icon

Refinancovanie - skúsenosti

misulka1906
17. jan 2022

Ahojte chcem sa opýtať refinancoval teraz niekto hypotéku keď bol na materskej lebo som písala do VÚB a oni materskú ako príjem neakceptuju ak máte nejaké skúsenosti kde by to šlo budem rada sme 2ziadatelia jeden pracuje a druhý bude poberať materskú

marci77
17. jan 2022

@misulka1906 u nas pri refinancovani vobec nechceli ziadne info o prijme odomna (bola som v tom case na rodicovskej)
prechadzali sme z vub do primabanky v lete

yonce
17. jan 2022

viem o tom, ze sa materska ako prijem nepovazuje, no ci to je v kazdej banke tak alebo nie, to neviem povedat. takze ale ak som spravne pochopila, manzelov prijem teda nestaci sam o sebe

pandusica
17. jan 2022

my sme teraz refinancovali zo slsp do vub. Ja som momentalne na RD, ale aj pracujem. Myslela som si,ze budu brat do uvahy moj rodicak, prijem a aj manzelov prijem. Ale pri mne brali iba jeden prijem, a to ten,ktory bol vyssi. Nakoniec sme isli bez overovania prijmu, sice sme iba cisto refinancovali a nic sme nenavysovali,inak by nam to nevyslo.

jakubvojcik
17. jan 2022

@misulka1906 ako dlho platíte hypotéku? Ak dlhšie ako jeden rok tak stačí, že vám systém overí že máte príjem, čo overí. Nebudú skúmať jeho výšku, všade okrem Unicreditu. Inak ak ste dvaja žiadatelia, manžel alebo partner má napríklad zamestnanie a vy materskú tak je to úplne v poriadku a aj váš príjem akceptujú. Ak platíte hypotéku menej a chcete refinancovať s overením výšky príjmu, potom záleží či vám príjem aktuálne postačuje čo vo väčšine prípadov áno.

solange7
17. jan 2022

@pandusica ak sa môžem opýtať, koľko vám vubka ponúkla úrok na refinance?

pandusica
17. jan 2022

@solange7 0.89

solange7
17. jan 2022

@pandusica dakujem za info 🙂

misulka1906
autor
17. jan 2022

@solange7 stým ze ja som momentálne PN a chcela som do budúcna refinancovat že z materskej že oni to neakceptuju materskú ako príjem

misulka1906
autor
17. jan 2022

@jakubvojcik hypotéku platíme presne rok ja som momentálne PN a polovička pracuje stým ze VÚB povedala pokiaľ som PN príjem neverí cez sociálnu poisťovňu že minimálne mesiac by som musela od robiť a potvrdiť príjem za ostatný cas

jakubvojcik
17. jan 2022

@misulka1906 áno tak keď ste PN to je o inom. Musíte mať aspoň 1 odpracovaný mesiac.

berusinka2
17. jan 2022

@jakubvojcik da sa refinancovat aj uver z pss do banky? Dakujem

hsara99
17. jan 2022

@berusinka2 my sme mali hypo v slovenskej a úver na dofinancovanie v PSS. Po roku sme refinancovali tieto dva úvery spolu do jednej hypo v tatre. Ušetrených 212€ mesačne 🙂

berusinka2
17. jan 2022

@hsara99 my mame len v pss ak by sa dalo chceli by sme Zrusit a skusit banku

jakubvojcik
17. jan 2022

@berusinka2 áno dá, ak viete založiť nehnuteľnosť s dostatočnou hodnotou nie je problém.

misulka1906
autor
17. jan 2022

@jakubvojcik hypotéku a spotrebný úver platíme presne rok polovička pracuje ja som momentálne PN ale pôjdem v dohľadnej dobe na Materskú dovolenku keďže počas PN nieje refinancovanie možné v ktorej banke by brali materskú do úvahy a po akom čase

jakubvojcik
17. jan 2022

Takmer všade musíte mať 1 mesiac po PN odpracovaný, v ČSOB musíte mať 3 mesiace.

berusinka2
17. jan 2022

@jakubvojcik ak je uver vo wustenrot,tiez sa da refinancovat?dik

janulikt84
17. jan 2022

@misulka1906 ak je partner ktory je aj v uvere zamestnany a vy ste na pn a nechcete navysovat uver viete ho refinancovat..a viete aj bez dokladovania prijmu..

janulikt84
17. jan 2022

@berusinka2 ak mate nehnutelnost ano

manzanillaa
17. jan 2022

@misulka1906 pokial nechcete navysovat,tak v prime by vam refinancovanie malo prejst. Neoveruje sa totiz vyska prijmu,len ci trva zamestnanecky pomer aspon jednemu zo ziadatelov a ci je uver riadne a nacas splacany😉

floren
17. jan 2022

@misulka1906 mne materskú vi VÚB zaratali, ale len vo výške RP

berusinka2
17. jan 2022

@janulikt84 nemam,mame len odtial uver,ktory bol na iny ucel,nie na kupu nehnutelnosti

janulikt84
Autor odpoveď zmazal
janulikt84
17. jan 2022

@berusinka2 neviem aky mas urok a vysku uveru- na zaklade toho vieme najst lepsie podmienky

jakubvojcik
17. jan 2022

@berusinka2 tak dá sa to refinancovať ale iba spotrebným úverom alebo stavebným úverom/medziúverom. Ak teda nemáte nehnuteľnosť.