Preplácanie liekov VŠZP
Do koľkých dní vám preplatili lieky? My sme mali konkrétne vakcínu Beksero. Za deň to schválili v aplikácii ale úhrada dáko neprichádza😅niže by ma išlo zruinovať len ma to zaujima že to prešlo tak rýchlo ale peniaze nikde.
U mňa rôzne. Niekedy dva týždne, niekdy mesiac. Strojček cez dva mesiace.
Mne nikdy🤣stale mi pise ze lekar nevykazal vykon🤔
@kamagma presne s týmto mám problém aj ja. už neverím celej poondietej peňaženke zdravia. uvažujem o zmene poisťovne...
@panelacikova mne preplatili všetko o čo som žiadala. Aj dcérin strojček. Boli to lieky s doplatkom? Lebo preplácajú len doplatok na lieky, ktoré sú čiastočne hradené poisťovňou. Také, kde si hradíš plnú sumu, tie nie. Ďalej musí mať lekár asi aj zmluvu s tou poisťovňou. Niekde bude problém prečo ti to nepreplatili.
@matabb73 uviedli to, čo užívateľke vyššie: lekár nevykázal výkon. lekár tvrdí, že áno (šlo o 2 lekárov, zubný RTG a ešte čosi už dávnejšie, nespomínam si). volala som s lekármi, tvrdili, že vykázali, výkaz majú založený a že týmto to pre nich skončilo. oni si povinnosť splnili. idem práve odfotiť a poslať dnešný blok s liekmi na predpisy pre dcéru, som zvedavá o pár týždňov, čo mi zase napíšu.
@panelacikova zubný rongen sa platí v plnej výške. Aspoň ja som tak platila. Vtedy nepreplácajú. Preplatiť ti môžu len doplatok pacienta na lieky a úkony čiastočne hradené poisťovňou. Ty si rongen neplatila plnú sumu?
@panelacikova aj pri liekoch je to tak. Preplatia doplatok pacienta. Na bločku je to rozpísané. Plná cena lieku, vedľa doplatok. Ak je to liek, ktorý si hradis sama, je jedno či je na predpis, nepreplatia to. Napríklad sirup na kašeľ. Preplatia zubné ošetrenie, ak máš zmluvného zubára, dentálnu hygienu, strojček na zuby. Toto všetko nám preplatili.
@kamagma ja som mala podobny problém, tak som napísala cez kontaktný formulár do VšZP, prečo mi tam svieti, že lekár nevykázal výkon, a zrazu behom pár dní síce bez odpovede, ale v apke bola žiadosť zrazu schválená a posunutá na preplatenie. Ale peniaze stále neprišli, riešim toto prvý krát tak čakám 🙂
@matabb73 nie. RTG som doplácala dcére (šlo o zuby a zmluvný lekár) a celkovo, všzp sa vyjadrila telefonicky, že áno, oni to preplatia, ale je tam zlý výkon. lekárka tvrdila, že výkon je OK. o liekoch viem, nie som naivná. ak doplácam z 20 na bločku za lieky na predpis 0.60, tak si nárokujem na 0,60... ale ani to nepreplatili...
Už mi preplatili. 9teho mi schválili dnes 16 vyplatili.
Mne teraz VšZP preplatila do 3 týždňov 27.10 hygiena hneď som požiadala do týždňa schválili do ďalších 2 činkli peniaze na ucet

Všzp ma oficialne 2 vyplatne terminy - jul a januar takže to može trvať aj pol roka. Mne niektore platby prišli do mesiace, ine aj za tri.