icon

Príprava na tehotenstvo - poistenie

susana700
11. okt 2016

Ahojte, planujeme matersku existuje ešte niečo také ako dobrovolne poistenie aby som si zvýšila príjem počas MD? alebo to soc poi už zrušila? platíte si niekam aby ste mali rezervu počas MD a RD?
Dakujem

Strana
z2
natalushka
11. okt 2016

Neporadim,ziadny takyto produkt som nevyuzila..pocula som o niecom takon,ale nevyuzila to..manzel mal zalozeny setriaci ucet,s ktorym sa dalo kedykolvek hybat,takze nieco sme oslozili tam,par percent tam nabehlo🙂a normalne som si robila rezervu..kazdy mesiac cca 100bokom.
A zatial nal to vychadza..

majusqa77
11. okt 2016

uz sa neda dobrovolne iba nemocenske poistenie. a ked si mas platit cely balik sa ti to neoplati, lebo zaplatis viac, ako dostanes matersku...

susana700
autor
11. okt 2016

@majusqa77 aha, dakujem za info...idem teda cestou odkladania pod vankus 🙂

susana700
autor
11. okt 2016

@natalushka koľko cca treba odložiť na 3 roky? pri dvoch detoch? pri prvom som pracovala teraz budem doma na materskej....

anatalia77
11. okt 2016

@susana700 dobrá otázka.

liz_lemon
12. okt 2016

@susana700 ved to musis sama vediet, o aky prijem prides, a ake mas zivotne naklady
druhe dieta uz nestoji tolko, lebo ludia zvacsa maju uz nakupene veci (kocik, flase...)

natalushka
12. okt 2016

@susana700 tak to je dobra otazka🙂ja mam len jedno zatial🙂ale tiez sa zamyslam nad tym,kolko si mam zacat setrit na druhe🙂ale poviem,ze na prve nam ta 100 stacila..tak na dve asi 200🙂netusim ako to poriesime🙂

emilia25
12. okt 2016

Pri druhom som si kupila len zopar novych veci len tak pre moju radost pri 3 tiez a plus aj kocik a pri 4 veru celu vybavu na nnovo aj kocik aj postielku no vsetko lebo veci predtym som dala prec a aj tak som konecne mohla nakupovat len ruzove vecicky a nic som nemala bokom nasetrene ved clovek ma na to 9 mesiacov aby sa pripravil a potom uz len dokupuje ked treba a ked je muz normalny tak sa peniaze neriesia ked treba kupi sa a hotovo.to by clovek musel mat kolko tisic na setrenych za tie tri roky.a aj tak by mozno bolo malo.

susana700
autor
12. okt 2016

ano ano mame vecičky : ) dakujem baby

susana700
autor
12. okt 2016

@emilia25 wau 4deti 🙂 mas moj obdiv

natalushka
12. okt 2016

Ja tiez vravim,ze clovek nikdy nenasetri dost. Lwbo vzdy ma pocit,ze bude malo..a koli tomu odkladat dieta..asi nie je moc rozumne🙂jasne,ze vsetko v ramci fin.moznosti..tiez keby nemam co odlozit,neodkladam..ale ledzw som mohla,odlozila som..a dnes sa to hodi..prerabame estw dom..a musim povedat,ze vacsinou ta 100bokom zostane a pouzije sa do domu..co sa vzDy hodi🙂takze ja som za,ak sa da odkladat,tak odkladat..potom sa lepsie dycha..aspon trochu..a to s manzelom nemame ziadbw zavratne zarobky,obyc.slovensky standard

emilia25
12. okt 2016

@susana700 hej 3 chalanov takze ruzove vecicky som si len 3 krat oprala a nepouzila veru ale pri 4 tehu som sa dockala teda sme sa dockali nasej ruzovej princeznej ma 7mesiacikov.a sme stastny ze ju mame prdku nasu malinku aj ked tak trochu nebola planovana teda bola asi rok sme pilne pracovali na nej a nic a ked som dala vsetko prec do 3 mesiacov som zostala tehu.

susana700
autor
12. okt 2016

@natalushka ved to ani my nie ja mam 600e muž 800 preto mi príde lepšie si odkladať aby to potom pomohlo. škoda že už neexistuje to pripoistenie.

emilia25
12. okt 2016

Ked clovek chce vsetko ide.mi aj popri 4 detoch tiez prerabame dom uz ho mame v sietke a buduci rok ideme uz na farbu robi to muz sam takze ide to pomaly ale ide.a v dome neni miesto coho by sa muz nedotkol.

