icon

Problém s vyplatením poistného na deti v Únione

varca
5. jún 2025

Podala som žiadosť o ukončení detského poistného ktoré mi končilo 31.5. 2025 no a dnes mi prišiel e-mail že mám dostať 79€ odbytne z 325€ takže som sa obrátila na paní s ktorou som to poistené zakladala Dana Havlová a bolo mi povedané že som mala dostať 145 € Plus roční úrok čo je 1.5percenta a teraz sa pýtam kde sú tie peniaze?? Celé ráno volám na pobočku Únionu a nikto nevie nič tak ako to vlastne je keď mi malo prísť 50percent odbytne !!!

chrobak7
5. jún 2025

@varca A čo my s tým máme robiť? Máme zavolať do poisťovne?

Poisťovňa postupovala v súlade s poistnými podmienkami a poistnou zmluvou.

ekira1
5. jún 2025

@varca tak zrejme nebol taký zisk a sťahovali poplatky. V zmluve si mala čo? Výpisy ti chodili? Poistné nie je produkt na sporenie.

chrobak7
5. jún 2025
@ekira1

@varca tak zrejme nebol taký zisk a sťahovali poplatky. V zmluve si mala čo? Výpisy ti chodili? Poistné nie je produkt na sporenie.

@varca
@ekira1 Len pre upresnenie pojmov - produkt sa volá poistka. Poistné je suma, ktorú platí poistený za poistku.

sweet20
5. jún 2025

To nebude poistne... to bude investicne... to je uplne nieco ine

ekira1
6. jún 2025
@chrobak7

@varca
@ekira1 Len pre upresnenie pojmov - produkt sa volá poistka. Poistné je suma, ktorú platí poistený za poistku.

@chrobak7 a píšem, že je? Zrejme mala pani poistku so sporením, to tiež nie je žiadna výhra.

varca
autor
6. jún 2025
@chrobak7

@varca A čo my s tým máme robiť? Máme zavolať do poisťovne?

Poisťovňa postupovala v súlade s poistnými podmienkami a poistnou zmluvou.

@chrobak7 ja sa pýtam či stým má niekto skúsenosti !!! Ale viete čo navaš názor sa nikto nepýta ja nepotrebujem aby za mňa niekto volal nesom totiž malé dieťa !!

sweet20
6. jún 2025
@varca

@chrobak7 ja sa pýtam či stým má niekto skúsenosti !!! Ale viete čo navaš názor sa nikto nepýta ja nepotrebujem aby za mňa niekto volal nesom totiž malé dieťa !!

@varca lenze teba neoklamali.. vyplatili ti dobre, lebo je to investicne a tym padom vsetky peniaze pozrali poplatky.. presne ako ti to vyslo... ludia nevedia co podpisuju a potom sa rozculuje.. ludom chyba financna gramotnost a vzdelavanie sa vo financiach

chrobak7
6. jún 2025
@ekira1

@chrobak7 a píšem, že je? Zrejme mala pani poistku so sporením, to tiež nie je žiadna výhra.

@ekira1 Napísala si: "Poistné nie je produkt na sporenie." Táto veta je nezmysel, slušne som ťa na to upozornil. Neviem, čo sa jeduješ, keď som ťa len upozornil, ako sa veci správne nazývajú.

chrobak7
6. jún 2025
@varca

@varca Áno, mám skúsenosti s poistkami. Robil som v životnej poisťovni, poznám poistné produkty. Nenapísala si, akú poistku si uzatvorila, nenapísala si, či si poistku vypovedala predčasne, nenapísala si žiadne údaje z poistnej zmluvy.

Preto som len konštatoval, že poisťovňa vyplatila to, čo bola povinná vyplatiť. Ako k sume došla, my nijako nevypočítame ani neskontrolujeme. Ale poisťovňa nemá dôvod ťa okrátiť úmyselne o peniaze. Vyplatila ti to, na čo si mala nárok v súlade s poistnou zmluvou.

ekira1
7. jún 2025
@chrobak7

@ekira1 Napísala si: "Poistné nie je produkt na sporenie." Táto veta je nezmysel, slušne som ťa na to upozornil. Neviem, čo sa jeduješ, keď som ťa len upozornil, ako sa veci správne nazývajú.

@chrobak7 vytrhnuté z kontextu. Nie je produkt na sporenie v tom zmysle, že sa vložené peniaze ďalej zhodnocujú a poistka sa ukončí s výnosom. Druhý krát skús prečítať celý text, nie iba poslednú vetu.

varca
autor
7. jún 2025
@sweet20

@varca lenze teba neoklamali.. vyplatili ti dobre, lebo je to investicne a tym padom vsetky peniaze pozrali poplatky.. presne ako ti to vyslo... ludia nevedia co podpisuju a potom sa rozculuje.. ludom chyba financna gramotnost a vzdelavanie sa vo financiach

@sweet20 ale aká gramotnosť??? Veď oni nevedia sami aké pravidlá tam majú jeden povie tak druhý inak a tretí zasa inak tak kto to má vedieť ak nie oni sami??!!! Ja ?

varca
autor
7. jún 2025
@chrobak7

@varca Áno, mám skúsenosti s poistkami. Robil som v životnej poisťovni, poznám poistné produkty. Nenapísala si, akú poistku si uzatvorila, nenapísala si, či si poistku vypovedala predčasne, nenapísala si žiadne údaje z poistnej zmluvy.

Preto som len konštatoval, že poisťovňa vyplatila to, čo bola povinná vyplatiť. Ako k sume došla, my nijako nevypočítame ani neskontrolujeme. Ale poisťovňa nemá dôvod ťa okrátiť úmyselne o peniaze. Vyplatila ti to, na čo si mala nárok v súlade s poistnou zmluvou.

@chrobak7 áno hmm ale čo by ste robili vy keby vám jedna povie že maťe nárok na polovicu čo je 50percent z danej sumy ?145€ a druhá zasa povie inak akože kde sme?? Nechali by ste to tak? To ste vy nie ja😡

mk1111111111
7. jún 2025

Zbytocne sa jedujes. Volaj Dane Havlovej, nech to doriesi

varca
autor
7. jún 2025
@mk1111111111

Zbytocne sa jedujes. Volaj Dane Havlovej, nech to doriesi

@mk1111111111 stalo sa a povedala to isté ma to byť145€

sweet20
7. jún 2025

Precitaj si zmluvu a dozvies sa... zbytocne takyto "cirkus".. proste to tak je... take je investicne poistenie, ktore sa nerobi asi 22 rokov