Priznanie invalidného dôchodku pri ulceróznej kolitíde
ahojte je tu niekto kto ma tuto chorobu a ma uznany ciastocny invalidny dochodok?
Mam Ulceroznu uz skoro 10 rokov stale problemy momentalne zase zápal 20 cm
do toho aj ine diagnozy,stitna zlaza,tlak,alergie,problemy so zaludkom
dakujem za odpovede
podla mna mozes byt v 2b
teraz neviem, ci na ciastocny ma byt 40% ? mam okno.
a teda ako je pisane vyssie, 1 hlavna dg + 10% za ine.
https://static.slov-lex.sk/pdf/prilohy/SK/ZZ/20...
ťažko, tam sa dáva podľa diagnózy a je tam určité rozpätie s tým že až pri veľmi závažnom stave je viac percent...skúsiť samozrejme môžeš....ale skôr nie ako ano....platený ID je nad 40% teda minimálne 41%.....
@mattuliatko30 ja mam ale Crohna už 16 rokov...a 16 rokov mam čiastočný ID+ŤZP. Boli tam ale 3 operácie
podla mna mozes byt v 2b
teraz neviem, ci na ciastocny ma byt 40% ? mam okno.
a teda ako je pisane vyssie, 1 hlavna dg + 10% za ine.
https://static.slov-lex.sk/pdf/prilohy/SK/ZZ/20...
@majamat ano aj ja myslim,ze dom v 2 kategorie mam aj nalez zhorsenie priznaky uvidime co povedia ,aky bude posudkivy lekar .ťazko povedat ale za vyskusanie nic nedam obmedzuje ma to dost ci uz doma alebo v praci a dlhodobo :(
Ano, moze byt, su tam caste kontroly.
Mimo tejto otazky.
Uz mas nasadenu aj biologicku liecbu?
Ano, moze byt, su tam caste kontroly.
Mimo tejto otazky.
Uz mas nasadenu aj biologicku liecbu?
@mk1111111111 ja som kazdu chvilu na gastre s ked nie riesim mailom zhorsenie s doktorkou bio sle nemam mam len sáofalk ,salofalk cipky a dicetel na krce
@mattuliatko30 ja mam ale Crohna už 16 rokov...a 16 rokov mam čiastočný ID+ŤZP. Boli tam ale 3 operácie
@matusformanek a to vam priznali iba ciastocny,nemate nárok na cely?
Ako dlho sa liecis? Stravou si vies velmi pomoct a lactobacili treba brat v konskych davkach.
@matusformanek a to vam priznali iba ciastocny,nemate nárok na cely?
@mattuliatko30 na crohna, lubovolne važneho sa dáva 40-70% max-podla tabuliek. Na plny ID musite mat nad 70%, čiže ešte ďalšiu diagnózu k tomu. Mám čiastočný. Po 3 operaciach, stomii a 3 biologických liečbach
Ahoj, ja som bola včera na posudkovej. Dali mi 45%. Stredne ťažká až ťažká kryptdestruktívna ulcerozna kolitida, Mayo score 8 pri diagnostike, 9 pri poslednom relapse, momentálne som po druhom podaní bioliečby. Držím palce. Veľa zdravia
Ahoj, ja som bola včera na posudkovej. Dali mi 45%. Stredne ťažká až ťažká kryptdestruktívna ulcerozna kolitida, Mayo score 8 pri diagnostike, 9 pri poslednom relapse, momentálne som po druhom podaní bioliečby. Držím palce. Veľa zdravia
@anonym_699636 dakujem pekne za odpoved ja som bola pre zápisnicu dnes tiez mi uznali ako vam aj vam vela zdravia ako vas to odmedzuje mate tiez stale problemy?
@anonym_699636 odkedy sa ľiecite mate to tiez dlhodobe? ja uz chronicke..
@anonym_699636 odkedy sa ľiecite mate to tiez dlhodobe? ja uz chronicke..
@mattuliatko30 mám to tri roky, a šesť relapsov za sebou.
@mattuliatko30 mám to tri roky, a šesť relapsov za sebou.
@karin912 tak dufam ze sa vam polepsi a budete sa citit lepsie snad vam liecba zaberie kolko cm zapla ste mali?
@anonym_699636 dakujem pekne za odpoved ja som bola pre zápisnicu dnes tiez mi uznali ako vam aj vam vela zdravia ako vas to odmedzuje mate tiez stale problemy?
