno boli.