icon

Preplatky a nedoplatky pri ročnom zúčtovaní

7. apr 2025

Ahoj, otázočka. Mávate prelatok nedoplatok alebo 0? Prípdne koľko mávate? Minulý rok som mala preplatok aj 40 eur, tento rok nedoplatok 15 eur.

balerina2025
7. apr 2025

vsetko zavisi od prijmu

autor
7. apr 2025

@balerina2025 príjem mam minimálku

lydus2015
7. apr 2025

Nedoplatok/preplatok ovplyvňuje množstvo faktorov

petamich
7. apr 2025

Minuly rok som mala preplatok viac ako 1000€, tento rok mam 22€ a to sa tesim, lebo som cakala nedoplatok, rozdiel bol z jednoducheho dovodu, ze v roku 2023 som bola vacsinu roku na rodicovskej, v roku 2024 uz som cely rok pracovala (vysledok zuctovania ovplyvnuje velmi vela veci, takze asi tak).

vanilkovazmrzka
7. apr 2025

Zuvtovanie coho? Dani? Par rokov po par sto v minuse, tento rok par sto v pluse

balerina2025
8. apr 2025

ja viem ze to skace aj vtedy,m ci odrobis cely rok alebo ci si aj na PN/OCR/ Rodicak alebo ci mas nejake velke odmeny a tympadom mas pohyblivy prijem, ze nemas kazdy mesiac proste fix. ale vacsinou vracaju ak vela zarobis, ale neodrobis cely rok. ja som 12 rokov nebola riadne ani PN ani nic a kolegyne co marodovali par mesiacov vzdy mali preplatky...takze tam je vela faktorov
alebo ked sa zeny vracaju z RD, a dostanu preplatenu dovolenku a malo odrobia v danom roku, aj vtedy su preplatky ci pri tych co dostanu odstupne ked koncia v praci....a idu hned na podporu