@mattuliatko30 dobrý večer, teším sa, že ste aj vy dostali ID, je to veľmi obmedzujúce ochorenie, mala som obrovské problémy, ale musím si zatukat, vyzerá to, že ta biologická liečba začína zaberať, minimálne ma už tak nebolia kĺby a ani tak často nechodím na wc. Ja som mala zapálené celé hrubé črevo.
@mattuliatko30 dobrý večer, teším sa, že ste aj vy dostali ID, je to veľmi obmedzujúce ochorenie, mala som obrovské problémy, ale musím si zatukat, vyzerá to, že ta biologická liečba začína zaberať, minimálne ma už tak nebolia kĺby a ani tak často nechodím na wc. Ja som mala zapálené celé hrubé črevo.
@anonym_699636 uff to mi je tak luto to si neviem ani predstavit to dte mudels mat hrozne bolesti nemate problem zo stolicou?ja mam zase krce,hlieny ,naduvanie,krv v stolici zle travenie nutkanie na stolicu po kazdom jedle bolesti pod lavym rebrom ,kyselinu a do toho aj ine diegnozy aj rak sa cudujem ze vaˇ dali len 45 percent urcite ste to mali mat na viac :(
@anonym_699636 za kolko vam dali kontrolu na socialnom?
@anonym_699636 za kolko vam dali kontrolu na socialnom?
@mattuliatko30 za tri roky a Vám?
@anonym_699636 uff to mi je tak luto to si neviem ani predstavit to dte mudels mat hrozne bolesti nemate problem zo stolicou?ja mam zase krce,hlieny ,naduvanie,krv v stolici zle travenie nutkanie na stolicu po kazdom jedle bolesti pod lavym rebrom ,kyselinu a do toho aj ine diegnozy aj rak sa cudujem ze vaˇ dali len 45 percent urcite ste to mali mat na viac :(
@mattuliatko30 doktorka na posudkovej povedala, že pokiaľ nie je to črevo operované, viac dať nemôže a iné dg ako vysoký krvný tlak, chronický zápal pečene, komplikacie po vybratí žlčníka do úvahy nebrala. Myslím si, že tak to majú nastavené. Poznám dve baby, čo majú tiež UC a im nepriznali vobec nič. Tak som rada aj za to
@mattuliatko30 za tri roky a Vám?
@anonym_699636 za dva roky
@mattuliatko30 doktorka na posudkovej povedala, že pokiaľ nie je to črevo operované, viac dať nemôže a iné dg ako vysoký krvný tlak, chronický zápal pečene, komplikacie po vybratí žlčníka do úvahy nebrala. Myslím si, že tak to majú nastavené. Poznám dve baby, čo majú tiež UC a im nepriznali vobec nič. Tak som rada aj za to
@anonym_699636 ano aj ja som rada mne dali za oststne diagnozy k tomu 5 percent a tiez ich mam dost tak tiez som rada aspon za to
ja som nebola u posudkoveho posudili ma bez pritomnosti stačili papiere vy ste musela ist?
@anonym_699636 ano aj ja som rada mne dali za oststne diagnozy k tomu 5 percent a tiez ich mam dost tak tiez som rada aspon za to
ja som nebola u posudkoveho posudili ma bez pritomnosti stačili papiere vy ste musela ist?
@mattuliatko30 ja som bola na posudkovej, čakala som od decembra minulého roka, mali toho veľa, u nás v okrese zrušili posudkovu v januári a presunuli žiadosti na kraj
@mattuliatko30 ja som bola na posudkovej, čakala som od decembra minulého roka, mali toho veľa, u nás v okrese zrušili posudkovu v januári a presunuli žiadosti na kraj
@anonym_699636 u nas to islo chvalabohu rychlejsie ,koniec juna podala a v polke jula mi volali ,ze mam koncom mesiaca prist si podpisat papiere
tak hlavne nech sa nam polepsi. aj ked ja to mam uz chronicku kolitidu takze jesen zima jar zhorsenie niekedy v lete zlepsienie
@vsedci nenájdu sa prosím u niekoho z vás čipky? Odkúpila by som , muž potrebuje bola by som vďačná.

@mattuliatko30 skúste si pozrieť zoznam diagnóz, ktoré su v prílohe k zákonu, tam by malo byt aj rozpätie v percentách. Za ostatné diagnózy sa môžu percenta zvýšiť max o 10%