Preplatenie dovolenky a výpočet dávky v nezamestnanosti
ahojte, mam este dost nevycerpanej dovolenky a planujem dat vypoved. Cize prosim tym, ze mi ju posledny mesiac preplatia, ziskam i vacsi vymeriavaci zaklad na vypocet davky v nezamestnanosti nez keby som tu dovolenku cerpala, ze?
Taktiez chapem to tak, ze ked som pocas poslednych 2 rokov bola 2 mesiace PN, tak toto obdobie sa mi zapocitava do tych 730 kalend. Dni a zaroven i za tie dva mesiace sa mi kvazi rata ako zaklad hruba mzda (a nielen ta 55% nemoc. davka), ze?
A ked som mala dvoch zamestnavatelov posledne 2 roky, tak sa hrube mzdy vlastne spriemeruju a z toho sa pocita podpora, ze?
dakujem
opytaj sa tu v kategorii Poradne https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/ a dostanes odpoved od odbornika a nie len nazory zien z MK, ktore mozu byt nespravne
@aellea ale tebe sa nebude podpora pocitat len z poslednych mesiacov, takze zbytocne kalkulujes. a mala by sa pocitat z oboch zamestnani
@balerina2025 ved za posledne dva roky, cize aj ta preplatena dovolenka zvysi priemer, ze
@balerina2025 ved za posledne dva roky, cize aj ta preplatena dovolenka zvysi priemer, ze
@aellea ano ale neviem do akej miery az kedze tam sa zohladnuje dlhsie obodbie. urcite na to bude mat vplyv. nebavime sa o podpore po ukonceni RD ze?
Ano, preplatena dovolenka ti zvysi podporu, ale je to kozmeticka uprava (predpokladam, ze mas max mesiac dovolenky). Avsak, zamesrnavatel ti ju moze nariadit cerpat pocas vypovednej doby, aby nemusel preplacat
@aellea ano ale neviem do akej miery az kedze tam sa zohladnuje dlhsie obodbie. urcite na to bude mat vplyv. nebavime sa o podpore po ukonceni RD ze?
@balerina2025 ano, nie po RD,
@balerina2025 ano, nie po RD,
@aellea pozri znizit ti to neznizi, a o kolko zvysi, na to oni maju excely alebo co. tie ich speci vypocty.

@aellea ale tebe sa nebude podpora pocitat len z poslednych mesiacov, takze zbytocne kalkulujes. a mala by sa pocitat z oboch zamestnani