icon

Rýchlostná cesta: Ako ovplyvní hodnotu bytu?

lalu_sk111
22. apr 2024

Ahojte všetci bytovlastníci. Premýšľam nad kúpou bytu. Našla som jeden starší, ktorý sa mi ale zapáčil a myšlienka v ňom a na danom mieste bývať mi začala byť veľmi blízka. Lenže.. v budúcnosti (ešte sa to rieši) sa bude stavať rýchlostná cesta. Je viac variant. Táto, cez mesto je najlacnejšia ale ešte nie je schválená, ľudia sú proti. Avšak išla by dosť tesne okolo mojej bytovky. Viete niekto z vlastnej skúsenosti ako moc hlučné to je? (Možno menej ako 50 metrov.. možno trepem, neviem to presne posúdiť). Ako moc výrazný vplyv na predajnú cenu by to potom malo keby som ho potrebovala predať ale prenajať v prípade, že odídem do iného mesta?

deti95060810
22. apr 2024

to si časom nevšimneš....
mne ide blízko domu hl. cesta ... zaregistrujem jedine haváriu.

colsami
22. apr 2024

Tazko povedat, niektori sme byvali nad velkymi krizovatkami v najvacsich mestach, pripadne aj so zastavkou busu ci elektricky... A hodnota bytu tym nijak netrpela. A teda hluk riadny.

Tiez je tu dalsi faktor - ak budes mat nejake dobre a rychle napojenie na rychlostnu cestu, moze to byt plus pre byt. Napriek hluku. Uz to asi zavisi od konkretneho zaujemcu ale je velka skupina ludi ktorym toto naozaj neprekaza 🤷

ptvw
22. apr 2024

Každý je iný, niekomu vadí, niekomu nie, ja som si za 3 roky nezvykla, šli sme het odtiaľ

thoughtfulweirdo
22. apr 2024

Vyrastala som v byte kúsok od nemocnice aj hasičskej stanice, takže sirény X krát do dňa. Nikdy som to nevnímala, komentovali to vždy len návštevy 🙂 neskôr sme s mužom bývali hneď vedľa železničnej stanice, prvé týždne som celý deň vnímala len tie vlaky, ale postupne som ich úplne odfiltrovala a niekedy večer premýšľala, či v ten deň vôbec nejaké jazdili 😄

liusa82
22. apr 2024

no ja som ako decko vyrastala v bytovke v centre mesta.Pri hlavnej ceste.Ale byt sme mali otočený do dvora.Ale aj tak sme to dosť počuli.Hlavne nákladné,osobné ani nie.Ked som išla vedla k susede na návštevu, čo mala byt do tej cesty otočený tak to fakt pohroma.Pritom volakedy sa to ešte dalo za môjho detstva ako tak vydržať.Nechodilo tolko áut.V dnešnej dobe si tie frekventované cesty ozaj neviem predstaviť.Teraz som v dedine pod lesom a neviem si vynachváliť.Sem tam prejde niekto k domu autom ale to je nič.Nula bodov.Tichá
oáza. No uvidíš.Ak nezvykneš predáte

nerko
23. apr 2024

@lalu_sk111 tak ja mam rovno pod bytovkou hlavnu cestu, kruhac a kusok dalej kolaje. Sme s tym uplne o.k. A su to najdrahsie byty v meste, lebo su blizko centra. Mame hrubsie skla, jedine co ma vie vyrusit v noci su hasici, sanitky. Tie maju vyjazd nedaleko. Vies kolko trva na Slovensku, kym sa nejaka cesta postavi…nekonecne dlho. Byt si kludne kup.

oli18
23. apr 2024

Nik nespomenul vyfukove plyny. Aj to je velke minus.

mandzula
23. apr 2024

Na hluk ci vibracie si clovek zvyknut moze, neznamena to vsak, ze ho z dlhodobeho hladiska nezatazuju, no dalsim aspektom je prach a exhalaty, na to sa zvyka len velmi tazko - vplyv na dychanie vetranie, susenie bielizne... Kamarat ma byt nad krizovatkou a zbytocne ma paradny balkon, ked sa na nom pre smrad a prach neda sediet ani susit bielizen. My sme zas byvali v blizkosti elektrickovej trate a zrovna na takom blbom mieste, ze sa nam otriasal cely byt.
Takze pre mna osobne by ten byt nebol, ale vzdy si poviem, ze ludia byvaju aj v takych, takze je to individualne.

slavomira236
23. apr 2024

@lalu_sk111 tak ja s zila par rokov pri letisky heatrow londyn. Nad hlavou lietadlo kazdych 5minut po tyzdni som to uz nevnimala

lalu_sk111
autor
Autor odpoveď zmazal
lalu_sk111
autor
23. apr 2024

našla som aj nejaké vizualizácie

lalu_sk111
autor
23. apr 2024

@liusa82 presne to si hovorim, ze ked zacnu (malo to byt uz v 2014) uz budem mozno za horami za dolamo

777januska777
23. apr 2024

@lalu_sk111 to je dolny kubin však? To sa neboj ta rýchlostná cesta sa stavia roky 😀 a roky bude.