icon

Prišla vám podpora na zvýšenú splátku hypotéky?

26. jan 2026

Chcem sa opýtať prišiel vám už príspevok k zvýšenej splátke k hypotéke z úradu?Budeme to naďalej poberať?Tento mesiac mi zatiaľ neprišlo inak to poberám každý mesiac.Ci náhodou není nejaká zmena v zákone🙈keď oni to menia každú chvíľku

Strana
z2
anonym_6e3c6b
26. jan 2026
anonym_3b146e
26. jan 2026

tento prispevok mal koncit bol
toho plny internet

melanta
26. jan 2026

Nič sa nemenilo každú chvíľu. Príspevok existoval 1,5 roka, od 2026 bol zrušený (zrušený v zmysle, že štát už nič neplatí, môže ti platiť banka ak sa rozhodne) a teda svoju hypotéku si opäť platíš len ty sama.

autor
26. jan 2026
@melanta

Nič sa nemenilo každú chvíľu. Príspevok existoval 1,5 roka, od 2026 bol zrušený (zrušený v zmysle, že štát už nič neplatí, môže ti platiť banka ak sa rozhodne) a teda svoju hypotéku si opäť platíš len ty sama.

@melanta aha tak to som nejak prehliadla,nevedela som o tom ďakujem za info

anonym_998a91
26. jan 2026

kks pred 10 rokmi som mala 4.7 a nik mi nic neprispieval ani ziadne danove ulavy mi nesli. Sa nedivim, ze tento stat je v srackach a ceny nehnutelnosti deformovane, kvoli kadejakym statnym prispevkom ...

oriesocek
26. jan 2026
@anonym_998a91

kks pred 10 rokmi som mala 4.7 a nik mi nic neprispieval ani ziadne danove ulavy mi nesli. Sa nedivim, ze tento stat je v srackach a ceny nehnutelnosti deformovane, kvoli kadejakym statnym prispevkom ...

@anonym_998a91 ja som zacinala s 5,6 a bratranec dokonca mal okolo 18, ked zacinali.

anonym_4e4487
26. jan 2026
@anonym_998a91

@anonym_998a91 Treba si udržať poslušných voličov. Najmä starobných, radšej 13 dochodok ako budúcnosť vnúčat

anonym_dc7de4
26. jan 2026

Tak konecne to stopli a dufam,ze banky k tomu nepristupia,to rovno uroky mozu dat dole.Alebo teda do registra zapis,lebo to nezvladaju splacat chudacikovia.A pritom sa robi kres test na zvysenie urokov,a az potom schvalia ak to ludom vyjde s platov.

anonym_3a039d
26. jan 2026
@anonym_dc7de4

Tak konecne to stopli a dufam,ze banky k tomu nepristupia,to rovno uroky mozu dat dole.Alebo teda do registra zapis,lebo to nezvladaju splacat chudacikovia.A pritom sa robi kres test na zvysenie urokov,a az potom schvalia ak to ludom vyjde s platov.

@anonym_dc7de4 aj ja som za, preco mam doplacat inym cudzi ludom, ktori si nevedia odhadnut, na co maju, radsej dam vnucatam

mogaa
26. jan 2026

@anonym_autor už je to na danej banke či bude pokračovať vo vyplácaní

anonym_1c68ba
26. jan 2026

V decembri bol vyplatený posledný krát vďaka konsolidácii

anonym_3b146e
26. jan 2026
@anonym_4e4487

@anonym_998a91 Treba si udržať poslušných voličov. Najmä starobných, radšej 13 dochodok ako budúcnosť vnúčat

@anonym_4e4487 radsej dochodcom ako podpora investicnych bytov alebo financne negramotnych

anonym_4e4487
26. jan 2026
@anonym_3b146e

@anonym_4e4487 radsej dochodcom ako podpora investicnych bytov alebo financne negramotnych

@anonym_3b146e Kto splatí tie dlhy, čo vyrobil Ficko? Každý rok sekera 1 miliarda vďaka 13. kupovanim hlasov. Ten dôchodkový systém proste klakne v budúcnosti, len preto, že politici sa boja do basy za rozkradnutie republiky

anonym_f8f676
26. jan 2026

@anonym_autor treba počkať, resp.kontaktovat banku.
Pomoc budu vyplácať aj dalej oni.
https://www.sme.sk/index/c/pomoc-s-hypotekami-p...

