Prejde mi opatrovateľský príspevok pre dieťa s diagnózami?
Dobrý deň chcela by som sa informovať či mi prejde opatrovateľský s diagnózami F70
Medzi to bola zaznamenaná diskrepancia.
(VQ-70 ) podpriemer a výrazný podpriemer a performančná strednej formy ľahkej MR(PQ-62) .
Ľahká duševná zaostalosť a F84.0
Stredná forma ľahkej MR(IQ-59) vek dieťaťa 7.
Prítomnosť ADHD s PAS príznakmi.
Jedna sa o dieťa so zdravotným znevyhodnenim
Dieťa s mentálnym postihnutím strednej formy ľahkého stupňa s ADHD s PAS príznakmi.
Dieťa prejavuje agresivitu vyžaduje zvýšenú starostlivosť a dozor.
Ďakujem za odpovede 🙏

@majusenka1511 mali by hoci u každého dieťaťa sa posudzuje individuálne. Aj môj syn má podobné diagnózy ako Vaše dieťa a mám na syna schválený príspevok na opatrovanie, stupeň odkázanosti má podľa posudku úradu prace VI.
@veverkaa2 ak smiem vedieť koľko vám schválili? Pretože ja poberám ešte vdovský a sirotský dokopy 284 euro . Ešte teraz ho beriem na CT vyšetrenia a znovu k neurológovi a v marci ideme ešte k pedopsychologovi. Samozrejme papiere čo som odovzdala boli od psychiatra ,neurológa ,obvodného,logopeda a ešte psychológ. A tieto ďalšie papiere čo budem mať tie vezmem zo sebou keďže počítam s tým že nás budú volať na komisiu
@majusenka1511 príspevok na opatrovanie 615,50 eur +200 eur navyšenie keďže som v produktívnom veku a príspevok na hygienu 25 eur a nejaké centy
@majusenka1511 ja som predkladala: psychológ, pedopsychiater, neurológ, pediater, ORL lekár a diagnostické správy zo špeciálneho vyšetrenia, logopédia. Veru neviem ako to je keď poberate vdovský a sirotský, s tým nemám skúsenosti no budú sa asi pýtať na tento príjem
@veverkaa2 ďakujem no dúfam že prejde pretože do práce nijako neviem a vyžiť z 284 to je nič
@majusenka1511 verím. Ja som do 6 rokov syna bola iba na rodičovskom príspevku no a vtedy bol nižší ako je teraz
@majusenka1511 príspevok na opatrovanie 615,50 eur +200 eur navyšenie keďže som v produktívnom veku a príspevok na hygienu 25 eur a nejaké centy
@veverkaa2 dobrý deň ja by som sa chcela spýtať Cera má dg F90.1 hiperkenicka porucha správania a potom ešte F70.1 mierne duševná zaostalost s významom poruchou správania a s potrebou pozorovania alebo liečbya tiež aj ADHD berie lieky atomoxtin a rispen 2 x ležala na detskej psychiatri a má aj asistentku v školea uľaví bod A či má nárok na opatrovateľský obvodná lekárka povedala že mám si na úrade práce pitat papiere na op

mna zaujima kto vam taketo dg. dal? ok prve je lahka mentalna reterdacia, to druhe jej co? a priznaky nejakej dg. neznamenaju danu dg. takze je to nie o tom co mate napisane ako dg. a ci vam schvalia OP ale aka je adaptabilita dietata co vam napisal lekar do spravy nie do zaveru nakolko aj dieta s PAS aj dieta s MR je schopne samostatnosti a nemusi byt odkazane od OP