Ako sa prepoistiť do najlepšej zdravotnej poisťovne?
Rozmýšľam nad prepoistenim sa do inej ZP. momentálne mam VŠZP, každý mi hovorí že je to najhoršia ZP. váham, ktorú si vybrať, hlavne ktorá je vhodna pre tehotné a už mamičky. Odporúčali mi UNION.
mozem ti poslat moje porovnanie co som si vyrobila pre klientov.. zalezi co najviac vyuzivas, ci beries lieky, ci potrebujed benefit na zuby atd atd.. pre kazdeho je ina najlepsia
prepoisťuje sa vždy do konca septembra a zmena platí od nového roku.....ono netreba pozerať len na benefity, ale hlavne na to, s ktorými poisťovňami majú zmluvy tvoji lekári a či v prípade že potrebuješ drahší liek, tak ti ho daná poisťovňa aj preplatí.....to je gro poistenia....teda či mi poisťovňa v prípade drahej liečby liečbu aj preplatí, nie benefity.....
Platí pravidlo, ak si zdravá, je jedno ktorú poisťovňu máš. Môžeš pozrieť na benefity, ktore by si mohla využiť. Ako náhle máš zdravotné problémy tak šup šup do VšZP - vyšetrenia, operácie a lieky tu dostaneš bez problémov. Čo sa o dôvere alebo unionu povedať nedá.
Naviac lekárov jej zazmluvnenych s VšZP, čiže keď plánuješ zmenu, tak pozri ako je to so zazmluvnenostou iných lekárov, ku ktorým pravidelne chodíš. Ja by som kvôli benefitu na "pozlatko" v hodnote pár desiatok eur, poisťovňu nemenila.
@cina1 vieš ľudia nerozmyslaju vždy dopredu, pripadne nevedia ako systém funguje. Vidia pozlatko v podobe pár eur od súkromnej poistovne, tak idú tam. Alebo ako autorka počúva, že vszp je najhoršia poisťovňa. (Tvrdenie je nepodložené, ale takých je veľa) . No a potom keď majú problémy sami zistia ako to celé funguje. Nie je to preventivke raz ročne u zubára a gynekológa.
@sweet20 môžte aj mne poslať. 🙂 vždy mám nato nervy že ak mám chore deti, tie sirupy a všetko potrebné si platím sama. A potom po dlhej dobe idem na aplikáciu dôvera, na preplatenie a mám tam preplatok max 3€. Hlavná vec že preplatia až 200 či 300 € na lieky. Tak neviem na ktorých.
@sweet20 môžte aj mne poslať 🙂
@valer88 z takej tabulky som si vyrobila pdfko, lenze tu sa neda poslat... len moja je farebna.. to je cele.. 😂 https://poistovne.sk/porovnanie-benefitov-zdrav...

No neskoro, az v na jesen- september, alebo mozes ale budes mat novu az od januara. VSZP- nie je zla poistovna. Ano, mozno nedava take benefity( zubnd kefky, cumliky...) ale preplaca najviac vazne diagnozy z tazke liecby - ale to kym sme zdraví tak nevidime.