icon

Prenájom garsónky: Je možný pre pár?

8. feb 2024

Ahojte s priatelom hladame garsonku v jednom meste nie za ucelom neustaleho byvania ale potrebujeme v danom meste proste ten byt a garsonka uplne je postacujuca ale vsade pisu ze len pre jedneho cloveka naozaj majitelia garsoniek neprenajinaju dvom ludom ? 1 izbovy byt by bol uplne zbytocny pretoze realne v tej garsonke nebudeme neustale byvat. Nemam zatial s podnajmom ziadne skusenosti preto sa pytam. Pekny vecer.

mistymay33
8. feb 2024

Ja prenajímam garzonku a sú tam dve osoby. Muž a žena. Akurat pre dve osoby je drahšia cena kvoli energiám a smetiam.

vyrovnanaosoba
8. feb 2024

Treba sa informovať konkrétneho prenajímateľa. Podľa mňa tam nebude problém, ak nebudete mať problém platiť vyššie energie.

luxus10
8. feb 2024

maju nastavene pausaly na 1 osobu, a nechcu to menit, vypytaju si fix, maju tak lepsi prehlad o zisku...

autor
8. feb 2024

Dakujem za odpovede energie a smeti si myslim ze nebudu vyssie pretoze niekedy v tom byte nebudeme ani tyzden len som prekvapena ze odmietaju dvoch ludi

vyrovnanaosoba
8. feb 2024

Smeti sa platí na osoby keď sa nemýlim a energie tiež sa prepočítava na osoby.

veronka1996
8. feb 2024

Moj priatel prenajima svoju garzonku v Pod. Biskupiciach mlademu paru. Nema s tym problem, energie platia podla realnej spotreby.

mistymay33
8. feb 2024

Zalohove platby budu vyssie ak tam byvaju dve osoby. Vzdy sa nahlasuje pocet osob (tzv. Osobomesiac) a podla toho ti spravca urci najom , zalohove platby. A je jedno ci tam realne byvas cez vikendy alebo nie. To sa odrazi az na vyuctovani. Ale napr. za vytahy, svietenie v spolocnych priestoroch, smeti atd platis podla nahlasenych osob v byte. Cize na najomnom je mesacne rozdiel ked je tam nahlasena jedna osoba, alebo dve.

kristiii
8. feb 2024

Ja by som s tým problém nemala, skôr naopak, podľa mňa sú väčšia istota dva príjmy.

autor
9. feb 2024

Baby a tie ceny su uvedene vzdy len na jednu osobu? Aj pri 1 izbovych ?

sasa1310
9. feb 2024

Ceny sú vedené podľa nahlásenia počtu osôb, ktorý môže majiteľ aktualizovať kedy chce. Tam ide o rozrátanie energií v spoločných priestoroch, vytah, odvoz smetí atd. Nie je to veľký rozdiel či majiteľ nahlási 1 alebo osoby 2.

autor
9. feb 2024

A keby nahlasim len seba ? Bol by to pruser ? 😅 opytam sa vas uprimne

mistymay33
9. feb 2024

@sasa1310 podla mna je to velky rozdiel. Na mojom dvojizbovom je to 21 eur a na 3 izbovom byte mojej mamy je to 29 eur. Teraz sme menili osobomesiace u mamy, lebo sa sestra odstahovala. Oba byty v Petrzalke.

mistymay33
9. feb 2024

Pre autorku. Ak ides do prenajateho bytu, tak osobomesiac mahlasuje majitel bytu. A ci je to pruser? Tak minimalne je to nefer.

valeria_h
9. feb 2024

Prenajíma sa max pre dve osoby, zálohy sú samozrejme vyššie ako keď je tam jeden.

autor
9. feb 2024

@mistymay33 ten rozdiel je este v pohode myslela som si ze sa jedna o ovela vacsie rozdiely v sumach

autor
9. feb 2024

Napisem priklad garsonka co mame vyhliadnutu 260 euro na mesiac na jednu osobu lebo pisu ze prenajimaju jednej osobe ak teda budem ferova a nahlasim aj priatela zvysi sa ovela tato suma ?

lenka567899
9. feb 2024

Na MK som už neraz čítala že bývajú s detmi v garsónke takze..

autor
9. feb 2024

@lenka567899 ano ano to som aj uz citala ale tie deti sa tam uz mohli narodit vies...my nemame este my ani v tej garsonke poriadne nebudeme len potrebujeme v danom meste byt

autor
9. feb 2024

Preto pisem ze aj ten 1 izbovy je zbytocny ze staci garsonka

krasolienka1
14. jan 2025

Ahoj my sme bývali v jednoizbovom byte a bol tam nahlásený len manzel

Nebol to podnájom ale mestský byt