Riešenie problémov s pôžičkou
Obraciam sa sem o radu. Môj dobrý známy - kolega, by súrne potreboval pôžičku na preklenutie určitej životnej situácie. Má trvalý pracovný pomer na dobu neurčitú, príjem čistý nad 1000 eur, žiadne exekúcie... ale predal byt , býva v podnájme a v OP má ako trvalý pobyt len obec, bez ulice.
V podnájme ho nechcú prihlásiť na TB, darmo má zmluvu o nájme.
A kvôli tomuto mu žiadna banka nechce požičať.
Vedeli by ste poradiť, alebo viete o niekom, kto by bol ochotný tú potrebnú sumu - cca 3 000 eur, mu nejako vybaviť? teda kam sa môže obrátiť ? samozrejme na zmluvu.
Vopred ďakujem za odpovede, veľmi by si zaslúžil, aby mu to vyšlo
Ved trvaly pobyt moze mat na meste. Pripadne mu povol Ty a ked vybavi pozicku, tak zrus TP.
@nika65 TP si môže dať kdekoľvek. Napríkad k rodičom alebo iným rodinným príslušníkom, priateľom… 🤷🏼♀️ ak mu s tým nik nechce pomôcť, tak to o niečom vypovedá 🙃
Ak je to taky tvoj dobry znamy, preco mu neposktynes ty trvaly pobyt na preklenutie situacie?
Existuje aj virtualny trvalý pobyt. Tu v BA to stojí asi 70€/rok
Inac a ako by mu to pomohlo???lebo ok,trvaly pobyt dostanes ale k tomu musi menit aj obciansky a tam ma uvedeny trvaly pobyt,obciansky vybavit trva dalsi mesiac,tak len tak rozmyslam nahlas.
mám dojem,že autorka už asi nič nenapíše
peniaze s predaja bytu ma kde.Nema nikde trvalý pobyt a chce pôžičku divne.
Predal byt a isiel do podnajmu? Stal sa v podstate bezdomovcom a potrebuje dalsi uver? To neznie seriozne. Dovod predaja je aky? Splatit dlhy? Ak nie, mal by mat dost financii

a kam dal peniaze za predaný byt?😨