icon

Riešenie hmotnej núdze a rodinných financií

23. júl 2025

Dobrý deň prajem,
Dnes som bola na úrade práce sa opýtať na hmotnú núdzu. Povedali mi že sa tam skúma prijem celkovej domácnosti ( ja mam rodicovsky a manžel bol na podpore ) par euro nám tam navyšuje aby sme spĺňali podmienku aj za tych skumanych 6 mesiacov. Teraz by sme na ňu mali nárok ale keďže sa skúma 6 mesiacov spätne tak môžeme požiadať že až za pol roka. Na to som úradníčke odpovedala že verím a dúfam že za pol roka budem ďaleko od takejto pomoci a nebudem ju potrebovať. Lenže mňa teraz trápi situácia aktuálna, nevychádzame absolutne, úspory ktoré sme mali už sa minuli na poplatky za toho pol roka. Na elektrinu mi prišla dnes výzva na uhradenie lebo nás odpoja. Lenže naša situácia je teraz dosť vážna a ja ju nemám ako riešiť.
Životopis som zaslala všade kde to bolo možné. Tak isto na jednej nemenovanej stránke ponúkam upratovanie, stráženie deti, zvierat a nikdo sa nehlasi. Len aby som niečo privyrobila, lebo každá koruna nám bude dobrá. Manžela čakajú momentalne aj 2 operacie kde bude sa dávať dokopy dlhšie a ja teraz neviem ako sa mám rozpoliť aj s deťmi, s prácou a ešte starostlivosťou o manžela na tu dobu čo sa bude zotavovať.
Už som skúšala aj žltý melón, mala som ho aj predschvalený, lenže tam sú nekrestanské úroky a nechcem ďalší úver sna krk

Strana
z7
autor
23. júl 2025

@anonym_autor *úver na krk s tak vysokým úrokom keď neviem ani aká situácia bude o mesiac či dva...

doriiis
23. júl 2025

No a radu čakáš akú?

autor
23. júl 2025
@doriiis

No a radu čakáš akú?

@doriiis ako to riešia rodiny ktoré sú na tom podobne. Pre koho je potom takáto pomoc? Pre takých ktorý si pol roka nehľadajú prácu a čakajú iba na hmotnú núdzu? A čo slušné rodiny ktoré majú takéto obdobie iba dočastne ako na takých štat nemysli ?

anonym_a22ced
23. júl 2025

Pri hmotnej nudzi sa neberie príjem 6 mesiacov spätne ale v aktuálnom mesiaci kedy dávate žiadosť

autor
23. júl 2025
@doriiis

No a radu čakáš akú?

@doriiis môže sa ťažká situácia stať aj bežnej rodine, život není gombička. Len ma zarazilo to že takto sa tie bežné rodiny dostanú ešte do väčších dlhov. Než by dočasne štát pomohol.

autor
23. júl 2025
@anonym_a22ced

Pri hmotnej nudzi sa neberie príjem 6 mesiacov spätne ale v aktuálnom mesiaci kedy dávate žiadosť

@anonym_a22ced mne dnes povedala úradníčka že spätne 6 mesiacov

autor
23. júl 2025
@anonym_a22ced

@anonym_a22ced lebo počítala mi to že sme pod životné minimum ale že keď bola tam podpora tak že nemáme nárok momentálne až za 6 mesiacov. Čo ma prekvapilo dosť, lebo ja keby nemusím sa na tu dávku naozaj ani nepýtam a nie to že by som teraz čakala 6 mesiacov len aby bola dávka. Skôr ma zarazilo to že si nemám ako aktuálne pomôcť než sa dorieši situácia.

pribinak
23. júl 2025

Prečo bol muž na podpore? Mal byt zamestnaný aby mal teraz PNku.
Veľmi zle ste to “časovo naplánovali”

Pomoc by som hľadala u rodiny a príbuzných

martinkatinka
23. júl 2025

No jedine najst pracu, brigadu... Bez prace je tazko.
Mozes este nieco rychlo predat, co mas doma navyse, co nepotrebujete.

anonym_7542de
23. júl 2025

@anonym_autor a manžel pracuje, keďže píšeš, že bol na podpore, tak už asi nie je.

subartic
23. júl 2025

mama , otec, brat, sestra kamarátka .. nevedia vám títo ľudia teraz pomôcť, dočasne , potom vrátite.

anonym_b9ffa9
Autor odpoveď zmazal
anonym_997955
23. júl 2025
@anonym_autor

@doriiis ako to riešia rodiny ktoré sú na tom podobne. Pre koho je potom takáto pomoc? Pre takých ktorý si pol roka nehľadajú prácu a čakajú iba na hmotnú núdzu? A čo slušné rodiny ktoré majú takéto obdobie iba dočastne ako na takých štat nemysli ?

