icon

Prejde mi opatrovateľský príspevok pre dieťa s diagnózami?

majusenka1511
13. feb 2025

Dobrý deň chcela by som sa informovať či mi prejde opatrovateľský s diagnózami F70
Medzi to bola zaznamenaná diskrepancia.
(VQ-70 ) podpriemer a výrazný podpriemer a performančná strednej formy ľahkej MR(PQ-62) .
Ľahká duševná zaostalosť a F84.0
Stredná forma ľahkej MR(IQ-59) vek dieťaťa 7.
Prítomnosť ADHD s PAS príznakmi.
Jedna sa o dieťa so zdravotným znevyhodnenim
Dieťa s mentálnym postihnutím strednej formy ľahkého stupňa s ADHD s PAS príznakmi.
Dieťa prejavuje agresivitu vyžaduje zvýšenú starostlivosť a dozor.

Ďakujem za odpovede 🙏

sticker
kacena4
13. feb 2025

mna zaujima kto vam taketo dg. dal? ok prve je lahka mentalna reterdacia, to druhe jej co? a priznaky nejakej dg. neznamenaju danu dg. takze je to nie o tom co mate napisane ako dg. a ci vam schvalia OP ale aka je adaptabilita dietata co vam napisal lekar do spravy nie do zaveru nakolko aj dieta s PAS aj dieta s MR je schopne samostatnosti a nemusi byt odkazane od OP

veverkaa2
13. feb 2025

@kacena4 náhodou aj môj syn má diagnostikovane sekundárne prejavy autizmu pri poruche reči a sluchu. A áno na uvedené diagnózy má mamička nárok na príspevok na opatrovanie

veverkaa2
13. feb 2025

@majusenka1511 mali by hoci u každého dieťaťa sa posudzuje individuálne. Aj môj syn má podobné diagnózy ako Vaše dieťa a mám na syna schválený príspevok na opatrovanie, stupeň odkázanosti má podľa posudku úradu prace VI.

majusenka1511
autor
13. feb 2025

@veverkaa2 ak smiem vedieť koľko vám schválili? Pretože ja poberám ešte vdovský a sirotský dokopy 284 euro . Ešte teraz ho beriem na CT vyšetrenia a znovu k neurológovi a v marci ideme ešte k pedopsychologovi. Samozrejme papiere čo som odovzdala boli od psychiatra ,neurológa ,obvodného,logopeda a ešte psychológ. A tieto ďalšie papiere čo budem mať tie vezmem zo sebou keďže počítam s tým že nás budú volať na komisiu

veverkaa2
13. feb 2025

@majusenka1511 príspevok na opatrovanie 615,50 eur +200 eur navyšenie keďže som v produktívnom veku a príspevok na hygienu 25 eur a nejaké centy

veverkaa2
13. feb 2025

@majusenka1511 ja som predkladala: psychológ, pedopsychiater, neurológ, pediater, ORL lekár a diagnostické správy zo špeciálneho vyšetrenia, logopédia. Veru neviem ako to je keď poberate vdovský a sirotský, s tým nemám skúsenosti no budú sa asi pýtať na tento príjem

majusenka1511
autor
14. feb 2025

@veverkaa2 ďakujem no dúfam že prejde pretože do práce nijako neviem a vyžiť z 284 to je nič

veverkaa2
14. feb 2025

@majusenka1511 verím. Ja som do 6 rokov syna bola iba na rodičovskom príspevku no a vtedy bol nižší ako je teraz

peter1996
10. sep 2025
@veverkaa2

@majusenka1511 príspevok na opatrovanie 615,50 eur +200 eur navyšenie keďže som v produktívnom veku a príspevok na hygienu 25 eur a nejaké centy

@veverkaa2 dobrý deň ja by som sa chcela spýtať Cera má dg F90.1 hiperkenicka porucha správania a potom ešte F70.1 mierne duševná zaostalost s významom poruchou správania a s potrebou pozorovania alebo liečbya tiež aj ADHD berie lieky atomoxtin a rispen 2 x ležala na detskej psychiatri a má aj asistentku v školea uľaví bod A či má nárok na opatrovateľský obvodná lekárka povedala že mám si na úrade práce pitat papiere na op