Rozmení mi banka peniaze zadarmo?
Ahojte rozmenila mi v banke zadarmo peniaze?
@crazy_cat_lady
@viestta potrebujem rozmeniť z práce. Nemám z čoho vydávať už. Do NB to mám tak 300km
my to robime tak uz roky, ze platime vsade najma vo vacsich prevadzkach bankovkami vacsimi:D vacsinou mensie obchody maju malo drobnych, to ked ma vidia, ze idem niekde davat drobne, hned si pytaju a vysypam im tam celu penazenku, pripadne ak tak vyda mi aj v jednote a tak, ale to je par eur v drobnom, nerozmenia ti desiatky eur.
Neviem ci to este existuje, ekdysi autoumyvarky mali rozmienacku.
Inak banka bezplatne nie, ked tak mozno vyber z uctu v dorbnych si pytat... ale zase vyber hotovosti je spoplatneny tiez a nie malo.
Nuz ked som bola v takejto nudzi narovinu som prosila zakaznikov o platbu kartou, am som videla, ze niekto ma vela drobnych ci bankoviek, spytala sa, ci nechcu zamenit za vacsie peniaze, ze by mi velmi pomohlo.... slusne, bez natlaku, s usmevom... nastastie, vsetci boli chapavi
@missviolet škoda že ja mám takých chápavých len pár. Ľudia si väčšinou chodia pre balíky k nám.. toľko arogantnosti som ešte nezažila
Koľko potrebuješ a na papierové, alebo mince? Ak papierové, normálne si vložím na účet cez vkladomat a zároveň vyberiem. Navolím si hodnotu bankoviek, čo mi majú vydať.
ked sme potrebovali drobne tak sa pisal mail do banky aby pripravili hotovost na vyber, mali spisane presne pocty jednotlivych minci a bankoviek a nachystali. trvalo to sice par dni ale bolo.
Alebo este dalsia varianta rozmienacky napr pri samoobsluznej umyvacke aut, pri detskych zonach v nakupnom centre.
pripadne nech vam obchodak nastavi v systeme, aby zakaznici nosili presnu sumu ked idu vyplacat baliky. alebo tlacit na platobny terminal aby vam ho nainstalovali, ak ho nemate,
alebo v samoobsluznych pokladniach, tam som raz platila papierovymi kazdu polozku tak, nech mi to sype co najviac drobakov :D
@lauruska_sumienka terminál máme, no skoro nikto ho nevyužíva. Keď prídu 3 ľudia za tesnou zaplatiť niečo do 10€ s 50€ bankovokou tak na ďalších mi moc toho nezostáva. Ešte keď kolegyne deň pred tým v kase nechávajú 90% v bankovkách
musis tlacit aj na kolegyne, nech si stale pytaju drobne. ono to nebude fungovat ak ty pytas a ony nic.
my na pripady ze si chodia zakaznici ku nam rozmienat bankovky, si drzime samostatne financie na rozmienanie asi 50e v minciach a dalsich 300e v bankovkach (5,10,20)
minule mi tiez platil 8e stovkou. z kasy slo 2e a zvysok slo z tych na rozmienanie. ja v kase nedrzim vysoke bankovky, tie sa rovno rozmienaju a davaju samostatne a stale dbame na to aby sme tie velke bankovky co najskor rozmenili
tak to si musite dohodnut v praci... my mame zaklad v kase a to ku nam chodia nakupovat veselo stale.. ale cely ten zaklad ostava v DROBNYCH, max 5/10EURovky.. a ak to nepostacuje, tak treba aby bol vyssi zaklad. Aby tie drobne neodchadzali. Alebo ak je to v tvojich financnych moznostiach,a ak mas na prevadzke taku moznost, maj ty svoje drobne, tie si das do kasy na zaciatku sovjej smeny a vezmes si ich na konci (myslim, stylom.. rozmenis napr 50tku na drobne, vecer si zase zamenis tie drobne a vezmes so sebou a kolegyne nech druhy den si riesia malo drobnych)
@simca06022011 presne, toto by som aj ja robila ak by kolegyne na to kaslali, nech si aj ony uziju tu "zabavu"
@lauruska_sumienka ja zasa niesom taká ako kolegyne. Mne by to nedalo, keby zatvaram kasu a na ďalší deň je tam 5 10 cestoviek a pár euráčov. Vedúca vždy hovorila ze máme meniť postupne každá
tak to tak robte a ked to kolegyne nerobia, tak im to pripomen.. alebo sprav ako ti pisem, alebo.. sa nervuj dalej so zakaznikmi, kvoli drobnym
S drobnymi je problem vsade, a vzdy.. jedine zakaznici velakrat problem nemaju s tym a potom sypu plne hrste drobnych do samoobsluznych pokladnic :DDD prave tam kde im to vobec netreba ... :D supermarkety maju drobne zabezpecene :D
uplne ta chapem, ale obcas si treba nastavit hranice. pozri co ti dana situacia sposobuje.
skus sa porozpravat s veducou, ze kolegyne to nedodrziavaju. nech ona ich potlaci - ved je veduca, taketo veci musi poriesit

zalezi ako v ktorej, niektora si zato uctuje poplatok, vygoogli podla toho, do ktorej chces ist