icon

Príspevok pre invalidného dôchodcu

5. nov 2020

Dobry den, mam pribuznu, ktora ma priznany polovicny ID vo vyske 150 Eur. Je to demencia, cize jej to realne neumoznuje uplatnit sa na trhu prace(nerozumie pokynu, co ma robit a nevie ho splnit). Zije v podnajme so synom, ktory pracuje a financne zabezpecuje chod domacnosti, ale vela mu nezostava. Je moznost nejakeho dodatocneho prispevku, napr na byvanie, pripadne nejako inak ako sa da pomoct tejto rodine? Dakujem

juliet86
5. nov 2020

kontaktuj klara dynisova na fb nech ta prida do svojej skupiny ztp kompenxacie vela stastia

mogaa
5. nov 2020

veď pracovať môže, má len čiastočný ID....ani plný ID nie je dávka z ktorej sa dá platiť prenájom......

kburgerin
5. nov 2020

Prosim vas aj my by sme dostali nieaky prispevok s manzelom byvame obecnom dome platime najom ten dom je strasnom stave bez zavhoda a bez kupelky ja mam bipolarnu poruchu toes niesom schopna pracovat stale chodim do nemocnice manzel je ties invalid moja rodina ma pripravila aj o majetky nic mi nedali a vobec sa nekontaktujeme vsetko manzel zaplati tak nam nic nezostava davam aj fotky ake su aj steny tomto dome dakujem

autor
5. nov 2020

@mogaa ona je úplne vypnutá. Nezvladla by ani vylozit správne tovar do regálu a ani dostaviť sa samostatne na pracovisko, či trafit z prace domov, lebo je dezorientovaná. Žiaľ, posudková povedala, že jej viac priklepnut nemôže, napriek tomu, že mala psychiatrický a psychologicky posudok taký, že je na tom inteligencne zle a nie je schopná pracovať(volakedy bola inteligentná, chodila aj na prestížne školy). Žiaľ, jej syn si to nevsimol a u nej to rýchlo postupovalo.

autor
5. nov 2020

@kburgerin žiadajte na súde vyzivne od deti.

autor
5. nov 2020

@juliet86 Dakujem, pozrieme to s detmi.