Prišli vám už dávky v nezamestnanosti?
Chcem sa opýtať tie čo ste bez zamestnania evidované na úrade práce už vám prišli dávky v nezamestnanosti?(Tzv.socialka)...to čo sa dostáva po podpore..za info ďakujem.
U včera som to tu pisala.Podpora nemusí prísť v prvý mesiac,čo si evidovaná.
Ja som bola minulý rok evidovaná na UP v apríli a peniaze prišli až v juni
to nám najprv musíš vysvetliť čo za zázračnú sociálku máš vybavenú po podpore. A kde si to vybavovala?
neviem o tom, ze sa nieco dostavala po podpore.
Asi si len zle napisala otazku. Skus este raz...
Prišla mi min.mesiac zo soc.poistovne suma 141.10€ tak som si myslela že je to sociálka čo si chodievajú vyberať občania na poštu...chcem len vedieť čo bola tá suma ...posledná dávka v nezamestnanosti to nemohla byť tu som mala vyššiu ..či je to životné minimum?...preto sa pýtam aby ste mi poradili ,že čo to mohlo byť.
ak si bola registrovana niekde v polke mesiaca, tak to moze byt kludne posledna davka v nezamestananosti. Lebo ta chodi iba za konkretne dni. NIe za cely mesiac.
Cize napr. ak si mala narok iba, vymyslism si, od 1.4. do 12.4. tak za tie dni ti to mohlo kludne vyjst len tolko.
veď to bola asi alikvotná časť z podpory
to životné minum by nemalo byť teda vyplácané? Veď človek musí niečo dostávat aby prežil ...či teraz je to dávka v hmotnej núdzi? ..lenže keď manžel zarába nad ramec to my asi nebude vyplatené ...kde by som sa na tieto otázky mala obrátiť na sociálnu poisťovňu alebo Upsvar?
ak si bola registrovana niekde v polke mesiaca, tak to moze byt kludne posledna davka v nezamestananosti. Lebo ta chodi iba za konkretne dni. NIe za cely mesiac.
Cize napr. ak si mala narok iba, vymyslism si, od 1.4. do 12.4. tak za tie dni ti to mohlo kludne vyjst len tolko.
veď všetko máš na webe:
https://www.upsvr.gov.sk/socialne-veci-a-rodina...
ak mas manzela, s nadpriemernym zarobkom, isto nemas na hmotnu nudzu narok, a urcite ju nevyplacaju automaticky.
Na milion% som presvedcena o tom, ze je to posledna davka v nezamestnanosti za prisluchajuci pocet dni.
Ak tvoj manžel zarába hoci aj minimálnu mzdu, nárok na hmotnú núdzu nemáš. Poberala si podporu a teraz už nič. Tých 141 eur, to bola alikvótna časť podpory za posledný mesiac.
Veď človek musí niečo dostávat aby prežil - áno, ak sa zamestnáš, budeš dostávať mzdu. Po vyčerpaní podpory, ak muž zarába, na iné nárok nemáš. Prečo by si mala dostávať od štátu niečo?
ak mas manzela, s nadpriemernym zarobkom, isto nemas na hmotnu nudzu narok, a urcite ju nevyplacaju automaticky.
Na milion% som presvedcena o tom, ze je to posledna davka v nezamestnanosti za prisluchajuci pocet dni.
@elanor áno volala som na upsvar , hmotnu núdzu si nemôžem vybaviť ...a tá suma čo mi prišla asi bude ozaj posledný výpočet dni z podpory ...ďakujem ti za objasnenie.
Ak tvoj manžel zarába hoci aj minimálnu mzdu, nárok na hmotnú núdzu nemáš. Poberala si podporu a teraz už nič. Tých 141 eur, to bola alikvótna časť podpory za posledný mesiac.
Veď človek musí niečo dostávat aby prežil - áno, ak sa zamestnáš, budeš dostávať mzdu. Po vyčerpaní podpory, ak muž zarába, na iné nárok nemáš. Prečo by si mala dostávať od štátu niečo?
@melanta neviem lebo ako sa hovorievalo že rómovia dostali v daný deň sociálne dávky preto od nich išla hudba a robil sa basavel ...aké sociálne dávky.dostavali ?počula si to už niekedy.?
a ty si podporu zacala min mesiac ci koncila? lebo to vyzera byt len za urcity pocet dni.
ved mas napisane kolko mas na den 🙂 tak si to vydel.(teda pokial mas uz vymer samozrejme)
ak muz dobre zaraba, davku na HN nemas narok.
