Prečo zvyšujú preddavky na elektrinu?
Dobrý deň prišlo nám na email že nám zdvihli o 10€ preddavkovu platbu za elektrinu. Čo môže byť dôvodom ? Nakoľko sme vždy mali preplatok navrhovali nižšiu sumu a zrazu to zvýšili. Ani neviem či mi povedia na infolinke dôvod 😤🙄
nič ti nepovedia...
my sme mali nedoplatok 3 e a zdvihli nám preddavkové platby o 10e/mesiac
tento rok sme mali preplatok celý jeden mesiac a vôbec nám neznížili preddavkové platby
vodu sme mali menšiu spotrebu ako obvykle a faktúra bola o 25 e viac...
pre nich je výhodnejšie mať k dispozícii tvoje e...
Do výpočtu zarátavajú aj predpokladaný nárast cien. Aby sa nestalo,že budúci rok vo vyúčtovaní bude vysoký nedoplatok práve z dôvodu rastu cien.
@simca115 my sme mali minulý rok preplatok cca 40€ a zdvihli nám. Počítajú s nárastom cien a i pre vas je výhodnejšie mať preplatok alebo aspoň menší nedoplatok, akoby by mali ostať preddavky rovnaké a potom viac doplácať. Tento rok sme mali preplatok o dosť vyšší a preddavok nám nechali rovnaký.
toto je prvý rok,čo sme mali nedoplatky za plyn aj elektrinu.Nechápem,spotreba stále rovnaká.
@rozculena ceny išli 2x hore..my už zálohu z 30€ zo začiatku roka sme na 49€ a ešte som doplacala..plyn to iste..ešte mi aj volali, že či si nechcem nejaké šetrenie založiť u nich lebo sa tento rok bude zasa zvyšovať 🙈 tak som aj tam navýšila zálohovú..
My sme mali preplatok v sume 1 mesacnej zalohy, tak nam mesacnu platbu znizili o 0,50e.
Je to veru čudné ako to rátajú. Švagriná mala preplatok 130 eur a dvihli jej o 10 eur. My sme mali preplatok 17 eur a znížili o 4 eura. Tak ja naozaj neviem, ako to rátajú 😅

@simca115 asi máte vyššiu spotrebu tak zdvihli.Aj nám toto raz spravili nedalo sa to ani znížiť.Ale ja som to zbadala v profile zse a nedalo sa s tým nijako hýbať