natalushka
12. okt 2016

@susana700 presne podobne sme na tom 🙂a presne pre to,ked aom mohla odlozila som..aj keby len 50e,nech mam malemu na topanky,keby cosi..vravim..mala som hruzu,ako prezijeme🙂ale kupodivu prezivame uplme v pohode,dokonca si myslim,ze dobre,aj oblecenie kupujem malemu nove,povacsinou znackove,topanky len tie najkvalitnejsie,aj my si kupime,ked treba,varim setrno,ale zdravo podla mna,zelenina,ovocie musi byt,bezlepkove veci..ze aj ovela lacnejsie by som mohla nakupovat..a este fakt niekedy tie peniaze vyclenene na mesiac navyse zostanu a mozme vrazit do domu..alebo napr.ideme na svadbu teraz,tak mam,nezasiahne mi to do rozpoctu..takze ja som za odkladanie,ked sa da..aj mam kludnejsi spanok,ze keby cosi,aspon nieco mam..

emilia25
12. okt 2016

Ja odkladam napriklad rodicak z cr chodimi popri slovenskom aj cesky 2590cz plus mame tiez setriaci ucet ale tam davam simbolickych 10eur.uz dlho sa to chystam zvysit ale ako si sa k tomu nemam musim sa najprv dokopat.muz si dal z vyplaty strhavat 25 plus 20eur mu plati zamestnavatel na dochodok takze aj tam su usetrene peniaze ktore si potom budeme moct uzit dufam takze nadolezitejsie je zdravie aby potom mohlo prist toto vsetko.

susana700
autor
12. okt 2016

@natalushka to je super. ked sa chce tak sa da. ja by som rada zostala doma lebo s prvym som nemohla.

emilia25
12. okt 2016

@susana700 ja naprikla do prace ani nemozem aj ked niekedy ma tak napadaju kukam furt ponuky ale kdo bude odvody posielat do cr a kopu papierovaciek a neviem co vsetko este.raz som tak chcela ist a aj by ma zobrali hned na 4 hod ale skoncili sme pri zdravotnej poistovni ktoru mam v cr.takze vyhoda no aj nevyhoda.

kovacp
12. okt 2016

Ahojte,existuje pripoistenie počas tehotenstva v komerčnej poisťovni-ja som ho sama využila 6mesiacov som dostávala po 300€ ,je to celkom fájn 1800€ pomohlo keď sa maličký narodil. Toto pripoistenie ,ale treba zabezpečiť skôr než žena otehotnie-počas tehotenstva sa to už nedá.

frapper
12. okt 2016

@kovacp V akej poisťovni.A aké pripoistenie.

susana700
autor
12. okt 2016

@kovacp vies mi dat viac info ?

mimi7011
12. okt 2016

@kovacp aj ja by som potrebovala info o tom ktora poistovna to ma

natalushka
12. okt 2016

@susana700 ja som vdacna,ze nam sa to podarilo..este do augusta snad pobudnem s drobcom a potom hor sa do prace..zasa sa bude lepsie dychat..a mozem zacat rozmyslat,kolko odkladat pre druhe🙂

kovacp
17. okt 2016

V akej poiťovni .A aké pripoistenie . Ja sa tu ešte moc neviznám,ale to sa tu asi nedá napísať -reklama ????

margaretagreta
18. okt 2016

Ahojte tehulky, budúce mamičky, už ste premýšľali kam dáte poistiť svoje bábätko, môžem Vám poradiť Dôveru sú tam výhody vrátenia časti peňazí na liekoch a vakcínach za rok až do 200 eur. ak sú poistený v Dôvere aj rodičia tiež to platí na každého ročne až do výšky 200 eur. Veľmi sa to oplatí rodičom s deťmi ktorý si chodia predpisovať bezlepkové potraviny .... alebo detičky ktoré sú často chorľavé, ekzémy, vakcíny proti chrípke, kliešťom preplácajú to žiadna iná poisťovňa nepreplatí.

mimi7011
18. okt 2016

@kovacp Ahoj ty si pisala ze si vyuzila v komercnej poistovni poistenie v tehotenstve a ze ti dali 300e mesacne.mohla by si mi napisat prosim aspon do spravy kde si bola pripoistena?dakujem

v_slavena
18. okt 2016

Takéto postenie sa dá poistiť ale zena musí byť predtým zamestnaná

v_slavena
18. okt 2016

Kto by mal záujem o takéto poistenie,privylepšiť si počas materskej,poradím.Samostatné nemocenské sa uz nedá len celý balík socialnej poisťovni a ten je dosť drahý

skyahiah
18. okt 2016

@kovacp neslo nahodou o pripoistenie v pripade PN, u teba konkretne plnene z dovodu rizikoveho tehotenstva? Lebo to jedine mi z toho vychadza.. zeby existovalo nejake pripoistenie vyslovene pre pripad tehotenstva (ako to z tvojho prispevku vyznelo), pochybujem.

mimi7011
18. okt 2016

@v_slavena napises mido spravy podrobnejsie o co ide?dik

Strana
z2