Príspevok pre znevyhodnených uchádzačov po nájdení práce
Ahojte, vedeli by ste poradiť či ešte existuje príspevok z úradu práce, keď si znevyhodnený uchádzač nájde prácu ? Ďakujem
No ešte čo by ste nechceli
Dakedy to bolo, ak si našiel sám prácu človek, tak mu úrad práce vyplácal nejakú čiastku myslím pol roka alebo rok, asi 124eur či koľko. Teraz neviem či je niečo také. Sa mi zdá že sa to na jeseň zrušilo. Ale určite nájdeš niekde na stránkach info k tomu
to je aky znevyhodneny?
@balerina2025 znevýhodnený je napríklad absolvent strednej alebo vysokej školy (bez praxe) do 29 rokov, ale aj ľudia vo veku 55+, potom tí, ktorí majú veľmi nízke vzdelanie, alebo aj tí, ktorí sú na úrade práce evidovaní viac ako rok a nenašli si prácu a ani úrad im nenašiel prácu.
@balerina2025 znevýhodnený je napríklad absolvent strednej alebo vysokej školy (bez praxe) do 29 rokov, ale aj ľudia vo veku 55+, potom tí, ktorí majú veľmi nízke vzdelanie, alebo aj tí, ktorí sú na úrade práce evidovaní viac ako rok a nenašli si prácu a ani úrad im nenašiel prácu.
@tairyx dakujem
Dakedy to bolo, ak si našiel sám prácu človek, tak mu úrad práce vyplácal nejakú čiastku myslím pol roka alebo rok, asi 124eur či koľko. Teraz neviem či je niečo také. Sa mi zdá že sa to na jeseň zrušilo. Ale určite nájdeš niekde na stránkach info k tomu
@tairyx ďakujem, nasla som len staršie články, pravdepodobne sa to zrusilo
@1sally12 predtým to tak bolo tak asi si myslela že je to aj teraz.Nie čo by nechcela.
@1sally12 túto odpoveď si si mohla odpustiť, keď nevieš v akej situácii človek je ...ja reálne pracovať chcem a nechcem dávky od štátu ako niektoré tu alebo ako získať čo najvyššiu materskú ...ved je lepšie dat človeku par eur navyše ak chodí do práce ako dávky za nicnerobenie
Ak si v evidencii dlhšie ako 3 mesiace môžeš si požiadať o príspevok na dochádzku za pracou.
Ak si v evidencii dlhšie ako 3 mesiace môžeš si požiadať o príspevok na dochádzku za pracou.
@katka2602 ďakujem...chcem sa opýtať keď budem dochádzať za pracou do iného mesta, v nedeľu prídem a v piatok odídem...to potom nemám nárok na dopravu?
Nemohla, keďže si tu o (ako ty vravíš) situácii nenapísala nič viac. Klasika🙄 len hneď či mám nárok na dávku. Prečo, načo, začo..nič. Jasné treba trochu požmýkať štát veď keď druhí dostanú chcem aj ja! No ako dobrovoľne sa zamestnám a ešte aj od štátu budem pýtať za to, že som sa dobrovoľne zamestnala a neváľam sa doma🙏 kks
Nemohla, keďže si tu o (ako ty vravíš) situácii nenapísala nič viac. Klasika🙄 len hneď či mám nárok na dávku. Prečo, načo, začo..nič. Jasné treba trochu požmýkať štát veď keď druhí dostanú chcem aj ja! No ako dobrovoľne sa zamestnám a ešte aj od štátu budem pýtať za to, že som sa dobrovoľne zamestnala a neváľam sa doma🙏 kks
@1sally12 a my pracujuci sa poskladame, ze sa dame vobec chce pracovat..
na internete pisu toto: https://www.upsvr.gov.sk/sluzby-zamestnanosti/n...
@1sally12 a my pracujuci sa poskladame, ze sa dame vobec chce pracovat..
@riyadh no a? Tak nepracuj a nebudeš sa skladať. Keď je raz taký príspevok, tak je a tí, čo mali napríklad smolu, v regiónoch, kde sa naozaj ťažko hľadá práca, tak tým ten príspevok na začiatok aspoň niečo pomôže. Veľa ľudí má aj niekoľko mesiacov po strate zamestnania problém nájsť si iné, ak si aj nájdu veľa krát je to v čistom 650eur a ešte musia aj dochádzať. Tak preboha nebuďte hyeny a nezáviďte ešte aj to málo. Tí ľudia naozaj musia obracať každé euro, aby vôbec vyžili. Veľakrát sú to matky samoživiteľky, ja už nepochopím toto zmýšľanie, nemáte im čo závidieť a mali by ste byť radi, že vám sa darí oveľa lepšie ako týmto chudákom.
No fuj, čo si ty za človeka čo sa tu opovažuje opýtať sa na to či máš nárok na nejakú dávku 🤭🙄 a hlavne od žien, ktoré od štátu dlho dostávali peniaze kým boli doma s deckami.. a niektoré radšej išli opäť rodiť aby nemuseli do práce a skúšajú kadejako obabrať systém aby dostali najväčšiu materskú.. alebo z čias covidu im nevadili peniažky od štátu ktoré rodiny dostávali no nie?
Zachytila som, že osobitný príspevok sa mal v roku 2024 rušiť, mal ho nahradiť iný na podporu zamestnanosti, ale či nejaký nový príspevok dali to veľmi pochybujem. Pekný deň 🌞
pochybujem. Z UPSVaR už vôbec nie. Ja som ŤZP 70%, mam ID 70%, pracu mam...skôr vam vezmu všetky benefity, než by mali niečo vyplatiť
Mas narok na preplatenie dopravy 6m od najdenia zamestania,ak si znevyhodnena tak 12 m ,ak si i evidovovanaAk ano na Up je pravovnicka,ktora to ma na starosti a vsetko Ti pekne povie,stačí sa tej svojej opytat a ona Ta nasmeruje.Drzim palce...
Mas narok na preplatenie dopravy 6m od najdenia zamestania,ak si znevyhodnena tak 12 m ,ak si i evidovovanaAk ano na Up je pravovnicka,ktora to ma na starosti a vsetko Ti pekne povie,stačí sa tej svojej opytat a ona Ta nasmeruje.Drzim palce...
@katuskapd áno, všetko sa opýtam, dakujem
@1sally12 túto odpoveď, ste si naozaj mohli odpustiť, keď nemáte ani šajnu v akej sa človek nachádza situácií... neviete si predstaviť, keď si niekto naozaj snaží nájsť prácu, ale nejde to...

to je aky znevyhodneny?