Priateľ zarába 800 eur mesačne. Máme šancu dostať úver?
Ahojte chcem sa spytat niekoho kto sa tomu rozumie trosku viac. Priatel pracuje mesacne ma tych 800e ja studujem na VS a pracujem popri tomu mesacne mam cca 550-600 ja ale na paske mam minumalnu. Ale dalo by sa aby som mala aj viac. Obaja mame 22rokov.
Preto sa chcem spytat ak poziada o uver on schvalia mu aspon 70 000 ? a este jedna otazka ked neschvalia 100% z uveru ale napriklad schvalia len 50 000 ako by ste riesili dalsich 20 000
my ked sme brali aj so štátnym príspevkom pre mladých, tak na jedného bol strop 50tisíc, ak sme chceli byť posudzovaní spoločne, tak to bolo max 100tisíc...všetko záleží aj od toho, akú hodnotu bude mať nehnuteľnosť, kt. chcete založiť...ak má hodnotu napr. 90tisíc, tak 70tisíc vám dajú v pohode..ak má 70tisíc, 100% zrejme nedostanete, väčšinou sa to rieši tak, ako napísala tarvika
@kkikii po novom hypotéku nedávajú na 100% z ceny nehnuteľnosti. Dávajú, ale nie hocikomu. Dajú ale možnosť to dofinancovanie spotrebným úverom
Po zaplatení splátky by vám malo ostať na každého životné minimum + 5% z platu
Určite je najlepšie zafixovať úroky na čo najdlhšiu dobu, lebo pôjdu hore
Pri takom biednom plate potenc .zivitela rodiny by som zložila ružové okuliare. Najskôr dostuduj, zamestnaj sa, nasetri si a potom ries život, nekaz si ho predcasne. Dnes by chcel každý bývať vo vlastnom,pričom nemá ani gros a potom tu placu,že na mmaterskej neni z Coho zit.

k prvej casti otazky je najlepsie sa ist popytat do roznych bank, kolko by vam dali. k druhej casti, ludia to riesia vlastnymi usporami, pozicaju si od rodicov alebo si vezmu spotrebny uver. tam je urok samozrejme vyssi ako pri hypo.