Preplatky a nedoplatky pri ročnom zúčtovaní
Ahoj, otázočka. Mávate prelatok nedoplatok alebo 0? Prípdne koľko mávate? Minulý rok som mala preplatok aj 40 eur, tento rok nedoplatok 15 eur.
@balerina2025 príjem mam minimálku
Nedoplatok/preplatok ovplyvňuje množstvo faktorov
Minuly rok som mala preplatok viac ako 1000€, tento rok mam 22€ a to sa tesim, lebo som cakala nedoplatok, rozdiel bol z jednoducheho dovodu, ze v roku 2023 som bola vacsinu roku na rodicovskej, v roku 2024 uz som cely rok pracovala (vysledok zuctovania ovplyvnuje velmi vela veci, takze asi tak).
Zuvtovanie coho? Dani? Par rokov po par sto v minuse, tento rok par sto v pluse
ja viem ze to skace aj vtedy,m ci odrobis cely rok alebo ci si aj na PN/OCR/ Rodicak alebo ci mas nejake velke odmeny a tympadom mas pohyblivy prijem, ze nemas kazdy mesiac proste fix. ale vacsinou vracaju ak vela zarobis, ale neodrobis cely rok. ja som 12 rokov nebola riadne ani PN ani nic a kolegyne co marodovali par mesiacov vzdy mali preplatky...takze tam je vela faktorov
alebo ked sa zeny vracaju z RD, a dostanu preplatenu dovolenku a malo odrobia v danom roku, aj vtedy su preplatky ci pri tych co dostanu odstupne ked koncia v praci....a idu hned na podporu

vsetko zavisi od prijmu