katkaseiner
26. jan 2026

Ja dufam ze toto uz nadobro končí, ved ked beriem hypo, viem aky je aktualny urok, fixujem na kolko chcem, preco ma niekto doplacat na niekoho nesprávne rozhodnutia?

anonym_f8f676
26. jan 2026
@anonym_3b146e

@anonym_3b146e podpora starých je cca.1 miliarda rocne. Podpora hypo 80 miliónov. Naozaj neviem, co je viac. Ty budeš asi Ficova sesternica, ze?

anonym_3b146e
26. jan 2026
@anonym_f8f676

@anonym_3b146e podpora starých je cca.1 miliarda rocne. Podpora hypo 80 miliónov. Naozaj neviem, co je viac. Ty budeš asi Ficova sesternica, ze?

@anonym_f8f676 a ty mas investicne byty alebo si financne negramotna a vzala si si hypo co nevies splacat?

anonym_f8f676
26. jan 2026
@anonym_3b146e

@anonym_f8f676 a ty mas investicne byty alebo si financne negramotna a vzala si si hypo co nevies splacat?

@anonym_3b146e je to príspevok ako každý iný. Tak neviem, čo máš z toho navretu žilu na krku.

autor
26. jan 2026
@katkaseiner

Ja dufam ze toto uz nadobro končí, ved ked beriem hypo, viem aky je aktualny urok, fixujem na kolko chcem, preco ma niekto doplacat na niekoho nesprávne rozhodnutia?

@katkaseiner keď som brala hypo áno správne vedela som aký bol aktuálny úrok bol 1 percento ale asi nič nesledujes keď nevieš ako tie úroky narástli,ty mi na to nedávas nam závidite aj tie drobné čo nam poskytovali

anonym_81398f
26. jan 2026
@anonym_autor

@katkaseiner keď som brala hypo áno správne vedela som aký bol aktuálny úrok bol 1 percento ale asi nič nesledujes keď nevieš ako tie úroky narástli,ty mi na to nedávas nam závidite aj tie drobné čo nam poskytovali

@anonym_autor snáď si si nemyslela, že budeš mať celé trvanie hypotéky úrok 1%. Človek musel rátať s navýšením, ak je aspoň trochu finančne gramotny a teda si brať len toľko koľko bude vedieť splatiť vlastnými prostriedkami

autor
26. jan 2026
@anonym_81398f

@anonym_autor snáď si si nemyslela, že budeš mať celé trvanie hypotéky úrok 1%. Človek musel rátať s navýšením, ak je aspoň trochu finančne gramotny a teda si brať len toľko koľko bude vedieť splatiť vlastnými prostriedkami

@anonym_81398f jasné že som vedela ..a mám na to aby som si splácala ale keď štát začal prispievat prečo by som to nepoberala keď som mala nárok.. ty by si to odmietla?prosím ťa len sa tu navazate do ľudí za to že riešia príspevky

ekira1
27. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor trošku omyl, ona ti na to dáva. Tak ako každý, čo platí dane. Tiež si viem predstaviť lepšie minúť peniaze ako ľuďom na hypotéky. Máme tu väčšie problémy, ako niekomu prispievať na vlastné bývanie. Veď hypo je na cca tridsať rokov, to ten rok dva ťa teda vytrhol z biedy, hlavne keď na to máš a vlastne ho berieš len preto, že keď dávajú, budeš predsa brať. Také typické slovenské, zadarmo nech aj čreva roztrhá..

anonym_4e4487
27. jan 2026
@ekira1

@anonym_autor trošku omyl, ona ti na to dáva. Tak ako každý, čo platí dane. Tiež si viem predstaviť lepšie minúť peniaze ako ľuďom na hypotéky. Máme tu väčšie problémy, ako niekomu prispievať na vlastné bývanie. Veď hypo je na cca tridsať rokov, to ten rok dva ťa teda vytrhol z biedy, hlavne keď na to máš a vlastne ho berieš len preto, že keď dávajú, budeš predsa brať. Také typické slovenské, zadarmo nech aj čreva roztrhá..

