Prepláca VŠZP 3D ultrazvuk u Grochalu?
Pekný deň. Je pravda, že poisťovňa prepláca 3D UTZ u Grochalu okolo 20tt? Resp. je možné si to nejako uplatniť, aby to dodatočne vo VŠZP preplatili? Ďakujem. Jeden som mala v 13tt za to sme platili normálne ale niekde som sa dočítala že v rámci tohto 2.screeningu to je možné preplatiť. Vďaka.
Tiež som poistenec VŠZP, keď máš tu ich peňaženku maxi, tak ti preplatia prenatálnu diagnostiku max. do výšky 450€, ale mne to spomínala iba koordinátorka Nifty pro testov. Bola som u MUDr. Grochala 2x, nič také mi nespomínala jeho sestrička. Na call centre VŠZP sú inak veľmi ochotní poradiť, skús tam zavolať.
@petronela1985 ďakujem pekne, presne tak som to myslela, ako to ich dodatočné preplatenie v rámci tých výhod tej peňaženky. Skúsim teda zavolať, na ich webe som sa v tom moc nevyznala, majú tam ultrazvuky síce ale tak nejako inak popísané. Píšu že 3 ultrazvuky sú hradené a 1 preplatia nad rámec, ja ich už mám teraz viac u obvodného a za žiadny som neplatila tak som z toho trošku zmätená.
U grochala Ti uzv nepreplatia
Ono je to myslené asi ako tri screeningy počas každého trimestra. Aj moja gynekologička pozerala bábätko na každej poradni, ale či si to vedela reálne vyúčtovať z poisťovne, to asi nie, lebo tak vidím v aplikácii, že to dávala v rámci dohľadu nad graviditou. Volala si? Čo ti poradili? Ja tiež niekedy tápam na ich stránke, zavolám a vždy mi poradia.
@petronela1985 mne doktorka povedala, že poisťovňa prepláca len tri. Čo robí zvyšné soná a kontroly mne pri návšteve, tak robí preto, lebo zistiť, či je bábo v poriadku, takže nad rámec.

Grochal nemá zmluvu je to sukromnik takže pochybujem že by to preplatili.