icon

Proces zrušenia kreditnej karty

milosko28
2. júl 2025

Mam takyto realny priklad: Niekedy cca 20.6. som požiadal v tatrabanke o zrusenie kred.karty , kvôli cerpaniu ineho uveru v inej banke. Banka akceptovala ,kreditka zrušená
Banka mi povedala ze su potrebne 2 nulove vypisy k 30. dnu v mesiaci. Junový je a bude aj julovy k 31.7.
Čo potom 1.8.? .,ako dlho trva nejake potvrdenie pre novu banku ze naozaj karta je uz naozaj ukončená,este dlho to svieti v uver.registri alebo staci uz cca 1.8. nejake písomne potvrdenie z Tatra ze naozaj karta je necinna(2 nulove vypisy) a to je pre novu banku rozhodujuce,ako zas nejake dlhé čakanie na vymazanie z úverového registra? Ide mi o to ze uz cca 2.8. potrebujem reálne vybavovat uver v inej banke ale nesmie mi svietiť táto kreditka. Ma niekto takuto realnu skusenost?

mogaa
2. júl 2025

ak tam bolo omeškanie teda meškala si s dorovnaním, tak to tam bude ešte tuším 5rokov a to bez ohľadu na to že si KK vyplatila a zrušila....ak ti ide len o výšku nového úveru, tak to tiež nemusí prebehnúť online teda čo zruší banka to sa zruší automaticky aj v úverovom registry

zic
2. júl 2025

@milosko28 Mozno ti niekto napise presne, ale moja skusenost medzi mBank a TB bola taka, ze v TB raz "zabudli" zrusit ziadost o americku hypo (mala normalne exspirovat po 6 mesiacoch, ak sa necerpala)... takze teda po nejakom 1.5 roku som isiel do mBank, vypisal ziadost, napisal, ze nemam ine uvery (respektive som dal ine uvery okrem tohoto) a v panike mi zavolali, ze co to ma byt, ze vidia uver / ziadost v TB...
Ja som nabehol do TB, spravil vietor a oni, ze chybicka a ze to hned zrusia a zadarmo (no aki slusaci) mi daju potvrdenie, ze to zrusili... Ale ze to potom uvidi aj mBank (predpokladam v tom uverovom registri za nejaky cas)...
Tak sa aj stalo. Teda potvrdenie od TB som dostal.
Ale myslim si, ze aj ina banka uvidi v uverovom registri, ze uz nemas aktivnu KK. To, ze historia KK tam bude este 5 rokov je dalsia vec.
Niekde som cital, ze banky beru ako tvoj zavazok 5% z uveroveho ramca KK (takze ak mas limit na KK dajme tomu 10k eur, tak ako keby si mal 500 eurovy zavazok / uver)...

biba_18
2. júl 2025
@mogaa

ak tam bolo omeškanie teda meškala si s dorovnaním, tak to tam bude ešte tuším 5rokov a to bez ohľadu na to že si KK vyplatila a zrušila....ak ti ide len o výšku nového úveru, tak to tiež nemusí prebehnúť online teda čo zruší banka to sa zruší automaticky aj v úverovom registry

banky vidia všetko z registra ako písala @mogaa - a uvidia aj to, že je to zrušené a ak aj neuvidia, ty budeš mať potvrdenie z TB - to banky vydávajú až keď ukončia platnosť produktu ...

biba_18
2. júl 2025

a ešte - nie v každej banke je kreditka problém ...