@ekira1 Zrejme tie väčšie problémy sú 2 pohlavia v ústave, podľa mňa tam ešte mohli dať, že človek potrebuje vodu na prežitie.

Ak dlhodobo ponecháme všetky tie nezmysly: 13 dôchodky, vlaky/obedy zadarmo, pól milióna štátnych zamestnancov (extrém), "adresná" energepomoc až 90% domácnostiam (asi je 90% na hrane chudoby), zbytočné ministerstvo športu, predražené nákupy (videl som zmluvu, kde nakupovali horalky za 4 eurá/kus).

Ak toto všetko ponecháme, deficit nebude klesať, to znamená, že nám rantingové spoločnosti znížia rating a budeme si požičiavať za ešte väčšie úroky, takže sa budeme zadlžovať ešte viac exponenciálne.

anonym_4e4487
27. jan 2026
@ekira1

@ekira1 A najväčšia haluz je, že teraz štát vyberá 7 miliárd navyše vďaka trom konsolidáciam každý jeden rok a čuduj sa svete, oni dokázali ten deficit ešte zvýšiť. Minulá vláda s energokrizou, inflačnou krízou, covidom a začiatkom vojny, minula za 42 mesiacov toľko, čo Ficko za 27 mesiacov s tromi megakonsolidáciami bez týchto kríz.

anonym_dc7de4
27. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_81398f jasné že som vedela ..a mám na to aby som si splácala ale keď štát začal prispievat prečo by som to nepoberala keď som mala nárok.. ty by si to odmietla?prosím ťa len sa tu navazate do ľudí za to že riešia príspevky

@anonym_autor no nam zo 480,dali na 620eur ale ani by ma nenapadlo riesit takto.A to bola len 1na hypo,a mali sme ich 3,pri tych dalsich bol este stale super urok,ale vedeli sme,ze ich budeme refinancovat dokopy.Zo splatky celkovej 1450eur,sme klesli na 1130eur.Ked na to clovek nema,netreba brat hypo.Dlho ,dlho o tom rozpravali,ze bublina s lacnymi hypo skonci a uroky pojdu hore,tak sa mal na to clovek pripravit dopredu.

anonym_f8f676
27. jan 2026
@ekira1

@ekira1 a my si tiež vieme predstaviť míňať peniaze na niečo lepšie ako vaše max.materske, ktoré si vylepšujete, ako sa len dá ako aj max.podpory, lebo vsak peniažky sa zídu. Nehovoriac o tom, ze to sú úplne iné sumy. Tak fakt nezavid tých par euro. Nielen ty, ale aj my platíme dane, predstav si. A ked mas problémy s črevami, navštív gastro. Snáď ti tam pomôžu.

ekira1
27. jan 2026
@anonym_f8f676

@ekira1 a my si tiež vieme predstaviť míňať peniaze na niečo lepšie ako vaše max.materske, ktoré si vylepšujete, ako sa len dá ako aj max.podpory, lebo vsak peniažky sa zídu. Nehovoriac o tom, ze to sú úplne iné sumy. Tak fakt nezavid tých par euro. Nielen ty, ale aj my platíme dane, predstav si. A ked mas problémy s črevami, navštív gastro. Snáď ti tam pomôžu.

@anonym_f8f676 no, v živote som nebrala podporu a materskú som mala 55% z platu. Presne do tej skupiny spadáš i ty s umelo navýšenými podporami, materskými, presne ten istý princíp, dávajú, beriem. Takže verím, že s tým problém nemáš, veď to je tvoj prípad. A ver, že nezávidím, len počítam koľko to vaše prečo nebrať budem splácať ja, moje deti, vnúčatá..

maialeo
27. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor nikto Vam nic nezavidi. Mala si si precitat podmienky hypo, kde mas jasne napisane vsetko. Niet Vam veru co zavidiet.

saamsarka
27. jan 2026

@anonym_autor podľa toho akú máte banku ja mám slsp budem to naďalej poberať z ústredia úradu majú do konca februára poslat banke všetky údaje .. potom do banka da dokopy najneskôr maj ale ja myslím že to bude marec ..

saamsarka
27. jan 2026

@anonym_autor akú máte banku?

Strana
z2