@anonym_autor nech si muz hlada pracu. nechapem co cakas ze ti napiseme, ze budete obaja doma?

anonym_997955
23. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nie stat nezaujima ze nemas z coho zit.

doriiis
23. júl 2025

Autorka.Tu nič iné ako to,že ty zoberieš prvú prácu,ktorá je.Hoci aj záchody umývať.V rodine sa nesmie stať,že obaja rodičia naraz nemajú prácu.Jeden musí ťahať vždy.

kacena4
23. júl 2025

chapem ta, muz nech si poda ziadost na invalidny je to na dlho ale mozno mu nieco vyjde, ty sa zaujimaj o akúkoľvek pracu, brigádu hoci aj praca v obchode v skolskej jedalni lepsie ako nic, bude prijem. obradte sa na mesto/obec s tym ze mate neocakavanu zivotnu situaciu. maju fodn na podporu jednorazovu, zaplatite aspon elektrinu plyn... do zimy to treba cele poriesit inak bude horsie. drzim palceky

balerina2025
23. júl 2025

preco muz nesiel na rodicak ci matersku a ty si nezacala robit? a on mohol potom brat podporu a ty nadalej pracovat. moznosti ste mali skoda. takto ste si mohli inac prilepsit.

anonym_5e8851
23. júl 2025

Myslis ze davka v hmotnej nudzi vyriesi vase ucty? Ved to je zanedbatelna suma. Skus upratovanie domacnosti, to mas peniaze hned a na ruku cize nemusis mesiac cakat na vyplatu.

anonym_997955
23. júl 2025
@anonym_autor

@doriiis môže sa ťažká situácia stať aj bežnej rodine, život není gombička. Len ma zarazilo to že takto sa tie bežné rodiny dostanú ešte do väčších dlhov. Než by dočasne štát pomohol.

@anonym_autor zivot nie je gombicka preto ludia maju finnacne rezervy, toboz ked si zaklada rodinu.

pribinak
23. júl 2025

Ake operácie čakajú muža? Ci by ich nemohol odložiť kým sa trošičku nedáte finančne dokopy

balerina2025
23. júl 2025
@anonym_5e8851

Myslis ze davka v hmotnej nudzi vyriesi vase ucty? Ved to je zanedbatelna suma. Skus upratovanie domacnosti, to mas peniaze hned a na ruku cize nemusis mesiac cakat na vyplatu.

@anonym_5e8851 inac to upratovanie nie je zly napad, minimalne u nas si pytaju pomaly 8 eur na hodinu.

anonym_5e8851
23. júl 2025

Muz nema zivotnu poistku? Ziadnu financnu rezervu? Potom ozaj len žobrat u rodiny.

doriiis
23. júl 2025
@balerina2025

@anonym_5e8851 inac to upratovanie nie je zly napad, minimalne u nas si pytaju pomaly 8 eur na hodinu.

@anonym_5e8851
@balerina2025 ....ale veď píše,že tieto služby ponúka,ale nie je o ne zaujem

balerina2025
23. júl 2025
@doriiis

@anonym_5e8851
@balerina2025 ....ale veď píše,že tieto služby ponúka,ale nie je o ne zaujem

@doriiis zial viaceri sme sa obracali kym sme museli, ked treba aj tie zachody by som sla myt. praca sa vzdy najde.

mondolina
23. júl 2025

nevyznám sa v tom, koľko je dávka v hmotnej núdzi?

doriiis
23. júl 2025
@balerina2025

@doriiis zial viaceri sme sa obracali kym sme museli, ked treba aj tie zachody by som sla myt. praca sa vzdy najde.

@balerina2025 ...dvaja dospelí si za pol roka nevedia nájsť prácu.🤔Niekde bude chyba

anonym_997955
23. júl 2025

@anonym_autor a inac, ked vedel o operaciach , tak uplne nelogicky dal vypoved ( resp ked ju daval on) lebo mohol ist na pn aj dlhodobo, ak ho cakaju dve operacie, asi ma teda daco vazne, kolki pred operaciou su na PN a potom cerpat podporu, takto by ste neostali bez penazi dlhsiu dobu.

anonym_c69bf7
23. júl 2025

Daj na ludialudom. Uz som tam videla zobranie, ze muz ma nohu v sadre a zena nezamestana. A cez 1500 eur im prispeli za chvilku. Alebo sem daj cislo uctu. Inak sa ti poradit neda.

bosorkabb
23. júl 2025

Zle ste to vyratali. Muž mal najprv ísť na PN a potom podpora.
Teraz jedine ísť pracovať kdekoľvek.

anonym_5e8851
23. júl 2025

Nech sa muz niekde zamestna a po mesiaci nech ide na PN, aspon nejake drobne dostane hoci je to nefer voci zamestnavatelovi.

Strana
z7