icon

Prepláca VŠZP 3D ultrazvuk u Grochalu?

4. feb 2025

Pekný deň. Je pravda, že poisťovňa prepláca 3D UTZ u Grochalu okolo 20tt? Resp. je možné si to nejako uplatniť, aby to dodatočne vo VŠZP preplatili? Ďakujem. Jeden som mala v 13tt za to sme platili normálne ale niekde som sa dočítala že v rámci tohto 2.screeningu to je možné preplatiť. Vďaka.

dominika1922
4. feb 2025

Grochal nemá zmluvu je to sukromnik takže pochybujem že by to preplatili.

petronela1985
4. feb 2025

Tiež som poistenec VŠZP, keď máš tu ich peňaženku maxi, tak ti preplatia prenatálnu diagnostiku max. do výšky 450€, ale mne to spomínala iba koordinátorka Nifty pro testov. Bola som u MUDr. Grochala 2x, nič také mi nespomínala jeho sestrička. Na call centre VŠZP sú inak veľmi ochotní poradiť, skús tam zavolať.

autor
4. feb 2025

@petronela1985 ďakujem pekne, presne tak som to myslela, ako to ich dodatočné preplatenie v rámci tých výhod tej peňaženky. Skúsim teda zavolať, na ich webe som sa v tom moc nevyznala, majú tam ultrazvuky síce ale tak nejako inak popísané. Píšu že 3 ultrazvuky sú hradené a 1 preplatia nad rámec, ja ich už mám teraz viac u obvodného a za žiadny som neplatila tak som z toho trošku zmätená.

trgypadl
4. feb 2025

U grochala Ti uzv nepreplatia

petronela1985
4. feb 2025

Ono je to myslené asi ako tri screeningy počas každého trimestra. Aj moja gynekologička pozerala bábätko na každej poradni, ale či si to vedela reálne vyúčtovať z poisťovne, to asi nie, lebo tak vidím v aplikácii, že to dávala v rámci dohľadu nad graviditou. Volala si? Čo ti poradili? Ja tiež niekedy tápam na ich stránke, zavolám a vždy mi poradia.

maury
5. feb 2025

@petronela1985 mne doktorka povedala, že poisťovňa prepláca len tri. Čo robí zvyšné soná a kontroly mne pri návšteve, tak robí preto, lebo zistiť, či je bábo v poriadku, takže nad rámec.