Rómovia nedostávajú nič viac ako ostatní. Každý to, na čo má nárok. Dostávajú rodičovské príspevky, tak ako každý rodič na Slovensku. Ak majú nárok na hmotnú núdzu, dostanú tú, pričom nároky musia splniť rovnaké ako každý na Slovensku. Nedostávajú nič, na čo nemá nárok každý, ak splní podmienky. Ty si 6 mesiacov dostávala podporu, hľadaj si prácu, ak chceš príjem. Reči, že rómovia dostávajú niečo navyše šíria len ľudia, ktorú nemajú šajnu.
Rómovia nedostávajú nič viac ako ostatní. Každý to, na čo má nárok. Dostávajú rodičovské príspevky, tak ako každý rodič na Slovensku. Ak majú nárok na hmotnú núdzu, dostanú tú, pričom nároky musia splniť rovnaké ako každý na Slovensku. Nedostávajú nič, na čo nemá nárok každý, ak splní podmienky. Ty si 6 mesiacov dostávala podporu, hľadaj si prácu, ak chceš príjem. Reči, že rómovia dostávajú niečo navyše šíria len ľudia, ktorú nemajú šajnu.
@melanta 👍
a este jedna vec, ak si ty osobne neziadala o davku v Hmotnej nudzi, tak oni ju po skonceni poberania podpory, predsa neposielaju automaticky. 🙂
U včera som to tu pisala.Podpora nemusí prísť v prvý mesiac,čo si evidovaná.
Ja som bola minulý rok evidovaná na UP v apríli a peniaze prišli až v juni
@doriiis ano, maju na to 60dni, presne tak. takze vyplacaju spatne, presne ako pises.
@11brano11 a to k čomu je tento komentár dobrý ? Človek keď je na úrade práce tak je hneď lenivý robiť ,alebo nerozumiem ....ja budem mať 46 rokov mám odrobenych 29 rokov ,bola som 2 krát na materskej počas toho som tiež robila a teraz som druhý mesiac ná úrade práce tak sa mám dať na nástenku hanby ,či ????
@11brano11 a to k čomu je tento komentár dobrý ? Človek keď je na úrade práce tak je hneď lenivý robiť ,alebo nerozumiem ....ja budem mať 46 rokov mám odrobenych 29 rokov ,bola som 2 krát na materskej počas toho som tiež robila a teraz som druhý mesiac ná úrade práce tak sa mám dať na nástenku hanby ,či ????
@reasonka vôbec si nemyslím, že dotyčný do myslel tak, že teraz by si sa napríklad ty mala hanbiť. Ale autorka by sa hanbiť mala, ak poberala 6 mesiacov dávku v nezamestnanosti a teraz sa pýta na ďalšie dávky, lebo veď z čoho má žiť. Aj šikovní a snaživí ľudia stratia prácu. Alebo dokonca odídu dobrovoľne, pretože si musia oddýchnuť, inak by skončili na liekoch. Ale nie je v poriadku riešiť to ako autorka, že z čoho má žiť, ak jej štát nič nedáva.
@reasonka vôbec si nemyslím, že dotyčný do myslel tak, že teraz by si sa napríklad ty mala hanbiť. Ale autorka by sa hanbiť mala, ak poberala 6 mesiacov dávku v nezamestnanosti a teraz sa pýta na ďalšie dávky, lebo veď z čoho má žiť. Aj šikovní a snaživí ľudia stratia prácu. Alebo dokonca odídu dobrovoľne, pretože si musia oddýchnuť, inak by skončili na liekoch. Ale nie je v poriadku riešiť to ako autorka, že z čoho má žiť, ak jej štát nič nedáva.
@melanta no úprimne tu jeho odpoveď beriem úplne inak , ...arogantne .....ale to je jedno .mal podotknúť možno ,že myslí na ľudí ktorí sú na úrade prace mesiace a roky .....a je jasné ,že autorka by mala ísť robiť a nie čakať ,že jej štát bude niečo platiť

Tak pýtaš sa na dávku v nezamestnanosti alebo inú dávku? Pretože to je to, čo sa dostáva po podpore??? Aká tzv. sociálka? Žiadna dávka s názvom tzv. sociálka neexistuje.