icon

Riešenie splácania úveru po rozchode s partnerom

wildria
15. jún 2025

Ahojte žienky... mám takú otázku...s priateľom, (práve sme sa pred pár dňami rozišli) sme si kedysi zobrali úver..bolo to dávnejšie, asi aj 3-4 roky späť...bol vtedy v zlej finančnej situácii, mal exekútora a mal problémy. Nechcela som a do posledného dňa som odmietala mu pomôcť, pretože chcel aby som vzala úver, aby splatil svoje veci. Doslova ma s plačom na kolenách prosil o pomoc, bolo to hrozné, nakoniec som to vzala, samozrejme pod nátlakom. Do dnešného dňa to ľutujem. Keďže on nemá účet ani nič podobné, peniaze odchádzajú kazdy mesiac z môjho účtu, je to písané na mňa. Dlhodobo mi to nechcel ani vraciat, vždy ked mi mal peniaze vrátiť tak meškal, zabúdal a koľkokrát sa so mnou kvôli tomu vyslovene hádal a boli fakt problémy. Teraz už platí celkom na čas, občas sa to zasekne o pár dni ... Každopádne ja chcem mať od toho už pokoj a on nieje stale schopný ist do banky si vybaviť účet, aby peniaze mohli od neho odchádzať... prosím neexistuje nejaké riešenie , ja neviem..po úradoch poslať nejaké oznámenie? Viete co myslím...asi sa to nedá riešiť nejakou asi pravnickou formou alebo niečím podobným? Som si vedomá že ked je to na mňa, že s tým asi nepohnem, ale pre istotu sa pýtam... neskutočne ma yo vyčerpáva a po odchode od neho chcem mať od toho skutočne pokoj. Ani raz neprišiel so žiadnym riešením, jemu je to proste na háku...a áno, som blbá, moc dobre to viem, vyčítam si to každý jeden deň. Takže tohto ma prosím naoxaj ušetrite..

petamich
15. jún 2025

Pockaj cize ty si dlznik, on na uvere nefiguruje a splatka je inkasovana z tvojho uctu? Tak potom neexistuje ziadny sposob akoby si ho vedela donutit to splacat. Jedine ak by priznal dlh...o com pochybujem.

evinku
15. jún 2025

@wildria a prosím ta .. Nerob chybu, aby si nemala pod kontrolou, ten úver... Splácaj ho ty a on nech ti posiela peniaze na účet, či dá v hotovosti , lebo ak on prestane platiť, budu tebe chodiť upomienky a môžeš sa dostať do registra neplatičov... Jedine urob s nim zmluvu, že ti uzná dlh, bude splácať, alebo vyplatí naraz.. Keď nebude platiť môžeš to riešiť u exekútora,alebo na súde..

andreakotesova
15. jún 2025
@evinku

@wildria a prosím ta .. Nerob chybu, aby si nemala pod kontrolou, ten úver... Splácaj ho ty a on nech ti posiela peniaze na účet, či dá v hotovosti , lebo ak on prestane platiť, budu tebe chodiť upomienky a môžeš sa dostať do registra neplatičov... Jedine urob s nim zmluvu, že ti uzná dlh, bude splácať, alebo vyplatí naraz.. Keď nebude platiť môžeš to riešiť u exekútora,alebo na súde..

@evinku len pred par dnami sa rozišli... pochybujem, ze jej bude posielať peniaze na splatky uveru...

petamich
15. jún 2025
@andreakotesova

@evinku len pred par dnami sa rozišli... pochybujem, ze jej bude posielať peniaze na splatky uveru...

@andreakotesova myslim, ze vieme ako tento pribeh skonci 😬

luliu
15. jún 2025

Ty s tým nespravis nič, ani keby prestal platiť úplne.....

evinku
15. jún 2025
@andreakotesova

@andreakotesova preto som jej napísala, aby nechcela po ňom, aby prebral on ten záväzok nech ho ma ona pod kontrolou ( a ak ho bude splácať, nech jej dáva tie peniaze za úver) .. A ak uzná dlh, nech to rieši s nejakou zmluvou, aby bola ona krytá....

lienka.7
15. jún 2025

@wildria a co mu vlastne ty platis? Aký úver? Ty si si brala pôžičku a splacas jeho úver či ten úver je na teba alebo ako? Co sa spláca?

luliu
15. jún 2025
@lienka.7

@wildria a co mu vlastne ty platis? Aký úver? Ty si si brala pôžičku a splacas jeho úver či ten úver je na teba alebo ako? Co sa spláca?

@lienka.7 úver je na ňu, jasne to píše 😉, jemu by uver asi nedali

rejka7
15. jún 2025

@wildria tak to urob ako on, stretnite sa pred bankou, maj pripravené papiere na prepísanie úveru na neho a jeho účet a tam na ulici sa hoď na kolená, začni srdcervúco revat, zadrapni sa mu do gatí alebo oblap nohu, a keď bude chcieť odísť tak sa nedaj. Ťahaj ho do banky. Možno pochopí🫤Inak ti neviem poradiť, lebo inak to asi nejde.

