icon

Príde zamestnancom na rodičovskej dovolenke v januári peniaze?

8. dec 2023

Ahojte, baby tie ktoré ste na RD (a zároveň ste stále zamestnanec) chodí vám v januári z roboty nejaky peniaz? Minulý rok mi prišiel ale časť z predminulého roka som bola ešte MD tak neviem, v práci nikto nič nevysvetlil tam neexistuje normálna komunikácia, to by bolo na inú tému. Ďakujem

michaela412
8. dec 2023

Ono ti mohlo prísť z daňového priznania preplatok dane. Preplatok z poistovne mi prisiel rovno domov.

autor
8. dec 2023

@michaela412 tak v januári? Mne bolo iba povedané že ročné zdravotné zúčtovanie ku tomu nič viac.

michaela412
8. dec 2023

jaj no tak v januári neviem, poisťovne robia zúčtovania v septembri sa mi zdá, Jedine ak to u Vás v práci zabudli a dali ti to v januári

katarinaba
8. dec 2023

v januari ani jedno, ani druhe
zuctovanie dane moze prist najskor vo februari, ak o to poziadas, ale ked si nemala ziadny zdanitelny prijem a neplatila si dane, nema ti co prist
zdravotne poistovne robia zuctovania cca od maja do septembra - zamestnavatelom, zivnostinkom. Zamtel mal povinnost to vyplatit ak sa nemylim do konca oktobra.
Rocne zuctovanie dane je na zaklade tvojej ziadosti, rocne zuctovanie zdravotneho poistenia robi poistovna automaticky.

autor
8. dec 2023

@katarinaba tak potom čo to mohlo byť bolo to cca 200€ už si nepamätám na moju otázku čo mi to prišlo ja účet z firmy bolo iba ročné zdravotné zúčtovanie.a určite to prišlo v januári

katarinaba
8. dec 2023

Jedine, ako bolo spomenute, mohli na to zabudnut a vyplatit neskor. Kazdopadne na vsetko, co ti firma vyplati, musis dostat vyplatnu pasku. Kedze si to dostala v januari, tak to hladaj vo vyplatnej paske za december.

katarinaba
8. dec 2023

Este mozno vyplatenie prispevku na rekreaciu? Ziadala si? Aj to musi byt vo vyplatnej paske.

autor
8. dec 2023

@katarinaba nie vôbec nežiadala som nič.

katarinaba
8. dec 2023

skus napisat mail do firmy, aby ti to objasnili, zial nemam ako vediet co to bolo
teoreticky nejaka odmena (su firmy co vyplacaju plosne vsetkym zamestnancom napr. rocnu odmenu), ale ako uz bolo spomenute - mala si dostat vyplatnu pasku
pripadne im v januari napis doporucene ziadost o zaslanie potvrdenia o zdanitelnej mzde za rok 2023, ak islo o zdanitelny prijem, mal by v tom byt uvedeny (nie je tlacivo, staci jednou vetou v liste poziadat)

autor
8. dec 2023

@katarinaba dobre ďakujem za radu a odpoveď, no veru neprišlo mi nič žiadna páska a z roboty som neodišla v najlepšom bohužiaľ firma sa zachovala teda skôr vedenie nie veľmi pekne.

daniela1911
8. dec 2023

Ročne zúčtovanie ZP je možné “vyrovnať” do konca kalendárneho roka. Čiže ak pozabudli, urobili to v decembri a tebe sa to vyplatilo v januári. Zároveň to môže byt niečo iné. Máte kolektívnu zmluvu? Nemáte odmeny ku koncu roka, alebo nejaký benefit - preplatenie dovolenky alebo pod. Každopádne vo výplatnej páske za december to bude.

autor
8. dec 2023

@daniela1911 veď toto je pre mňa najväčší kameň úrazu že to prišlo tento rok v januári a výplata Paška žiadna

daniela1911
8. dec 2023

A prečo si nepýtala výplatnú pásku ? Zavolaj a popros ich o ňu.