icon

Priateľ zarába 800 eur mesačne. Máme šancu dostať úver?

kkikii
11. apr 2017

Ahojte chcem sa spytat niekoho kto sa tomu rozumie trosku viac. Priatel pracuje mesacne ma tych 800e ja studujem na VS a pracujem popri tomu mesacne mam cca 550-600 ja ale na paske mam minumalnu. Ale dalo by sa aby som mala aj viac. Obaja mame 22rokov.
Preto sa chcem spytat ak poziada o uver on schvalia mu aspon 70 000 ? a este jedna otazka ked neschvalia 100% z uveru ale napriklad schvalia len 50 000 ako by ste riesili dalsich 20 000

tarvika
11. apr 2017

k prvej casti otazky je najlepsie sa ist popytat do roznych bank, kolko by vam dali. k druhej casti, ludia to riesia vlastnymi usporami, pozicaju si od rodicov alebo si vezmu spotrebny uver. tam je urok samozrejme vyssi ako pri hypo.

deti95060810
11. apr 2017

pozri finančná hitparáda.sk Tam to nájdeš...

ankare
11. apr 2017

Najvýhodnejšie je založiť nehnuteľnosť. A tak dofinancovať zvyšok.

lentilka46
11. apr 2017

my ked sme brali aj so štátnym príspevkom pre mladých, tak na jedného bol strop 50tisíc, ak sme chceli byť posudzovaní spoločne, tak to bolo max 100tisíc...všetko záleží aj od toho, akú hodnotu bude mať nehnuteľnosť, kt. chcete založiť...ak má hodnotu napr. 90tisíc, tak 70tisíc vám dajú v pohode..ak má 70tisíc, 100% zrejme nedostanete, väčšinou sa to rieši tak, ako napísala tarvika

sasa1310
11. apr 2017

@ankare najvýhodnejšie? Inak ani hypotéku nedajú, pokým sa nezaloží nehnuteľnosť

sasa1310
11. apr 2017

@kkikii po novom hypotéku nedávajú na 100% z ceny nehnuteľnosti. Dávajú, ale nie hocikomu. Dajú ale možnosť to dofinancovanie spotrebným úverom
Po zaplatení splátky by vám malo ostať na každého životné minimum + 5% z platu
Určite je najlepšie zafixovať úroky na čo najdlhšiu dobu, lebo pôjdu hore

fefe123
Autor odpoveď zmazal
kkikii
autor
11. apr 2017

@fefe123 tak chceeli by sme bud stavat alebo kupit byt to nevieme este sami
@sasa1310 dakujem 🙂 a spotrebny uver daju si myyslis ?

edn
11. apr 2017

@kkikii spotrebny davaju len najviac na 8 rokov, takze je to brutal ked si chces brat viac penazi.. da sa to este riesit stavebkom..momentalne je to najidealnejsie..

sasa1310
11. apr 2017

@kkikii na 8 rokov dávajú. Ani na menej ani na viac.
Ak budeš stavať svojpomocne, tam je tiež problém, keďže musíš založiť nejakú nehnuteľnosť.
Ak cez developéra, tak sa to dá. To sa berie potom developérska hypotéka

kkikii
autor
11. apr 2017

@sasa1310 dali by sme na kluc 🙂

katarinapekna
12. apr 2017

Pri takom biednom plate potenc .zivitela rodiny by som zložila ružové okuliare. Najskôr dostuduj, zamestnaj sa, nasetri si a potom ries život, nekaz si ho predcasne. Dnes by chcel každý bývať vo vlastnom,pričom nemá ani gros a potom tu placu,že na mmaterskej neni z Coho zit.

cafdgroupr
Odpoveď bola odstránená