Rekreačný poukaz a dovolenkový poukaz
Ahojte, chcem sa spýtať, mam dovolenkový poukaz v hodnote 500 eur, dovolenka bude stáť 598, takže doplácať budeme 98, chceme si to dat aj zamestnávateľovi ako rekreáciu, len neviem ci mi vyplatí 55 % zo sumy zájazdu alebo len z toho co sme doplacali.. Mate skúsenosti? Ďakujem
@lubka73 ved práve, keby sa dávala len FA tak si myslím žeby to prešlo ale tiež sme dávali aj výpis z účtu tak teraz neviem ci by som radšej nemala zrušiť ten darčekový a dat to cele na rekreačný
@vladka2503 podla mna ano,lebo takto nebudes mat doklad, jedine ze by stacilo keby ti dali doklad ze si to platila v hotovosti, len to si treba zistit u zamestnavatela a tam kam idete ci ti daju doklad z pokladne
@vladka2503 ak sa ti da zrusit, tak by som to radsej urobila tak, nech mas pokoj
Ja uz po .inulom roku vsade platim v hotovosti. Ked clovek plati kartou je len ostara s tymi vypismi z uctu.
Napriklad ja mam slsp. Na vypise platby z Internetbankingu je len moje c.u. a nie meno ze som manitel tak musim chodit ziadat potvrdenie vystavovat do banky a tam chcu 10 eur za potvrdenje.
Ak platim v hotovosti nik sa nebabre odkial peniaze su.
@vladka2503 a ten poukaz tych 500e platil kto ? To ste dostali alebo ako?Zamestnavatel musi mat doklad o tom ze vsetko to co si chces dat preplatit si platila ty ako zamestnanec pripadne bolo to platene z uctu kde si ty (resp dany zamestnanec) majitelom..inak sa to neuznava
@nina255 odkúpili sme ho od jednej pani za 300 ale to by nám neuznali.. Urobili sme to tak ze sme zaplatili darčekovým a pôjdeme ešte na jeden Zájazd a tam dáme ten rekreacny 🙂
Prosim vas a zmenili sa teraz nejako podmienky na ziskanie? Stale je to tak ze zamestnavatel preplati 55% zo sumy do vysky 500€?
@vierka0508 nemenili podmienky, stále je to tak, max vám vyplatí 275 eur 🙂
@vierka0508 ale kuk co som nasla : Zákonník práce však žiadnym spôsobom nevylúčil rodičov na materskej/rodičovskej dovolenke z nároku na tento príspevok. Ak Vám teda TRVÁ pracovný pomer ku dňu začatia rekreácie u daného zamestnávateľa 24 mesiacov, máte nárok na príspevok na rekreáciu aj Vy mamičky. Do potrebných 24 mesiacov sa Vám započítava i to, keď ste napríklad boli už na materskej alebo rodičovskej dovolenke.
Takže platí to aj na MD
@vierka0508 niekde som zapocula, že v rámci podporovania cestovného ruchu chceli sumu navýšiť na 500 eur, ale neviem či to prešlo, odkedy a tak....možno niekto vie

my sme zamestnavatelovi dokladovali fakturu a vypis uctu v minulom roku ked sme si uplatnili