icon

Refinancovanie úverov v SLSP: Ako na to?

peter1peter9
14. okt 2024

Ahojte, chcem sa spytat. chcem si refinancovat 2 uvery v SLSP novym uverom v SLSP. Nepotrebujem riesit co ako , ja som ich mal so zlym urokom a co a mam teraz velmi vyhodnu ponuku kde sa mi to oplati urobit.
mam vsak 2 otazky. Ked mam uver vo vyske 3000€ (splatit musim 4500) ked ho vyplatim zaplatim celu tu sumu s urokmi alebo len istinu co mi ostava ? V mojom pripade je istina este 2300€? Lebo ak platim istinu okej , ale pokial musim zaplatit aj tie pripadne uroky tak hned z tejto vyhodnej ponuky je velmi nevyhodna ponuka.
Druha otazka, da sa v SLsP vyplatit uver cez aplikaciu ? Pokial by som to zobral musim tie uvery vyplatit tak len ci to ide cez apku ci musim ist osobne.
Dakujem .

egonsk
15. okt 2024

@peter1peter9 vyplati sa zvysok + vypocitaju nejaky urok za predcasne splatenie. Ak prechadza uver pod iny uver, mala by sa brat do zapocitania iba zvysna ciastka, lebo splacanie bude pokracovat v dalsom vyssom uvere s inym urokom. Ale neverim moc, ze by to spravili.

Idealne je sa vopred informovat, pripadne nechat si to vypocitat nezavazne, ak budu ochotni.

martinbud
15. okt 2024

@peter1peter9 vypláca sa zostatok úveru, čiže tých 2300 eur plus poplatok za predčasné vyplatenie úveru . V tomto prípade myslím že to treba riešiť osobne keďže ide o konsolidáciu viacerých úverov. Ak tak napíšte mi

mk1111111111
15. okt 2024

@martinbud a ten poplatok nebol zruseny?

mk1111111111
15. okt 2024

Ak by si musel platit poplatok za zrusenie, tak radsej urob formou viacerych splatok naraz v jeden mesiac ( my mozeme aj 8 nasobok splatky na hypo mesacne, alebo vyrocne aj mimoriadnu splatku, u nas je klasicky uver je bez poplatky za zrusenie).

martinbud
15. okt 2024

@mk1111111111 prečo by mal byť zrušený. S bankou sa klient dohodne a keďže ruší dohodu skôr banka si to zinkasuje

martinbud
15. okt 2024

@mk1111111111 áno, vyrocne. To nie je stále ale k výročiu. Inak je poplatok

janiex81
16. okt 2024

Poplatok za predčasné splatenie na 99% platiť nebudete, ide o spotrebiteľský úver a tam poplatok za predčasné splatenie nebýva, najmä u úverov do 10000 eur. Samozrejme sa splatí zostatok istiny plus dopočíta sa úrok ku dňu predčasného splatenia. Pokiaľ sú oba úvery, ktoré máte prismo v SLSP myslím, že sa to dá celé vyriešiť cez Georga, každopádne aj na pobočke vám s tým radi pomôžu.

janiex81
16. okt 2024

Čo sa tu spomína ohľadom tzv. výročných splatení, to sa týka len hypoték

mk1111111111
16. okt 2024

@janiex81 aj som si myslela, za je to tak. Ze FO moze splatit cely, kedykolvek bez poplatku.

janiex81
16. okt 2024

@mk1111111111 áno. Môže ho splatiť kedykoľvek, najčastejšie je to naozaj bez poplatku, niekedy sa nejaký poplatok objaví, najčastejšie vtedy, keď klient dostal na úvod najaký benefit. Jediné, čo bolo uzákonené v tejto veci sa týka úverov na bývanie, kde je zákonom daný poplatok na max. 1% z dlžnej sumy. U spotrebákov je to na každej banke, ako som písala, najčastejšie si naozaj žiadny poplatok za predčasné splatenie neúčtujú.

simcas75
18. okt 2024

Nebolo by ľahšie smerovať tieto otázky na pracovníčku v SLSP? Podľa mňa máte okamžite relevantné odpovede presne na vaše pripady hypo.