sasa1310
15. jún 2025

nevyriešiš nijako, pokiaľ on nebude chcieť to riešiť. Takže buď nech ti posiela peniaze, alebo budeš splácať ty. Mňa by zaujímala tá výška úveru

olimuc
15. jún 2025

Na uvere figurujes iba ty. Banka ma na haku ako a preco si ho brala. On pre banku neexistuje. Splatit ho budes musiet ty, pretoze tebe hrozi postih ak ho nebudes splacat. Jedine riesenie je -on si zoberie uver na seba, ktorym vyplati tvoj. Ty budes voci banke cista a on nech si robi, co chce. Len pochybujem, ze na to pristupi. Bohuzial … za hlupost sa plati

ekira1
15. jún 2025

@wildria žiaľ, všetko je len na jeho dobrej vôli, a úprimne, už nemá dôvod byť ústretový. Mala si si najprv toto vyriešiť, potom rozchod. Uver je tvoj a je úplne jedno na čo si ho použila. Ak by si ho donútila vziať si úver na seba a vyplatiť tvoj uver a on nech si potom spláca ako chce..

som_realistka
15. jún 2025

Banka len tak úver neprepíše, to už bude jednoduchšie prinútiť ho aby si vzal úver on, financie nech Ti hneď pošle na účet, a on nech si spláca svoj úver. Ale popravde, skôr mi príde pravdepodobné že už od neho neuvidíš ani cent. úver je na Teba takže nič a nikoho nebude zaujímať, že si to brala pre neho. Jedine že by si mala veľmi presvedčivé argumenty (napr presvedčivý kamarát alebo rodinný príslušník)

nelka93
16. jún 2025
@som_realistka

Banka len tak úver neprepíše, to už bude jednoduchšie prinútiť ho aby si vzal úver on, financie nech Ti hneď pošle na účet, a on nech si spláca svoj úver. Ale popravde, skôr mi príde pravdepodobné že už od neho neuvidíš ani cent. úver je na Teba takže nič a nikoho nebude zaujímať, že si to brala pre neho. Jedine že by si mala veľmi presvedčivé argumenty (napr presvedčivý kamarát alebo rodinný príslušník)

@som_realistka pochybujem ze mu dajú uver, keď mal exekúcie a zlu bankovú historiu

wildria
autor
16. jún 2025

@wildria dakujem dievčatá....dobry napad abybsi vzal uver on a mna vyplatil..to ma uprimne ani nenapadlo ale uz teraz viem ze by na nieco take nepristupil 😓 ale vyskusat mozem . Raz som ho donutila ist do banky, aby si on otvoril ucet a chcela som urobit to, ze automaticky ked mne odidu peniaze z uctu na uver, tak z jeho uctu sa tiez poslu automaticky na moj. Lenze ten blbec zabudol ze ma este dalsieho exekutora takze mu ucet hned aj zablokovali...teraz netusim ako to ma ci to plati alebo nie, z neho je tazke tahat tieto informacie. A trapi ma to lebo akoze uz mi dava peniaze nacas..teda snaží sa..ale obcas stejne meska a mna to stve. keby som mu to kazdy mesiac nepripominala tak ani nevie kolko mi odchadza z uctu. A kedze sme sa rozisli by som fajt chcela mat od neho co najvacsi pokoj a nie sa s nim kazdy mesiac stale natahovat, strasne ma to vycerpava.
No žiaľ, nespravim asi nic. V zivote uz takuto chybu nespravim

wildria
autor
16. jún 2025
@evinku

@evinku a tu zmluvu by som ako poriesila? U notara alebo ako? Pardon nikdy som taketo veci neriesila a nemam ani tusenia kde treba s takymi vecami chodit 🥹lebo toto mi pride asi najlepsi napad a spôsob. Lutujem ze som vtedy nedala nieco take vypisat. Bola som mladá a blba

evinku
16. jún 2025
@wildria

@evinku a tu zmluvu by som ako poriesila? U notara alebo ako? Pardon nikdy som taketo veci neriesila a nemam ani tusenia kde treba s takymi vecami chodit 🥹lebo toto mi pride asi najlepsi napad a spôsob. Lutujem ze som vtedy nedala nieco take vypisat. Bola som mladá a blba

@wildria pokiaľ mal exekúcie a už v minulosti neplatil pôžičky, tak je v registri a úver mu neposkytne banka... Otázka je, či nejaký uzernik..

Ohľadne zmluvy o uznaní dlhú, by som to riešila určite u právnika... Lebo overená zmluva nemá žiadnu váhu na súde...

Veľa ľudí sa učí na vlastných chybách... Si poučena do budúcnosti, že sa neoplatí veriť nikomu..

viera012345
16. jún 2025

@wildria ... neviem,ci by Váš problém riešilo to,ze si bývalý priateľ zriadi účet,lebo aj keby splácal z neho uver,Vy by ste nemali istotu,ci to robí pravidelne.Uver je oficiálne písaný na Vás,a tak všetky problémy, vzniknuté jeho neplatením by boli Vaše i naďalej

staryjarec
16. jún 2025

Chcel by som pekne poprosiť o vysvetlenie jednej veci. Čo vás ženy vedie k tomu, že sa dokážete zaľúbiť do muža, ktorého naháňa exekútor a aby toho nebolo ešte málo, zoberiete si na seba úver a tie dlhy mu vyplatíte. Alebo podľahnete zvodom amerického veterána a naposielate mu desiatky tisíc eur! Je vás tu takých veľa, tak prosím ukojte moju zvedavosť a napíšte, čo vás na týchto mužoch zaujalo a čím vás dokázali očariť. Pretože toto mi rozum neberie. Dať sa ogabať cudzím človekom. Alebo žeby láska ♥️ bola naozaj tým mocným čarodejníkom a vo svojej podstate slepá? A čo môže robiť autorka? Snažiť sa ho nenasrať, pretože prestane platiť aj to, čo platí.

staryjarec
16. jún 2025
@wildria

@wildria Uznanie dlhu riešte u notára. Nepredpokladám, že vám ho podpíše. Prečo by to robil, z lásky k vám, tá už dávno vyprchala.