Príspevok na chod ambulancie
Lekárka sa ma opýtala či jej dám dobrovoľný príspevok na chod ambulancie. AJ Vám sa
to stalo?
@ajka10000 nie😳 a dala si?
moja lekárka má ročný poplatok. TAkto zaplatia všetci. Ale som s ňou veľmi spokojná, tak mne to za tie peniaze stojí
@kvetinka75 a ak to nie je tajomstvo koľko je ten poplatok
@w3ronika77 Ja mám viacero diagnoz a som na invalidnom dôchodku. Neviem si predstaviť takto prispievať u každého doktora ku ktorému chodím!! Ale žijem s maminou tak sme dali príspevok.
kvetinka 10 eur som dala
@ajka10000 ja platím 20,-. ale ako som spomínala, mne to za to stojí. Je to raz ročne.Ak máš ID, tak by som asi normálne povedala, že možno pre ňu 10eur nie je veľa ale pre teba áno, nech sa nechnevá ale že ty na to nemáš. Normálny človek pochopí. Určite sa nájde dosť dobrovoľníkov, čo dajú.
@mirkaveron 20,-eur
@ajka10000 mne nie, ale citala som ale že niekde pýtajú.. bolo to v novinách.. že oni pýtajú, ty nemusíš dať ale aj napriek tomu majú povinnosť tá ošetriť
Je to svinstvo, čo si dovolia niektorí lekari. Normálne nenazranci. Namiesto toho, aby zmenili výšku platby od poisťovne za vyšetrenie, si to vypytaju od pacienta. Lebo je to pre nich jednoduchšie. Pričom časť pacientov je na tom finančne zle a 10, 20 eur v peňaženke chýba.
@katkasav samozrejme, že áno. Preto keď im to nestačí, tak s tým treba niečo robiť. Oni musia tlačiť na poisťovne, aby im zaplatili viac. Nie pacienti. Lenže to je boj a im sa nechce do toho ísť , takže im je jednoduchšie natrcit labu a vypýtať od pacienta. Lekári sa nemajú zle, vidím ich účtovníctvo. Za to pýtať od invalidnej dochodkyne alebo slobodnej mamičky je úplne dno.
Mňa sa dr ani nepýtal a rovno si opýtal 10€ na prevádzkové naklady. Okrem toho že dané vyšetrenie bolo o 20e drahšie ako pred 2 rokmi, k tomu si zarátal ešte aj tých 10€. Čiže som neplánovane platila o 30€ navyše. 🤨
Mne sa to teda zatial nestalo, povazujem to vsak za velmi neprijemny psychicky natlak na pacienta, resp. pomaly ho uz podme radsej nazyvat klientom, to je vystiznejsie.
Aj keby pýtala, smola,nenosím hotovosť 🤷♀️
@kvetinka75 Ona veľmi dobre vie ako som na tom že mám invalidný dôchodok a že mamina sa o mňa sama stará. Ocko mi už zomrel. Napriek tomu neváha si vypýtať peniaze opakovane.
Ďakujem Vám za rady.

@ajka10000 Nie ale neprekvapuje ma to. Teraz sa platí aj za predoperačné. Je to smutné.